31.7.2020

 
 

Naisten edustus lasketteli historialliseen voittoon

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue nappasi torstaina historiansa suurinumeroisimman voiton. PP-70 kaatui Kaupissa t√§ydellisen dominoinnin j√§lkeen lukemin 0‚Äď13. Voitto oli kaudelle 2017 perustetun Tampere Unitedin naisjoukkueen historian suurinumeroisin virallisessa ottelussa.

PP-70:n kohtaaminen Kaupin tekonurmella noudatti sitä samaa tuttua kaavaa millä Tampere Unitedin pelit ovat tällä kaudelle edenneet. Hetkestä yksi lähtien mentiin TamUn naisten komennossa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

TamUn pallonhallintapeli pyöri ongelmitta, ja kotijoukkueena toiminut PP-70 joutui juoksemaan perässä. Sinipaidat luotti omaan peliinsä, jossa hyökkäyksiä rakennettiin maltilla. Nyt myös yläkerrassa maltti pysyi mukana, ja jälki oli myös sen näköistä.

Ensimmäisen jakson aikana Kari Nummisen suojatit latoivat yhteensä viisi maalia. Nea Snygg osui kahdesti ja Emilia Heino, Tiina-Maija Kurtti sekä Laura Toivainen kukin kertaalleen. Avausjakson ikävän hetki nähtiin aivan sen lopulla, kun kotijoukkueen Marika Kalliomäki kaatoi boksissa Toivaisen ja loukkasi itseään samalla ikävän näköisesti. Pitkään kestäneiden huoltotoimenpiteiden jälkeen Toivainen upotti itse saamansa pilkun sisään. Kyseinen erikoistilanne jäi myös ensimmäisen nelivitosen viimeiseksi tilanteeksi.

Toisella jaksolla TamU suoritti paljon vaihtoja. Mm. Helmi Lind vaihdettiin tolppien väliin, ja kentällä nähtiin muutenkin paljon kierrätystä. Vaihtoruletista huolimatta tai sitten sen ansiosta toinen jakso oli jopa vielä selkeämmin Sinipaitojen. Laura Toivainen teki kaksi nopeaa maalia kakkosjakson alkuun ja viimeisteli näin hattutempun 12 minuuttiin. Hatun iski pöytään lopulta alle 15 minuutissa myös Nea Vironmäki, ja Nea Snygg äityi vielä parempaan tehden myös toisella jaksolla kaksi maalia, päätyen näin neljään osumaan ottelussa ja kasvattaen yhteismaalimääränsä tämän kauden osalta jo yhdeksään.

Loppulukemat 0‚Äď13 olivat naisjoukkueelle sen historian suurimmat. Samalla naiset sivusivat my√∂s miesjoukkueen kaikkien aikojen suurinta voittomarginaalia. TamUn miehet kaatoivat 28.8.2012 Nokian Palloseuran kolmosjoukkueen Kutosen ottelussa maalein 14‚Äď1.

Valmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen iloitsi siitä, että vaihtoruletti toi vireyttä tekemiseen kentällä.

”Ehk√§ vastustajan peruspelaaminen ja kunto olivat sill√§ tasolla, ett√§ pystyimme dominoimaan peli√§ jo ihan sill√§ meid√§n liikkeell√§. Aika helposti saatiin lopulta tilaa itsellemme.”

TamU-naiset ovat seuraavan kerran jalkeilla jo tulevana maanantaina. Tuolloin vastaan asettuu kotiottelussa Ahvenisj√§rvell√§ FC Haka, jonka TamU voitti jo harjoitusottelussa selkein 11‚Äď0-lukemin. Ottelu on selke√§st√§ ennakkosuosikkiasemasta huolimatta sin√§ll√§√§n Sinipaidoille haastava, sill√§ torstain pelin ja maanantain v√§liin ei mahdu yht√§√§n yhteist√§ harjoituskertaa.

”Menemme maanantaina viel√§ t√§ll√§ samalla rosterilla. Meill√§ on t√§ss√§ todella paljon pelaajia mukana”, Numminen kertoo.

Hän korostaa, että torstain ottelu oli murskalukemista huolimatta osa isompaa prosessia.

”Maanantain ottelun j√§lkeen alamme sitten tiivist√§m√§√§n ryhm√§√§, kun tulevat eteen ne isot ottelut Ilves-Kissoja sek√§ Yl√∂j√§rven Ilvest√§ vastaan. Heit√§ vastaan tulemme sitten kyll√§ pelaamaan aika paljon tiivimm√§ll√§ nipulla”, Numminen raottaa mit√§ tuleman pit√§√§.