Naisten edustus lasketteli historialliseen voittoon

31/07/2020 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue nappasi torstaina historiansa suurinumeroisimman voiton. PP-70 kaatui Kaupissa täydellisen dominoinnin jälkeen lukemin 0–13. Voitto oli kaudelle 2017 perustetun Tampere Unitedin naisjoukkueen historian suurinumeroisin virallisessa ottelussa.

TamU-uutiskuva

PP-70:n kohtaaminen Kaupin tekonurmella noudatti sitä samaa tuttua kaavaa millä Tampere Unitedin pelit ovat tällä kaudelle edenneet. Hetkestä yksi lähtien mentiin TamUn naisten komennossa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

TamUn pallonhallintapeli pyöri ongelmitta, ja kotijoukkueena toiminut PP-70 joutui juoksemaan perässä. Sinipaidat luotti omaan peliinsä, jossa hyökkäyksiä rakennettiin maltilla. Nyt myös yläkerrassa maltti pysyi mukana, ja jälki oli myös sen näköistä.

Ensimmäisen jakson aikana Kari Nummisen suojatit latoivat yhteensä viisi maalia. Nea Snygg osui kahdesti ja Emilia Heino, Tiina-Maija Kurtti sekä Laura Toivainen kukin kertaalleen. Avausjakson ikävän hetki nähtiin aivan sen lopulla, kun kotijoukkueen Marika Kalliomäki kaatoi boksissa Toivaisen ja loukkasi itseään samalla ikävän näköisesti. Pitkään kestäneiden huoltotoimenpiteiden jälkeen Toivainen upotti itse saamansa pilkun sisään. Kyseinen erikoistilanne jäi myös ensimmäisen nelivitosen viimeiseksi tilanteeksi.

Toisella jaksolla TamU suoritti paljon vaihtoja. Mm. Helmi Lind vaihdettiin tolppien väliin, ja kentällä nähtiin muutenkin paljon kierrätystä. Vaihtoruletista huolimatta tai sitten sen ansiosta toinen jakso oli jopa vielä selkeämmin Sinipaitojen. Laura Toivainen teki kaksi nopeaa maalia kakkosjakson alkuun ja viimeisteli näin hattutempun 12 minuuttiin. Hatun iski pöytään lopulta alle 15 minuutissa myös Nea Vironmäki, ja Nea Snygg äityi vielä parempaan tehden myös toisella jaksolla kaksi maalia, päätyen näin neljään osumaan ottelussa ja kasvattaen yhteismaalimääränsä tämän kauden osalta jo yhdeksään.

Loppulukemat 0–13 olivat naisjoukkueelle sen historian suurimmat. Samalla naiset sivusivat myös miesjoukkueen kaikkien aikojen suurinta voittomarginaalia. TamUn miehet kaatoivat 28.8.2012 Nokian Palloseuran kolmosjoukkueen Kutosen ottelussa maalein 14–1.

Valmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen iloitsi siitä, että vaihtoruletti toi vireyttä tekemiseen kentällä.

”Ehkä vastustajan peruspelaaminen ja kunto olivat sillä tasolla, että pystyimme dominoimaan peliä jo ihan sillä meidän liikkeellä. Aika helposti saatiin lopulta tilaa itsellemme.”

TamU-naiset ovat seuraavan kerran jalkeilla jo tulevana maanantaina. Tuolloin vastaan asettuu kotiottelussa Ahvenisjärvellä FC Haka, jonka TamU voitti jo harjoitusottelussa selkein 11–0-lukemin. Ottelu on selkeästä ennakkosuosikkiasemasta huolimatta sinällään Sinipaidoille haastava, sillä torstain pelin ja maanantain väliin ei mahdu yhtään yhteistä harjoituskertaa.

”Menemme maanantaina vielä tällä samalla rosterilla. Meillä on tässä todella paljon pelaajia mukana”, Numminen kertoo.

Hän korostaa, että torstain ottelu oli murskalukemista huolimatta osa isompaa prosessia.

”Maanantain ottelun jälkeen alamme sitten tiivistämään ryhmää, kun tulevat eteen ne isot ottelut Ilves-Kissoja sekä Ylöjärven Ilvestä vastaan. Heitä vastaan tulemme sitten kyllä pelaamaan aika paljon tiivimmällä nipulla”, Numminen raottaa mitä tuleman pitää.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2