Naisten edustus korkkaa Pyynikin urheilukentän kauden 2023 osalta

01/06/2023 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat lauantaina Pyynikin urheilukentällä, kun vastaan asettuu uusi tuttavuus TPS:n kakkosjoukkue. Otteluruuhka on selätetty, ja joukkue on ehtinyt levähtämään nyt reilun viikon verran otteluiden välissä, joten ruuhkan aiheuttamat rasitukset ovat takanapäin. Ottelu on tämän kauden ensimmäinen tutulla Pyynikin kotikentällä, ja sieltä lähdetäänkin hakemaan uutta nousukiitoa kaudelle.

TamU – TPS 2

  • TamU pääsee vihdoin pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella oikealla kotikentällään Pyynikillä.
  • Kauden odotuksia pienemmällä pistesaaliilla aloittanut TamU tarvitsee voiton pysyäksen kärjen kannassa.
  • Erityisesti parannusta kaivataan maalintekoon, sillä se on ollut useamman ottelun ajan todella vaikeaa.

Edustusjoukkueen kolme viimeisintä ottelua ovat päättyneet tappioon, mutta voitto lauantain ottelusta nostaisi TamUn samoihin pisteisiin vastustajajoukkue TPS:n kanssa. Luvassa on varmasti kova ottelu, jossa nähdään erittäin voitonnälkäinen Sinipaitojen joukkue.

TPS:n kakkosjoukkue on TamUlle täysin uusi vastus, sillä aikaisemmilla kausilla turkulaisjoukkue on pelannut naisten kakkosessa. TPS on tällä hetkellä sarjassa viidennellä sijalla, kun heillä on takanaan kolme voittoa ja kaksi häviötä. Tampere United on vain sijan verran alempana kahdella voitolla ja kolmella häviöllä. Ottelusta on varmasti tulossa tiukka TPS:n tavoitellessa sarjan kärkisijoille nousua ja TamUn pyrkiessä takaisin voittojen tielle.

Tampere Unitedin kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla, vaan pelit ovat kulkeneet hyvin ailahtelevasti, mikä näkyy myös sarjataulukossa. Lauantaina vastaan asettuvan TPS:n kausi ei ole kuitenkaan näyttänyt lähtevän yhtään sen tasaisemmin, sillä joukkue on hävinnyt muun muassa sarjan häntäpäässä olevalle LiePalle, mutta voittanut toisella sijalla olevan HJS:n. Nyt TamUlla onkin loistava tilaisuus katkaista tappioputki ja nousta takaisin kohti sarjankärkeä.

Kuluneella viikolla Sinipaidat pääsi vihdoin remontista valmistuneelle Pyynikille pitämään peliin valmistavat harjoitukset ja hakemaan tuntumaa kentältä. Sinipaidoilla on alla ehjä treeniviikko, ja maalintekoa on päästy harjoittelemaan. Maalinteko on nimittäin tuottanut TamUlle tällä kaudella haasteita kahden ensimmäisen sarjaottelun jälkeen. Lauantaina Sinipaidoilla olisi onnistuneen treeniviikon jälkeen aika kääntää hyvä pelillinen tekeminen myös maaleiksi ja sen myötä sarjapisteiksi.

TPS:n kakkosjoukkueella tehtyjä maaleja on huomattavasti enemmän kuin TamUlla, vaikka piste-ero joukkueiden välillä on vain kolme pistettä. Turkulaisten 14 malia ovat jakautuneet tasaisesti peräti 11 pelaajalle, joista kukaan ei ole tehnyt kahta maalia enempää.

Ottelusta on tulossa kova taistelu, joten saavu lauantaina 3.6. Pyynikin urheilukentälle kannustamaan TamU-naiset takaisin voittojen tielle ja kohti tavoitteena siintävää sarjanousua. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.00, ja yleisöä palvelevat anniskelualue sekä grilli. Ennen naisten edustuksen ottelua Pyynikillä pelataan miesten kakkosjoukkueen ottelu NoPSia vastaan kello 16.00 alkaen, ja palvelut ovat auki jo tässä ottelussa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa