Naisten edustus kesä­tauolle sarja­kärjesssä

24/06/2024 TamU naiset
Otteluraportti

TamU matkusti kevätkierroksen viimeiseen otteluun Urheilupuiston yläkentän tekonurmelle Turun Tovereiden vieraaksi. Ennalta TuTo tiedettiin suoraviivaiseksi ja fyysiseksi joukkueeksi, mutta TamUn kehittynyt pallollinen peli tuotti jälleen tulosta ottelun päättyessä 1–5 (0–3). Seuraavan kerran naisten edustus pelaa vasta sunnuntaina 21.7. kun Salon Palloilijat vierailee Pyynikin urheilukentällä.

Naisten Kolmonen

1 – 5

TuTo – Tampere United

  • TamU päätti ensimmäisen sarjakierroksen yhdeksenänteen voittoonsa.
  • Pistetiliä rasittaa vain FC Nokian vieraana pelattu tasapeli.
  • TamU ratkaisi ottelun jälleen hyvissä ajoin ensimmäisellä jaksolla.

TamU aloitti ottelun terävästi, ja palloa pyrittiin liikuttelemaan keskialueen kautta laitoihin. Etenkin oikean laidan kautta saatiin luotua painetta TuTon maalille, ja ensimmäisen viidentoista minuutin aikana päästiin hyville vetopaikoille. Vielä tässä vaiheessa laukaukset kuitenkin painuivat maalin ohi.

Sinipaitojen maalintekotilaston kärjessä oleva Jenni Särö aloitti maalinteon 15 minuutin kohdalla. Sinipaitojen korkea prässi tuotti tulosta, ja pallo riistettiin yläalueella. Syöttökuvion päätteeksi Särö pääsi kuljettamaan pallon kohti maalia vasemmasta laidasta ja viimeisteli pallon maaliin etukulmasta.

Seuraavat kaksi maalia teki hyvin maalien makuun päässyt Elsa Kaihia. Ensimmäisessä maalissa TamU sai kierrätettyä palloa alhaalla ja pelasi sen jälkeen pallon keskialueen kautta uudelleen laitaan. Laidasta Jenni Särö sai kuljetettua hetken palloa kohti maalia ja pelasi sitten keskellä vapaana olleelle Kaihialle. Kaihialla oli melko helppo työ siirtää pallo maaliin ja tilanteeksi 0–2.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Kaihia osui toistamiseen. TuTo pyrki avaamaan peliään oikean laidan kautta, mutta TamUn korkea prässi teki tehtävästä vaikean. TamUn keskikenttä puolusti hyvin eteenpäin, jonka kautta pallo saatiin pelattua nopeasti laitaan. Laidasta pallo pelattiin keskelle ja Kaihia sai viimeistellä päivän toisensa. Tässä vaiheessa tilanne oli TamUlle 0–3.

TamU pyrki lisäämään johtoaan vielä näidenkin maalien jälkeen, mutta ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty. Tauolle mentiin siis TamUn ansaitussa johtoasemassa.

Maalinteko jatku toisella jaksolla

Toisella jaksolla TamU pyrki jatkamaan nopeaa pallon liikuttelua ja sitä kautta luomaan maalintekotilanteita TuTon maalille. Seuraava maali nähtiinkin Laura Toivaisen toimesta kun pelikiellossa oli 55 minuuttia. TamU sai jälleen pelattua pallon laidasta TuTon boksin reunalla vapaana olleelle Toivaiselle. Toivaisen varma viimeistely maalin vasempaan alanurkkaan jätti TuTon maalivahdin voimattomaksi, ja näin lukemat olivat jo 0–4.

Ottelun loppupuolella TamU sai kulmapotkun vasemmalta puolelta. Keskikenttä Pihla Lehtinen meni antamaan kulmapotkua ja lähettikin hyvän pallon kohti TuTon maalia. Pallo tuli hyvin kohti takatolppaa, jossa Emilia Numminen oli vapaana. Numminen pääsi viimeistelemään päällään jo kauden kuudennen maalinsa kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia.

Ottelun loppupuolella myös TuTo pääsi luomaan painetta TamUn maalille, kun Sinipaitojen linjojen välit pitenivät hieman liikaa. TuTo sai muutamia laukauksia kohti Hilkka Palon vartioimaa maalia, mutta laukaukset menivät pääosin ohi maalin. Lopulta TuTon Aino Jalonen sai jalkansa vapaaksi ja viimeisteli upealla laukauksella tilanteeksi 1–5. Tässä vaiheessa pelikiellossa oli pelattuna 86 minuuttia.

Ottelun loppuhetkillä ei enempää maaleja nähty, joten 1–5 jäi myös ottelun loppulukemiksi. Maalinteossa onnistui kolme eri pelaajaa, ja maaleja saatiin viimeisteltyä hyvien syöttöketjujen päätteeksi. Myös erikoistilanteissa onnistuttiin jälleen hyvin.

Nousukamppailu tiivistyy heinä-elokuussa

Naisten Kolmosessa on vielä muutamia pelejä juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta TamU pelaa seuraavan kerran vasta heinäkuun loppupuolella. Tappiotta pelanneen TamUn sarjajohto on vankka, mutta tiistaina ja lauantaina pelaavalla FC Nokialla on mahdollisuus nousta vain kahden pisteen päähän, kun molemmilla joukkueilla on pelattuna kymmenen ottelua.

Toisesta sarjakierroksesta onkin odotettavissa huippu­jännittävä, kun paikallis­kilpailijat taistelevat sarjanoususta, ja myös ainakin Pargas IF:llä ja Paimion Hakalla on vielä sanansa sanottavana nousu­kamppailussa. Sinipaitojen pelit jatkuvat sunnuntaina 21.7. Pyynikin urheilukentällä Salon Palloilijoita vastaan. Tämän jälkeen vuorossa ovat viikon välein tiukat viersaspelit nimenomaan Paraisilla ja Paimiossa sekä kiivas paikallis­kamppailu FC Nokiaa vastaan sunnuntaina 11.8. Pyynikillä.

Naisten Kolmonen

1 – 5

( 0 – 3 )

15′ Jenni Särö
18′ Elsa Kaihia
29′ Elsa Kaihia
55′ Laura Toivainen
70′ Emilia Numminen

Yleisöä:

86′ Aino Jalonen

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49