Naisten edustus jatkoon Suomen Cupissa

03/04/2024 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue aloitti kilpakautensa maanantaina voittamalla Uudenkaupunfin Pallokerhon Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa puhtaasti 0–4 (0–2). Ottelu oli UPK:n kotottelu, mutta se pelattiin Kaupin jalkapallostadionilla, kun Uudestakaupungista ei löytynyt pelikuntoista kenttää. Sinipaidoista maalinteon avasi uusi tuttavuus Pihla Lehtinen, joka maalasi lopulta kahdesti. Lisäksi osuivat joukkueen kantaviin voimiin jo useamman kauden kuulunut Johanna Heikkinen sekä kärkipelaaja Janika Ilvesoksa.

Suomen Cup

0 – 4

  • Naisten edustus avasi kilpakauden helpolla voitolla.
  • Sarjatasoa alempana pelaava vastustaja ei pysynyt vauhdissa mukana.
  • Todelliseen testiin TamU pääsee vasta sarjakauden alkaessa.

Pystyimme hallitsemaan peliä läpi ottelun, ja syöttövirheitä tuli hyvin vähän. Omasta päästä päästiin hyvin liikkeelle, mitä kyllä auttoi vastustajan matala prässi.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu oli alusta alkaen Sinipaitojen selkeää hallintaa, ja kaksi ensimmäistä maalia nähtiiin jo reilun vartin sisään ottelun alusta. Maalitilin avasi Pihla Lehtinen jo ottelun 7. minuutilla, ja Johanna Heikkinen tuplasi johdon kymmenisen minuuttia myöhemmin. Tasoero Kolmosessa ja Nelosessa pelaavien joukkueiden välillä oli alusta alkaen selvä.

Ylemmällä keskikentällä pelaava Lehtinen haki avausmaalissa jalkansa vapaaksi pienellä sivuaskeleella ja laukoi pallon yläputken alle. Heikkinen puolestaan leikkasi vasemmalta boksin kulmalle ja laukoi pallon vasurillaan takakulmaan. Tällaisia maaleja on Heikkiseltä nähty ennenkin.

TamUn maalia vartioinut Kiira Kaivola ei joutunut pelastamaan maalitilanteita kertaakaan ottelun aikana. Tosin yhden vapaapotkun UPK laukoi ylärimaan komealla laukauksella, mutta tässäkin Kaivola oli hyvin mukana, vaikkei vetoon ilmeisesti tarvinnutkaan saada näppejä väliin.

Toinen jakso alkoi hiukan ensimmäistä jaksoa tasaisemmissa merkeissä, kun TamU nosti jo jalkaa kaasulta. UPK oli jopa lähellä tehdä kavennusmaalin, kun keskikentältä lauottu vapaapotku kaarsi yläriman päälle ja kimposi siitä verkkoaitaan

Lopullisesti TamUn voiton ratkaissut kolmas maali syntyi kulmapotkusta, kun Johanna Heikkisen pallo päätyi maalivahdin torjunnan jälkeen takatolpalle, josta Pihla Lehtinen sai laittaa toisen maalinsa tyhjiin. Janika Ilvesoksan 0–4-osuma taasen syntyi suoran hyökkäyksen päätteeksi, kun Serena Lehtonen toi palloa ensin laidalta ja syötti Ilvesoksalle vapaaseen tekopaikkaan..

Päävalmentaja Kari Numminen totesi, että pelillisesti TamU ei joutunut ottelussa ahtaalle ainakaan vastustajan takia, ja kohennusta talven harjoitusotteluihin nähden oli nähtävissä.

”Saimme selkeytettyä omaa taktista toteutustamme. Tosin kun vastustaja oli helppo, pelaajat sortuivat pitämään palloa liian pitkään itsellään. Olisi voineet tilanteenvaihdoissa kuljettaa peliä nopeammin pallolla”, Numminen ruoti.

Päävalmentaja oli joka tapauksessa tyytyväinen näkemäänsä.

”Pystyimme hallitsemaan peliä läpi ottelun, ja syöttövirheitä tuli hyvin vähän. Keskialueen ylityksen vaiheilla oli hiukan kiire ja hyökkääjät hyökkäsivät liian suoraan pystyyn, kun olisi voinut hiukan levittää hyökkäyksiä, kun UPK yritti pelata keskustan tiiviisti. Omasta päästä päästiin hyvin liikkeelle, mitä kyllä auttoi vastustajan matala prässi”, Numminen pohtii.

Toisella kierroksella derby TPV:tä vastaan

Keskiviikon arvonnassa TamU sai Suomen Cupin toiselle kierrokselle vastustajakseen yhtä sarjatasoa ylempänä Kakkosessa pelaavan Tampereen Pallo-Veikot. TamUn kotiotteluna pelattava cup-derby aiotaan tietenkin viedä Pyynikin urheilukentälle, ja pelipäivästä tiedotetaan kun seurat ovat sen sopineet. Toisen kierroksen ottelut tulee pelata välillä 13.–28.4.

Päävalmentaja Kari Numminen on mielissään cup-arvasta.

”Sitä varteenhan tätä cuppia pelataan, jotta sarjan alle saadaan laadukkaita pelejä, joissa päästään mittaamaan joukkueesta kaikki ulos. Hyvä vastus tähän vaiheeseen”, Numminen sanoo.

Tietenkin myös sarjatasoa ylempänä pelaavan paikalliskilpailijan päihittäminen kiinnostaa kaikkia, sillä nimenomaan Kakkoseen myös TamU haluaa ensi kaudeksi nousta.

Ennen cup-ottelua pelataan joka tapauksessa Kolmosen avausottelu SalPan vieraana perjantaina 12.4. Sarjan kotiavaus on puolestaan vuorossa lauantaina 20.4. klo 14.00 kun PIF vierailee Pyynikin urheilukentällä.

Suomen Cup

0 – 4

( 0 – 2 )

7′ Pihla Lehtinen
17′ Johanna Heikkinen
57′ Pihla Lehtinen
72′ Janika Ilvesoksa

Yleisöä:

Yleisöä:

27 Kiira Kaivola
5 Pihla Lehtinen 67'
8 Janika Ilvesoksa
9 Johanna Heikkinen
14 Emilia Numminen
17 Johanna Lyytinen 62'
21 Martta Järvinen 41'
24 Mari Virtanen C
28 Pinja Frilander 41'
30 Alina Matilainen
37 Elsa Kaihia 41'
62 Sabina Saari
3 Jenni Särö 67'
10 Serena Lehtonen 41'
19 Jenna Mylläri 41'
25 Aada Paukku 62'
41 Jessi Hiltunen 41'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49