Naisten edustus aloittaa lauantaina pelit Kolmosessa

18/06/2021 TamU naiset
Uutinen

Tampere United pelaa lauantaina ensimmäisen ottelunsa naisten Kolmosessa. Vastaan tulee viime kaudella sarjan keskikastiin kuulunut Pargas IF, joka ehti aloittaa kautensa jo viime viikonloppuna ottamalla 4–2-kotivoiton IFK Mariehamnista. Edessä on monella tapaa hyppy tuntemattomaan, sillä sekä naisten Kolmosen yleinen taso että PIF ovat Tampere Unitedille pitkälti arvoituksia. Ottelu pelataan lauantaina Pyynikin urheilukentällä klo 13.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy, ja anniskelualue ja grillipiste palvelevat yleisöä klo 12.30 alkaen.

Tampere United pelasi ainoan koronatauon jälkeisen harjoitusottelunsa jo kolme viikkoa sitten, kun Kakkosen joukkue TKT vieraili Pyynikillä. TamU voitti ottelun 1–0 Julianna Boströmin ensimmäisen jakson päätteeksi tekemällä pukukoppimaalilla. Mainio tulos yhtä sarjatasoa ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan antaa uskoa siihen, että TamUlla on hyvät edellytykset menestyä tulevalla kaudella Kolmosessa.

Tampere Unitedilla on käytännössä yksi joukkue, joka osallistuu tällä kaudella sekä Kolmoseen että Neloseen. Täysin Tampereen seudun joukkueiden kesken pelattava Nelonen alkoi jo reilu kaksi viikkoa sitten, joten TamU on TKT-ottelun jälkeen pelannut harjoitusotteluiden sijaan kilpailullisia otteluita Nelosessa. Ottelut ovat sujuneet viime kauden tapaan näytöstyyliin, sillä ensimmäisessä ottelussa kaatui TKT:n kakkosjoukkue maalein 14–1, toisessa FC Haka maalein 11–1 ja kolmannessa TP-49 maalein 7–0.

”Harjoitusotteluita on haettu Nelosen kautta, koska niiden järjestäminen muutoin oli haastavaa. Toki peleissä on käytetty myös pelaajia, jotka pelaavat jatkossakin pääasiassa Nelosen pelejä, ja vaihtopelaajia on ollut niin paljon kuin pöytäkirja sallii, mutta myös Kolmosessa pelaavalla rungolla on pelattu Nelosen peleissä”, kertoo Tampere Unitedin päävalmentaja Kari Numminen.

Selvästä tasoerosta huolimatta pelit Nelosessa ovat Nummisen mukaan palvelleet hyvin kauteen valmistautumista ja etenkin uusien pelaajien sisäänajoa. Uusia pelaajia joukkueessa ovat FC Kuusysistä tulleet Janette Savumaa ja Eeva Veijola, joilla on molemmilla vyöllään lukuisia Kakkosen pelejä jo useamman kauden ajan. Lisäksi joukkueeseen on liittynyt viimeksi kaudella 2019 T18 SM-sarjaa Ilveksessä pelannut Venla Numminen.

”Uusien pelaajien osalta erilainen pelikulttuuri mistä ovat tulleet ja erilaiset pelitavat on saatu säädettyä pelien aikana paremmin kuin harjoituksissa. Samoin viime kauden pelaajilla on ollut opettelua, kun on siirrytty esimerkiksi laidalta hyökkääjäksi. Myös uusi pelitapa tuo omat haasteensa”, kertaa päävalmentaja Numminen kolmen Nelosen ottelun antia.

Kolmessa pelatussa Nelosen ottelussa joukkueen paras maalintekijä on ollut nimenomaan uusi tulokas Eeva Veijola, joka on tehnyt peräti 10 maalia. Myös viime kaudella 19 maalia tehnyt Nea Vironmäki on jatkanut viime kauden malliin ja on tehnyt jo 5 maalia. Julianna Boström puolestaan on tehnyt 7 maalia, mutta viimeisessä ottelussa tapahtunut loukkaantuminen pitää hänet tässä kohtaa poissa kokoonpanosta.

Joukkueen runko on pysynyt viime kaudesta hyvin koossa, kun joukkueen on jättänyt vain viisi pelaajaa. Uusi pelitapa eli keskikentän timantin omaksuminen on ollut alkukauden pääteema.

”Täytyy jatkuvasti miettiä miten pysyy kenttätasapaino ja linjojen väliset etäisyydet, sekä se ettei tule kaistoille ruuhkaa eli pysyy pelin leveyskin hyvänä”, avaa päävalmentaja Numminen pelitapaan liittyviä asioita.

Kun katse käännetään lauantain otteluun Paraisilta tulevaa vastustajaa vastaan, Kari Numminen myöntää että PIF:n pelitapa ei ole ennalta tuttu.

”Lauantaina nähdään oikeastaan pelin alettua miten valmistautuminen on onnistunut ja mikä PIF:n taso lopulta on. Samalla alkaa paljastua, mikä se Kolmosen taso lopulta on.”

Pyynikin kenttä on tunnetusti hiukan normaalia pienempi, mutta tätä Numminen ei niinkään näe haasteena. Myös sarja-avaus tuo luonnostaan jännitystä.

”Olemme pelanneet Nelosessakin lyhytsyöttöpeliä ja ollaan päästy nopeilla rytminvaihdoksilla keskialueella hyvin eteenpäin, ja kun on haluttu rauhoittaa on saatu pallonhallinta hyvin itselle. PIF:lle kenttä voi tulla enemmän yllätyksenä”, Numminen pohtii.

”Luulen että lauantaina on kyllä melkoinen määrä jännitystä ilmassa, ja alussa voidaan nähdä hermoilua. Toivotaan, että mahdollisimman nopeasti päästään pelin sisälle ja saadaan oma peli käyntiin. Pallonhallinta on tavoitteena, koska se on meidän vahvuus, että pidetään palloa itsellä ja rakennetaan tilanteita rauhassa.”

Tuplapelipäivä Pyynikillä

Ottelu Pargas IF:ää vastaan potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 19.6. klo 13.00 alkaen. Katsomossa oleva anniskelualue ja grillipiste palvelevat yleisöä jo klo 12.30 alkaen. Kulku Pyynikille tapahtuu tutusti F. E. Sillanpään kadun puoleisesta portista. Otteluun on vapaa pääsy, mutta TamU-kaupassa on myynnissä 15 euron hintaisia tukikausikortteja.

Naisten ottelun jälkeen Pyynikillä pelataan klo 17.00 alkaen miesten edustusjoukkueen ottelu Ikaalisten urheilijoita vastaan. Liput miesten otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Maksullinen tapahtuma alkaa klo 16.00.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on naisten ottelussa Salama Brewingin ja Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Käytä kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2