18.6.2021

 
 

Naisten edustus aloittaa lauantaina pelit KolmosessaTampere United pelaa lauantaina ensimm√§isen ottelunsa naisten Kolmosessa. Vastaan tulee viime kaudella sarjan keskikastiin kuulunut Pargas IF, joka ehti aloittaa kautensa jo viime viikonloppuna ottamalla 4‚Äď2-kotivoiton IFK Mariehamnista. Edess√§ on monella tapaa hyppy tuntemattomaan, sill√§ sek√§ naisten Kolmosen yleinen taso ett√§ PIF ovat Tampere Unitedille pitk√§lti arvoituksia. Ottelu pelataan lauantaina Pyynikin urheilukent√§ll√§ klo 13.00 alkaen. Otteluun on vapaa p√§√§sy, ja anniskelualue ja grillipiste palvelevat yleis√∂√§ klo 12.30 alkaen.

Tampere United pelasi ainoan koronatauon j√§lkeisen harjoitusottelunsa jo kolme viikkoa sitten, kun Kakkosen joukkue TKT vieraili Pyynikill√§. TamU voitti ottelun 1‚Äď0 Julianna Bostr√∂min ensimm√§isen jakson p√§√§tteeksi tekem√§ll√§ pukukoppimaalilla. Mainio tulos yht√§ sarjatasoa ylemp√§n√§ pelaavaa joukkuetta vastaan antaa uskoa siihen, ett√§ TamUlla on hyv√§t edellytykset menesty√§ tulevalla kaudella Kolmosessa.

Tampere Unitedilla on k√§yt√§nn√∂ss√§ yksi joukkue, joka osallistuu t√§ll√§ kaudella sek√§ Kolmoseen ett√§ Neloseen. T√§ysin Tampereen seudun joukkueiden kesken pelattava Nelonen alkoi jo reilu kaksi viikkoa sitten, joten TamU on TKT-ottelun j√§lkeen pelannut harjoitusotteluiden sijaan kilpailullisia otteluita Nelosessa. Ottelut ovat sujuneet viime kauden tapaan n√§yt√∂styyliin, sill√§ ensimm√§isess√§ ottelussa kaatui TKT:n kakkosjoukkue maalein 14‚Äď1, toisessa FC Haka maalein 11‚Äď1 ja kolmannessa TP-49 maalein 7‚Äď0.

”Harjoitusotteluita on haettu Nelosen kautta, koska niiden j√§rjest√§minen muutoin oli haastavaa. Toki peleiss√§ on k√§ytetty my√∂s pelaajia, jotka pelaavat jatkossakin p√§√§asiassa Nelosen pelej√§, ja vaihtopelaajia on ollut niin paljon kuin p√∂yt√§kirja sallii, mutta my√∂s Kolmosessa pelaavalla rungolla on pelattu Nelosen peleiss√§”, kertoo Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Kari Numminen.

Selvästä tasoerosta huolimatta pelit Nelosessa ovat Nummisen mukaan palvelleet hyvin kauteen valmistautumista ja etenkin uusien pelaajien sisäänajoa. Uusia pelaajia joukkueessa ovat FC Kuusysistä tulleet Janette Savumaa ja Eeva Veijola, joilla on molemmilla vyöllään lukuisia Kakkosen pelejä jo useamman kauden ajan. Lisäksi joukkueeseen on liittynyt viimeksi kaudella 2019 T18 SM-sarjaa Ilveksessä pelannut Venla Numminen.

”Uusien pelaajien osalta erilainen pelikulttuuri mist√§ ovat tulleet ja erilaiset pelitavat on saatu s√§√§detty√§ pelien aikana paremmin kuin harjoituksissa. Samoin viime kauden pelaajilla on ollut opettelua, kun on siirrytty esimerkiksi laidalta hy√∂kk√§√§j√§ksi. My√∂s uusi pelitapa tuo omat haasteensa”, kertaa p√§√§valmentaja Numminen kolmen Nelosen ottelun antia.

Kolmessa pelatussa Nelosen ottelussa joukkueen paras maalintekijä on ollut nimenomaan uusi tulokas Eeva Veijola, joka on tehnyt peräti 10 maalia. Myös viime kaudella 19 maalia tehnyt Nea Vironmäki on jatkanut viime kauden malliin ja on tehnyt jo 5 maalia. Julianna Boström puolestaan on tehnyt 7 maalia, mutta viimeisessä ottelussa tapahtunut loukkaantuminen pitää hänet tässä kohtaa poissa kokoonpanosta.

Joukkueen runko on pysynyt viime kaudesta hyvin koossa, kun joukkueen on jättänyt vain viisi pelaajaa. Uusi pelitapa eli keskikentän timantin omaksuminen on ollut alkukauden pääteema.

”T√§ytyy jatkuvasti mietti√§ miten pysyy kentt√§tasapaino ja linjojen v√§liset et√§isyydet, sek√§ se ettei tule kaistoille ruuhkaa eli pysyy pelin leveyskin hyv√§n√§”, avaa p√§√§valmentaja Numminen pelitapaan liittyvi√§ asioita.

Kun katse käännetään lauantain otteluun Paraisilta tulevaa vastustajaa vastaan, Kari Numminen myöntää että PIF:n pelitapa ei ole ennalta tuttu.

”Lauantaina n√§hd√§√§n oikeastaan pelin alettua miten valmistautuminen on onnistunut ja mik√§ PIF:n taso lopulta on. Samalla alkaa paljastua, mik√§ se Kolmosen taso lopulta on.”

Pyynikin kenttä on tunnetusti hiukan normaalia pienempi, mutta tätä Numminen ei niinkään näe haasteena. Myös sarja-avaus tuo luonnostaan jännitystä.

”Olemme pelanneet Nelosessakin lyhytsy√∂tt√∂peli√§ ja ollaan p√§√§sty nopeilla rytminvaihdoksilla keskialueella hyvin eteenp√§in, ja kun on haluttu rauhoittaa on saatu pallonhallinta hyvin itselle. PIF:lle kentt√§ voi tulla enemm√§n yll√§tyksen√§”, Numminen pohtii.

”Luulen ett√§ lauantaina on kyll√§ melkoinen m√§√§r√§ j√§nnityst√§ ilmassa, ja alussa voidaan n√§hd√§ hermoilua. Toivotaan, ett√§ mahdollisimman nopeasti p√§√§st√§√§n pelin sis√§lle ja saadaan oma peli k√§yntiin. Pallonhallinta on tavoitteena, koska se on meid√§n vahvuus, ett√§ pidet√§√§n palloa itsell√§ ja rakennetaan tilanteita rauhassa.”

Tuplapelipäivä Pyynikillä

Ottelu Pargas IF:ää vastaan potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 19.6. klo 13.00 alkaen. Katsomossa oleva anniskelualue ja grillipiste palvelevat yleisöä jo klo 12.30 alkaen. Kulku Pyynikille tapahtuu tutusti F. E. Sillanpään kadun puoleisesta portista. Otteluun on vapaa pääsy, mutta TamU-kaupassa on myynnissä 15 euron hintaisia tukikausikortteja.

Naisten ottelun j√§lkeen Pyynikill√§ pelataan klo 17.00 alkaen miesten edustusjoukkueen ottelu Ikaalisten urheilijoita vastaan. Liput miesten otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Maksullinen tapahtuma alkaa klo 16.00.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on naisten ottelussa Salama Brewingin ja Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • K√§yt√§ kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!