Naisten edustuksen kotipelit käyntiin Kaupissa lauantaina 7.5.

06/05/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkueen kotipelit käynnistyvät lauantaina poikkeuksellisesti Kaupissa, sillä kunta-alan lakon vuoksi pelipakka vaihtui Pyynikistä Kaupin tekonurmeksi 1. Ottelu potkaistaan käyntiin kenttävaihdoksesta huolimatta alunperin suunniteltuun aikaan eli kello 16.00. Sinipaidat saavat vastaansa sarjanousija Peimari Unitedin, joka saapuu Sauvosta. Peimari avasi kautensa viime perjantaina LeKi-futista vastaan ja ottelu päättyi lempääläläisten 3–1-voittoon.

TamU – Peimari United

  • Naisten edustus pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa
  • Kunta-alan työtaistelu siirtää pelin Pyynikiltä Kauppiin
  • Peimari United voi nousijajoukkueena olla arvaamaton

TamU lähtee peliin hieman erilaisella sisällöllä muutamien poissaolojen johdosta. Joukkue kuitenkin kestää pienet muutokset ja lähtee ennakkoluulottomasti hakemaan tulosta tästä pelistä.

- Kari Numminen
Tampere Unitedin päävalmentaja

Hyvällä fiiliksellä lähetään, sillä hyvin on saatu treenattua. Olisi ollut todella siistiä mennä pelaamaan Pyynikille, kotikentälle, mutta Kauppi on myös hyvä vaihtoehto.

- Mari Virtanen
Tampere Unitedin kapteeni

TamU puolestaan käynnisti kautensa upealla 0–3-voitolla FC Nokiaa vastaan, ja tulevaan otteluun lähdetään hyvän treeniviikon pohjalta. Joukkue ei ole kohdannut Peimaria aikaisemmin, sillä vierasjoukkue on aiempina kausina pelannut Naisten nelosta eri lohkossa kuin TamU.

Viime kaudella Peimari United sijoittui alkusarjan jälkeen lohkonsa kolmanneksi, mutta ylälohkon kolmesta ottelusta joukkue saalisti kaksi voittoa ja pelasi yhden tasapelin, ja sen ansiosta kiri lohkon kärkeen. Huomionarvoista on se, että ylälohkon kolmessa ottelussa Peimari päästi ainoastaan yhden maalin. Odotettavissa on, että vastustajan puolustuslinja on vaikeasti murrettavissa.

Naisten päävalmentaja Kari Nummiselle Peimari United on myös uusi tuttavuus, joten pelitavasta tai vahvuuksista on ennakkoon vaikea sanoa mitään.

”Viimekauden yläjatkosarjan lohkovoitto on hieno saavutus ja mielenkiinnolla odotamme minkälaista peliä Peimari pelaa. Olemme valmiita ottamaan selvää paljonko voitto vaatii”, kommentoi Numminen.

Kauden avausottelussa sinipaidat hallitsivat palloa läpi ottelun. Tämän johdosta joukkue pääsi harjoittelemaan murtautumista useaan otteeseen eri puolilta kenttää. Tulevana lauantaina joukkue keskittyy erityisesti viimeistelyyn, sekä pallonhallintaan kentän viimeisellä kolmanneksella. Sarja-avauksessa puolustuslinjaa ei juurikaan koeteltu, joka kertoo koko joukkueen tiiviistä puolustamisesta.

”TamU lähtee peliin hieman erilaisella sisällöllä muutamien poissaolojen johdosta. Joukkue kuitenkin kestää pienet muutokset ja lähtee ennakkoluulottomasti hakemaan tulosta tästä pelistä. Peimariin suhtaudutaan niin kuin kaikkiin muihinkin vastustajiin eli terveen kunnioittavasti mutta siinä kaikki. Kentälle lähdetään taistelemaan voitosta ja annetaan ottelussa parasta osaamista”, Numminen kertoo.

Joukkueen kapteeni Mari Virtanen on ollut joukkueessa sen perustamisesta lähtien. Virtanen on nähnyt joukkueen kehityksen askel askeleelta.

”Toiminta on kehittynyt ihan hirveästi. Homma lähti liikkeelle, kun TamU haki naisjoukkuetta. Vuosi vuodelta homma on muuttunut tavoitteellisemmaksi ja kiinnostus TamUa kohtaan on kasvanut huomattavasti.”

Lauantain kotiavausta Virtanen ennakoi seuraavasti:
”Hyvällä fiiliksellä lähetään, sillä hyvin on saatu treenattua. Olisi ollut todella siistiä mennä pelaamaan Pyynikille, kotikentälle, mutta Kauppi on myös hyvä vaihtoehto. Voittamaan lähetään ja hyvällä meiningillä.”

Harmillisesti kuntalakon johdosta kotiavaus siirtyi Pyynikiltä Kauppiin. Tämä siis tarkoittaa, että palvelut ottelun aikana hieman suppenevat. Joukkue kuitenkin toivoo, että yleisö löytää tästä huolimatta paikalle. Pelin näkökulmasta Kaupin tekonurmi 1 on hieman isompi kenttä kuin Pyynikki, eikä joukkue ole päässyt harjoittelemaan Kaupissa viimeisten viikkojen aikana.

Kenttävaihdoksesta huolimatta TamUn grilli palvelee yleisöä koko ottelun ajan. Tampere Unitedin miesten kakkosjoukkue pelaa samaisella kentällä ennen naisia, joten grilli on kuumana jo kello 13.30 alkaen. Tarjolla on Tapolan grillimakkaraa sekä Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi valikoimasta löytyy kylmiä ja kuumia juomia, sekä makeaa.

Otteluun on vapaa pääsy. Nähdään sinivihreässä Kaupissa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2