Naisten edustuksen kausi päättyi tasapeliin

28/09/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naiset edustusjoukkue päätti kautensa sunnuntaina Paimion Hakan vieraana. Sinipaitojen kausi on ollut kaksijakoinen, sillä alkukauden vaikeuksien jälkeen tappioputki kääntyi kesäkuun puolivälissä parempaan pallolliseen peliin sekä pitkään voittoputkeen. Paimiosta TamU lähti hakemaan kolmea pistettä sekä hyvää fiilistä kauden päätteeksi viimeisestä ottelusta, mutta pisteitä lähti Tampereelle vain yksi ottelun päätyttyä tasan 1–1 (0–0).

Naisten Kolmonen

1 – 1

  • Kauden päätösottelussa ei ollut enää panosta, ja kauden ensimmäinen tasapeli oli ihan sopiva päätös kaudelle.
  • Naisten edustusjoukkueen lopullinen sijoitus sarjassa on neljäs.
  • Valmistautuminen kauteen 2024 alkaa jo marraskuun alkupuolella alkavilla tryouteilla.

Ottelu alkoi Paimion Hakan pienoisella pallonhallinnalla TamUn vetäytyessä omalle puolustusalueellensa. PaiHa yritti pelata korkeaa prässiä, mutta TamU onnistui purkamaan prässin hyvin omalla kenttäpuoliskollaan. Hyökkäysalueelle päästyään Sinipaitojen pallot karkasivat liian pystyyn ja usein PaiHan maalivahdin käsiin.

Ensimmäisellä jaksolla pallo oli paljon ilmassa, eikä kumpikaan joukkue saanut pitkiä pallonhallintajaksoja aikaiseksi. PaiHa sai kuitenkin rakenneltua muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Hilkka Palo toimi Tampere Unitedin maalilla viimeisenä lukkona. Tauolle siirryttiin 0–0-lukemissa.

Toiselle jaksolle TamU lähti rauhoittamaan pallollista peliään ja onnistui siinä myös ajoittain.Hyökkäyksiä pyrittiin rakentamaan linja kerrallaan ja palloa pystyttiin pitämään hallussa myös hyökkäyspuoliskolla. Vaaralliset maalintekotilanteet jäivät kuitenkin uupumaa

Sinipaidat saivat korkealla prässillään PaiHan pelinavaamisen ahdinkoon, ja 65. minuutilla TamU sai palkintona. Keskikentän taituri Jenni Särö tuki hyökkääjien prässiä, ja pallonriistossa onnistuttiin heti paimiolaisten boksin rajalla. Särö kuljetti muutaman askeleen ja viimeisteli pallon etukulmasta sisään. Näin TamU johti 0–1.

Toisen jakson edetessä PaiHa sai ottelusta paremmin otetta ja pyrki suoraviivaisilla palloilla TamUn linjan taakse. TamU ei malttanut puolustaa täyttä 90 minuuttia tiiviisti, ja paimiolaiset pääsivät nopean hyökkäyksen kautta rokottamaan 83. minuutilla Elli Sepän maalilla.

Ottelun viimeiset minuutit pallo liikkui kentän päästä päähän, ja molemmilta joukkueilta nähtiin vielä vaarallinen maalipaikka aivan ottelun lopussa. Tuomari ei juurikaan lisäaikaa antanut, ja pisteet jaettiin ottelun päätyessä 1–1.

Tampere United sijoittuu naisten kolmosessa neljänneksi. Sarjasijoitus ei ole sitä, mitä joukkue lähti kauden alkaessa hakemaan. Alkukauden vaikeuksien kääntäminen voittoputkeksi ja onnistuneisiin suorituksiin jättää kuitenkin suuhun kokonaisuudessaan hyvän maun. Naiset kiittävät taustoja, seuraa ja kannattajia kuluneesta kaudesta.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen oli ottelun jälkeen kohtalaisen tyytyväinen otteluun, vaikka paikat useampaankin kuin yhteen maaliin olisi ollut.

”Kauden viimeiseen peliin Paimioon lähti hyvällä ja rennolla asenteella varustettu joukkue. Sarjasijoitus oli selvillä jo ennen pelin alkua, joten senkään puolesta ei tarvinnut jännittää”, kuvaili Numminen ottelun asetelmia.

”Ottelun alku oli PaiHan hallintaa ja kotijoukkue loi tilanteita meidän puolustuspäähän, mutta maukkaita maalintekopaikkoja he saivat vain muutaman ja nekin meidän ’Hilu’ hoiteli mallikkaasti. Ensimmäinen jakso oli kaiken kaikkiaan ’pomppupalloa’, emmekä saaneet kunnon palonhallintaa oikein missään vaiheessa”, luonnehti Numminen maalitonta avausjaksoa.

Toisella jaksolla nähtiin maalejakin, mutta päävalmentaja olisi kaivannut useampia onnistumisia Sinipaidoilta.

”Toinen jakso oli huomattavasti parempaa tekemistä ,ja 65. minuutilla tehdyn maalin jälkeen meillä oli useita hyviä suorituksia, mutta lisää maaleja ei vain saatu. PaiHa sai ’tökättyä’ pallon maalin 83. minuutilla, ja sen jälkeen loppuaika pelattiin enemmän tai vähemmän päästä päähän. Lopputulos 1–1 oli pelin kokonaiskuvaan nähden ihan hyvä tulos”, Numminen arvioi

Kausi on nyt naisten edustusjoukkueen osalta ohi, ja valmistautuminen kauteen 2024 käynnistää taustajoukkojen osalta välittömästi päävalmentaja Nummisen johdolla.

”Tästä siirrytään edustuksen osalta tauolle, ja toiminta jatkuu marraskuun alkupuolella alkavan tryout-jakson merkeissä. Kiitos joukkueelle ja taustoille, kuten myös kannattajille kuluneesta kaudesta. Nähdään ensi kaudella kentän laidalla samoissa merkeissä!”

Naisten Kolmonen

1 – 1

( 0 – 0 )

65′ Jenni Särö

Yleisöä:

83′ Elli Seppä

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2