Naisten edustukselle voitto Kolmosen avausottelusta

01/05/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue nappasi kauden kotiavauksesta ansaitun 3–1 (2–0) -voiton lauantaina Kaupin jalkapallostadionilla. Kotijoukkue lähti otteluun hieman jännittyneissä tunnelmissa, mutta kuitenkin voitontahtoa täynnä. Uutena elementtinä naisille tuli myös ottelun pelaaminen Kaupissa, joka on tunnetusti isompi kenttä kuin Pyynikki. Se toi omat haasteensa otteluun, etenkin kun ison kentän harjoittelua on naisilla ollut suhteellisen vähän kuluneen kevään aikana.

Naisten Kolmonen

3 – 1

  • Avausottelun jännitys näkyi, mutta alun nopeat maalit helpottivat tilannetta.
  • Molemmat hyökkääjät Nea Vironmäki ja Janika Ilvesoksa olivat vahvasti mukana kolmessa tehdyssä maalissa.
  • Puolustuspäässä ei ollut suurempaa hätää yhtä herpaantumista lukuun­ottamatta.

Pelin sisällä tapahtui paljon hyviä asioita ja joukkueen peli-ilme säilyi hyvin läpi pelin. Ansaittu voitto ensimmäisestä kotipelistä toi hyvän fiiliksen jatkoa ajatellen.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ensimmäinen jakso käynnistyi heti vahvasti, kun hyökkääjä Nea Vironmäki pääsi vetopaikkaan viidennellä minuutilla. Maalivahdin huono avaus tuli suoraan Vironmäen jalkaan, joka potkaisi pallon maalivahdin ylitse maaliin ja tilanteeksi riemastuttavasti 1–0.

Maalin jälkeen peli jatkui vahvasti Sinipaitojen pallonhallinnalla, ja hyökkäyksiä saatiin luotua. Hyökkäykset olivat suoraviivaisia, ja IFK Maarianhaminan maalivahti Elin Gripenberg oli tilanteissa hyvin mukana. TamU sai hallittua hyvin vierasjoukkueen maalivahdin avaukset korkealla prässillä ja näin estämään MIFK:n hyökkäyksiä.

Yhdeksän peliminuutin kohdalla kotijoukkue sai ansaitusti pilkun, kun IFK Mariehamn rikkoi Sinipaitojen hyökkääjää Janika Ilvesoksaa boksissa. Pilkkua tuli vetämään toppari Venla Numminen, joka päätyi sijoittamaan pallon taktisesti keskelle. Maalivahti heittäytyi alta pois, ja Sinipaidat siirtyi 2–0-johtoon 10. peliminuutilla.

Pallonhallinta pysyi Sinipaidoilla, mutta vierasjoukkuekin sai luotua muutaman tilanteen maalille ilman sen kummempaa tulosta. TamUn maalivahti Hilkka Palo hoiti boksinsa moitteettomasti, ja ohjasi puolustusta tilanteissa oikeaoppisesti. Ennen taukoa molemmista joukkueista oli havaittavissa väsymystä ja peli oli pitkälti tasaista. Sinipaidat saivat hieman rauhoitettua pallollista peliään ja liikutti palloa maltillisemmin myös hyökkäyspuoliskolla. Tauolle siirryttiin Sinipaitojen 2–0 johtoasemassa.

Vastustaja päästettiin peliin mukaan toisella jaksolla

Toisen jakson alkuminuutit kotijoukkue tuntui olevan hieman nukuksissa, ja pallo pomppi usein enemmän vastustajan kuin Sinipaitojen jalkaan. TamUlla oli useampi pelaaja, jolla oli pientä vaivaa ja vaihtoja oli suoritettu useampi hiukan ennen taukoa sekä tauolla, ja näin TamUlla kesti hetken aikaa päästä peliin takaisin kiinni.

Jo 49. minuutilla kohdalla IFK karkasi pahaan vastahyökkäykseen, josta lopulta sai myös kavennettua ottelun lukemia. Othilia Nordberg pääsi vetopaikkaan ja pallo upposi kotijoukkueen maalivahdin käsien kautta maaliin ja tilanteeksi 2–1.

Seuraava kymmenminuuttinen pelattiin suhteellisen tasaista vääntöä, ja Sinipaidat tuntuivat edelleen olevan hieman unessa ja myöhässä tilanteissa. TamU tiivisti hieman puolustusmuotoaan ja yritti hakea otteluun uutta vauhtia. Vierasjoukkue sai luotua muutaman hyökkäystilanteen, mutta näistä ei kuitenkaan tulosta syntynyt.

Loppupelistä kotijoukkue sai taas pelistä enemmän otetta ja palloa pystyttiin pitämään omalla joukkueella. Sinipaidat sai luotua paljon painetta IFK:n puolustuspäähän, ja TamUn kolmas maali roikkui jo ilmassa. Uurastaminen palkittiin vihdoin lisäajan kolmannella minuutilla, kun avausmaalin tehnyt Nea Vironmäki pääsi kuljettamaan vastustajan päätyrajaa pitkin ja syöttämään JanikaIlvesoksalle, joka runnoi pallon maaliin. Peli päättyi lopulta 3–1 lukemiin.

Päävalmentaja Kari Numminen ei kiistänyt, että avausotteluun tultiin hiukan jännittyneissä tunnelmissa.

”Jännitys joukkueen ja valmennuksen osalta kauden ensimmäiseen sarjapeliin oli aistittavissa ennen ottelun alkua ja ottelun alussa. Peli alkoi hyvin meidän hallinnassamme, vaikka hieman oli hankaluuksia pitää pallosta huolta. Kenttätasapaino säilyi hyvin läpi pelin, eikä vastustaja saanut luotua vaarallisia tilanteita TamUn maalille pelin aikana kuin pari kertaa”.

Pelin sisällä tapahtui paljon hyviä asioita ja joukkueen peli-ilme säilyi hyvin läpi pelin. Ansaittu voitto ensimmäisestä kotipelistä toi hyvän fiiliksen jatkoa ajatellen”, Numminen myhäili.

Edustusjoukkueen pelit jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 7.5. Turun Kisapuiston kentällä TuTon vieraana. Ensimmäinen vierasottelu potkaistaan käyntiin klo 13.30.

Naisten Kolmonen

3 – 1

( 2 – 0 )

5′ Nea Vironmäki
10′ Venla Numminen
90+3′ Janika Ilvesoksa

Yleisöä:
29

49′ Othilia Nordberg

Yleisöä:
29

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2