24.7.2020

 
 

Naisten edustuksella perjantai-iltana kauden toinen kotiotteluKahdella voitolla kautensa aloittanut Tampere Unitedin naisjoukkue pelaa perjantai-iltana Messukylässä kauden toisen kotiottelunsa. Vastaan asettuu yhä omaa kauden avausvoittoaan hakeva Parkunmäen Apassit.

Kun Messukyl√§n perjantai-illassa vihellet√§√§n peli k√§yntiin, on tuolloin edellisest√§ kotiottelusta ehtinyt kulua jo kuukausi ja yksi p√§iv√§ p√§√§lle. Kari Nummisen ja Jussi Rasvan valmentama Tampere Unitedin naisjoukkue on aloittanut kauden kahdella isolla voitolla. Juhannuksen j√§lkeen pelatussa sarja-avauksessa LeKi-futis sai n√∂yrty√§ Messukyl√§ss√§ lukemin 5‚Äď2 ja viime viikon maanantaina TamU haki pisteet Nokialta vakuuttavalla 0‚Äď3 voitolla.

Merkittäviä voitoista teki se tosiasia, että molemmat päänahat napsittiin ennakkoon nähden sarjan päävastustajilta. Etukäteisarvioissa TamUlla on kaikkein kovimmista joukkueista enää kohtaamatta Ilves-Kissat, joka on TamUn tavoin aloittanut oman kautensa puhtaalla pelillä sekä sarjaa kahden voiton ja yhden tasapelin turvin johtava Ylöjärven Ilves.

Illan vastustaja Apassit avasi kautensa samoin 5‚Äď2-lukemin kuin TamU, joskin Apassit oli tuolloin ottavana osapuolena, kun PJK piti pisteet Pirkkalassa. Oman pistetilins√§ Apassit avasi viime viikolla kotinurmellaan Kyr√∂skoskella, kun Meiju Punkka toi viime hetken tasoituksellaan Apassit rinnalle sarjaa johtavaa Yl√∂j√§rven Ilvest√§ vastaan. T√§m√§ oli osoitus siit√§, ett√§ Sinipaidat ei varmasti tule saamaan perjantaina mit√§√§n ilmaiseksi. Mainittua Punkkaa kannattaa my√∂s varoa, sill√§ h√§n on osunut maalipuiden v√§liin Apassien molemmissa kauden otteluissa.

TamUn puolesta ahkerin verkon heiluttelija on ollut neljästi tällä kaudella maalin tehnyt Nea Snygg. Snygg on tähän asti ollut suhteellisen tyytyväinen omiensa otteisiin.

”Perustekemiseen ollaan keskitytty ja p√§√§asiassa siin√§ onnistuttu. Suurimmat haasteet tulee, kun aletaan v√§sy√§. Siin√§ kohtaa paketti alkaa herk√§sti levit√§ eik√§ saada pidetty√§ palloa samalla tavalla”, Snygg analysoi.

Pelillisesti TamUn ottelut ovat menneet toistaiseksi melko saman kaavan mukaan. Ensimmäisen vartin aikana joukkue on ollut todella vahva, mutta loppua kohden on ollut havaittavissa Snyggin mainitsemaa väsymistä. Hänen mukaansa räväkät lähdöt peleihin on ollut tietoinen asia.

”Siihen ensimm√§iseen varttiin on kiinnitetty huomiota ja pyritty sit√§ kautta saamaan heti ote pelist√§. Ollaan p√§√§sty pelaamaan omaa peli√§ sen kautta”, Snygg kertoo.

Naisten Nelosen sarjataulukko on tällä hetkellä hyvin vaikeasti tulkittava. Osa joukkueista on pelannut jo viisi ottelua ja osa puolestaan pelaa TamUn sekä Apassien tavoin vasta kauden kolmannen pelinsä tulevana viikonloppuna. Nea Snygg myöntää, että vireen ylläpito ei ole ollut kaikkein helpointa, kun peleissä on ollut parhaimmillaan jopa viikkojen väli.

”Pitk√§t v√§lit tekev√§t sen, ett√§ jokaista peli√§ odottaa monta p√§iv√§√§. Ollut v√§h√§n vaikea ehk√§ pit√§√§ sellaista latausta yll√§, ett√§ kausi on menossa, mutta onneksi nyt jatkossa pelej√§ on v√§h√§n tihe√§mp√§√§n.”

Tampere United ‚Äď Apassit alkaa Messukyl√§n kent√§ll√§ perjantaina 24.7. kello 20.10. Tervetuloa paikan p√§√§lle kannustamaan Sinipaidat voittoon! Tapahtumaan on ilmainen sis√§√§np√§√§sy. TamUn Twitter seuraa my√∂s ottelun kehittymist√§.