Naisten edustuksella perjantai-iltana kauden toinen kotiottelu

24/07/2020 TamU naiset
Uutinen

Kahdella voitolla kautensa aloittanut Tampere Unitedin naisjoukkue pelaa perjantai-iltana Messukylässä kauden toisen kotiottelunsa. Vastaan asettuu yhä omaa kauden avausvoittoaan hakeva Parkunmäen Apassit.

Kun Messukylän perjantai-illassa vihelletään peli käyntiin, on tuolloin edellisestä kotiottelusta ehtinyt kulua jo kuukausi ja yksi päivä päälle. Kari Nummisen ja Jussi Rasvan valmentama Tampere Unitedin naisjoukkue on aloittanut kauden kahdella isolla voitolla. Juhannuksen jälkeen pelatussa sarja-avauksessa LeKi-futis sai nöyrtyä Messukylässä lukemin 5–2 ja viime viikon maanantaina TamU haki pisteet Nokialta vakuuttavalla 0–3 voitolla.

Merkittäviä voitoista teki se tosiasia, että molemmat päänahat napsittiin ennakkoon nähden sarjan päävastustajilta. Etukäteisarvioissa TamUlla on kaikkein kovimmista joukkueista enää kohtaamatta Ilves-Kissat, joka on TamUn tavoin aloittanut oman kautensa puhtaalla pelillä sekä sarjaa kahden voiton ja yhden tasapelin turvin johtava Ylöjärven Ilves.

Illan vastustaja Apassit avasi kautensa samoin 5–2-lukemin kuin TamU, joskin Apassit oli tuolloin ottavana osapuolena, kun PJK piti pisteet Pirkkalassa. Oman pistetilinsä Apassit avasi viime viikolla kotinurmellaan Kyröskoskella, kun Meiju Punkka toi viime hetken tasoituksellaan Apassit rinnalle sarjaa johtavaa Ylöjärven Ilvestä vastaan. Tämä oli osoitus siitä, että Sinipaidat ei varmasti tule saamaan perjantaina mitään ilmaiseksi. Mainittua Punkkaa kannattaa myös varoa, sillä hän on osunut maalipuiden väliin Apassien molemmissa kauden otteluissa.

TamUn puolesta ahkerin verkon heiluttelija on ollut neljästi tällä kaudella maalin tehnyt Nea Snygg. Snygg on tähän asti ollut suhteellisen tyytyväinen omiensa otteisiin.

”Perustekemiseen ollaan keskitytty ja pääasiassa siinä onnistuttu. Suurimmat haasteet tulee, kun aletaan väsyä. Siinä kohtaa paketti alkaa herkästi levitä eikä saada pidettyä palloa samalla tavalla”, Snygg analysoi.

Pelillisesti TamUn ottelut ovat menneet toistaiseksi melko saman kaavan mukaan. Ensimmäisen vartin aikana joukkue on ollut todella vahva, mutta loppua kohden on ollut havaittavissa Snyggin mainitsemaa väsymistä. Hänen mukaansa räväkät lähdöt peleihin on ollut tietoinen asia.

”Siihen ensimmäiseen varttiin on kiinnitetty huomiota ja pyritty sitä kautta saamaan heti ote pelistä. Ollaan päästy pelaamaan omaa peliä sen kautta”, Snygg kertoo.

Naisten Nelosen sarjataulukko on tällä hetkellä hyvin vaikeasti tulkittava. Osa joukkueista on pelannut jo viisi ottelua ja osa puolestaan pelaa TamUn sekä Apassien tavoin vasta kauden kolmannen pelinsä tulevana viikonloppuna. Nea Snygg myöntää, että vireen ylläpito ei ole ollut kaikkein helpointa, kun peleissä on ollut parhaimmillaan jopa viikkojen väli.

”Pitkät välit tekevät sen, että jokaista peliä odottaa monta päivää. Ollut vähän vaikea ehkä pitää sellaista latausta yllä, että kausi on menossa, mutta onneksi nyt jatkossa pelejä on vähän tiheämpään.”

Tampere United – Apassit alkaa Messukylän kentällä perjantaina 24.7. kello 20.10. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Sinipaidat voittoon! Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. TamUn Twitter seuraa myös ottelun kehittymistä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2