Naisjoukkueen voitto­kulku jatkui Pirkkalassa

31/08/2020 TamU naiset
Uutinen

Tauko peleistä ja ensimmäinen peli luonnonnurmella näkyivät Unitedin otteissa, mutta lopputuloksena oli silti selvääkin selvempi 0–7-vierasvoitto Pirkkalan Killosta. Näin TamU-naisten nousujuna puksuttaa mukavasti raiteillaan, kun seitsemästä ottelusta on tilillä seitsemän voittoa maalierolla 48–4.

Naisten edustus matkasi sunnuntai-iltana Pirkkalan Jalkapalloklubin vieraaksi. Ottelun alla pientä huolta herätti Sinipaitojen pelituntuman ohuus, sillä edellisestä ottelusta oli ehtinyt kulua jo kaksi ja puoli viikkoa Tuisku-ottelun siirron takia.

Tuntuman puute näkyikin TamUn otteissa ensimmäisellä jaksolla ja oman osansa tekemiseen toi myös kauden ensimmäinen peli luonnonnurmella. Syöttövoimakkuuden arviointi tuotti alkuun vieraille selkeitä ongelmia.

Näistäkin haasteista huolimatta Tampere United oli jälleen kerran totutun vahva. Lähes jo perinteiseen tapaan TamU teki ottelun avausmaalin ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana. Laura Toivainen jatkoi vahvaa kauttaan viemällä Sinipaidat johtoon, ja hän vastasi myös ottelun toisesta täysosumasta parikymmenen minuutin kohdalla.

TamU sai jälleen puhkottua vastustajan puolustuslinjaa hyvillä pystysyötöillä, ja 0–3-maali olikin tyylinäyte näistä. Mari Filatov päätti hyökkäyksen lähietäisyydeltä, ja kun Tiina-Maija Kurtin veto hetkeä myöhemmin painui kuudentoista rajalta hieman helpohkon oloisesti vasempaan alakulmaan, mentiin pienestä alkukankeudesta huolimatta tauolle jo hyvin selkeissä 0–4 -umeroissa.

Illan komein maali nähtiin toisen puoliajan alussa. Mari Filatov tarjoili oikealta millimetrin tarkan keskityksen maalille ja Tiina-Maija Kurtti pääsi tälläämään muutamasta metristä pallon voimalla pirkkalalaisten vasempaan yläkulmaan.

Kun vielä Emilia Heino muutti numeroiksi 0–6 Filatovin maalin kopiokuviolla, ja Nea Vironmäki viimeisteli nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kirjattiin pöytäkirjaan jälleen kerran selkeät 0–7-numerot.

Naisten nousujuna on nyt hyvällä raiteella. Kun kärkijoukkueet ovat kaikki pelanneet seitsemän peliä, on Tampere United kolme pistettä karussa Ilves-Kissoilta. Tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisee, eli käytännössä TamU ratkaisee nousun ottamalla kuusi pistettä jäljellä olevista kolmesta ottelusta.

Seuraavan kerran pelataan tulevana perjantaina 4.9. kun sarjakolmonen Ylöjärven Ilves kohdataan Kaupin tekonurmella. Voittamalla kyseinen ottelu saataisiin nousu katkolle seuraavan viikon keskiviikolle Ikuriin, jonne vieraaksi saapuu yhä ilman voittoja oleva Tuisku.

Valmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin, mutta myönsi alun ongelmat.

”Pitkä tauko vähän pelotti. Olimme treenanneet viimeksi keskiviikkona, ja se kyllä näkyi alussa. Myös nurmialusta näkyi meidän pelaamisessamme. Syötöt eivät menneet perille, jäivät vähän hitaiksi ja oli ongelmia pallon liikkuvuuden kanssa, mutta koko ajan se parani.”

Numminen oli erikoisessa tilanteessa tauolla, kun peli oli jo käytännössä selvä, mutta esitys ei häikäissyt. Mitä tauolla oikein puhuttiin?

”Sanoin, että nyt olemme antaneet vasta 30–40 prosenttia meidän tehoistamme tässä vaiheessa. Korostin ettei tarvitse säästellä mitään ja nostetaan tempoa ylöspäin”, Numminen avaa keskustelun pääviivoja.

Numminen kertoo, että pelin teemana Unitedilla oli laitapakkien nousut, ja tämä myös näkyi kentällä.

”Saimme juostua paljon pitkiä palloja sitä kautta. Mukavasti saatiin sekin toimimaan. Saimme varsinkin toisella jaksolla lisää liikettä vastustajan linjojen väliin ja onnistuimme hakemaan tiputuksien kautta uudestaan hyökkäysasetelmia. Varsinkin toisen jakson alku oli meiltä todella mallikas.”

TamUn tilanne on tällä hetkellä varsin hyvä ja kaikki ajatukset kasataan nyt perjantain otteluun Ylöjärven Ilvestä vastaan.

”Ensi perjantaina on se tiukka matsi tulossa. Pelaajat tulevat jännittämään sitä peliä, ja minä tulen jännittämään sitä peliä. Sen jälkeen on kuitenkin tulossa ehkä pari vähän kevyempää vastustajaa. Nyt kaikki katseet suunnataan ensin siihen perjantaihin”, puntaroi Numminen.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa