31.8.2020

 
 

Naisjoukkueen voitto­kulku jatkui PirkkalassaTauko peleist√§ ja ensimm√§inen peli luonnonnurmella n√§kyiv√§t Unitedin otteissa, mutta lopputuloksena oli silti selv√§√§kin selvempi 0‚Äď7-vierasvoitto Pirkkalan Killosta. N√§in TamU-naisten nousujuna puksuttaa mukavasti raiteillaan, kun seitsem√§st√§ ottelusta on tilill√§ seitsem√§n voittoa maalierolla 48‚Äď4.

Naisten edustus matkasi sunnuntai-iltana Pirkkalan Jalkapalloklubin vieraaksi. Ottelun alla pientä huolta herätti Sinipaitojen pelituntuman ohuus, sillä edellisestä ottelusta oli ehtinyt kulua jo kaksi ja puoli viikkoa Tuisku-ottelun siirron takia.

Tuntuman puute näkyikin TamUn otteissa ensimmäisellä jaksolla ja oman osansa tekemiseen toi myös kauden ensimmäinen peli luonnonnurmella. Syöttövoimakkuuden arviointi tuotti alkuun vieraille selkeitä ongelmia.

Näistäkin haasteista huolimatta Tampere United oli jälleen kerran totutun vahva. Lähes jo perinteiseen tapaan TamU teki ottelun avausmaalin ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana. Laura Toivainen jatkoi vahvaa kauttaan viemällä Sinipaidat johtoon, ja hän vastasi myös ottelun toisesta täysosumasta parikymmenen minuutin kohdalla.

TamU sai j√§lleen puhkottua vastustajan puolustuslinjaa hyvill√§ pystysy√∂t√∂ill√§, ja 0‚Äď3-maali olikin tyylin√§yte n√§ist√§. Mari Filatov p√§√§tti hy√∂kk√§yksen l√§hiet√§isyydelt√§, ja kun Tiina-Maija Kurtin veto hetke√§ my√∂hemmin painui kuudentoista rajalta hieman helpohkon oloisesti vasempaan alakulmaan, mentiin pienest√§ alkukankeudesta huolimatta tauolle jo hyvin selkeiss√§ 0‚Äď4 -umeroissa.

Illan komein maali nähtiin toisen puoliajan alussa. Mari Filatov tarjoili oikealta millimetrin tarkan keskityksen maalille ja Tiina-Maija Kurtti pääsi tälläämään muutamasta metristä pallon voimalla pirkkalalaisten vasempaan yläkulmaan.

Kun viel√§ Emilia Heino muutti numeroiksi 0‚Äď6 Filatovin maalin kopiokuviolla, ja Nea Vironm√§ki viimeisteli nopean vastahy√∂kk√§yksen p√§√§tteeksi, kirjattiin p√∂yt√§kirjaan j√§lleen kerran selke√§t 0‚Äď7-numerot.

Naisten nousujuna on nyt hyvällä raiteella. Kun kärkijoukkueet ovat kaikki pelanneet seitsemän peliä, on Tampere United kolme pistettä karussa Ilves-Kissoilta. Tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisee, eli käytännössä TamU ratkaisee nousun ottamalla kuusi pistettä jäljellä olevista kolmesta ottelusta.

Seuraavan kerran pelataan tulevana perjantaina 4.9. kun sarjakolmonen Ylöjärven Ilves kohdataan Kaupin tekonurmella. Voittamalla kyseinen ottelu saataisiin nousu katkolle seuraavan viikon keskiviikolle Ikuriin, jonne vieraaksi saapuu yhä ilman voittoja oleva Tuisku.

Valmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin, mutta myönsi alun ongelmat.

”Pitk√§ tauko v√§h√§n pelotti. Olimme treenanneet viimeksi keskiviikkona, ja se kyll√§ n√§kyi alussa. My√∂s nurmialusta n√§kyi meid√§n pelaamisessamme. Sy√∂t√∂t eiv√§t menneet perille, j√§iv√§t v√§h√§n hitaiksi ja oli ongelmia pallon liikkuvuuden kanssa, mutta koko ajan se parani.”

Numminen oli erikoisessa tilanteessa tauolla, kun peli oli jo käytännössä selvä, mutta esitys ei häikäissyt. Mitä tauolla oikein puhuttiin?

”Sanoin, ett√§ nyt olemme antaneet vasta 30‚Äď40 prosenttia meid√§n tehoistamme t√§ss√§ vaiheessa. Korostin ettei tarvitse s√§√§stell√§ mit√§√§n ja nostetaan tempoa yl√∂sp√§in”, Numminen avaa keskustelun p√§√§viivoja.

Numminen kertoo, että pelin teemana Unitedilla oli laitapakkien nousut, ja tämä myös näkyi kentällä.

”Saimme juostua paljon pitki√§ palloja sit√§ kautta. Mukavasti saatiin sekin toimimaan. Saimme varsinkin toisella jaksolla lis√§√§ liikett√§ vastustajan linjojen v√§liin ja onnistuimme hakemaan tiputuksien kautta uudestaan hy√∂kk√§ysasetelmia. Varsinkin toisen jakson alku oli meilt√§ todella mallikas.”

TamUn tilanne on tällä hetkellä varsin hyvä ja kaikki ajatukset kasataan nyt perjantain otteluun Ylöjärven Ilvestä vastaan.

”Ensi perjantaina on se tiukka matsi tulossa. Pelaajat tulevat j√§nnitt√§m√§√§n sit√§ peli√§, ja min√§ tulen j√§nnitt√§m√§√§n sit√§ peli√§. Sen j√§lkeen on kuitenkin tulossa ehk√§ pari v√§h√§n kevyemp√§√§ vastustajaa. Nyt kaikki katseet suunnataan ensin siihen perjantaihin”, puntaroi Numminen.