1.10.2020

 
 

Naisjoukkue juhli sarja­nousua viiko­loppuna tyylill√§Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen riemumarssi kohti Kolmosta sai arvoisensa päätöksen menneenä viikonloppuna. Ensin naiset nuijivat Toijalassa uudet seuraennätyslukemat taululle, minkä jälkeen matka jatkui Pyynikille miesten otteluun kunniavieraaksi.

Naiset ovat syk√§hdytt√§neet ja h√§ik√§isseet otteillaan l√§pi kes√§n. Aiempaa seuraenn√§tyst√§ eli 14 maalin voittomarginaaliakin oli jo sivuttu aiemmin kaudella, mutta viime lauantaina Tampere Unitedin naiset laittoivat seuran edustusjoukkueiden enn√§tyksen uusiksi viem√§ll√§ pisteet Toijalasta murskaavin 0‚Äď15-lukemin. Ilahduttavaa ottelussa oli se, ett√§ onnistumiset jakaantuivat nyt usealle eri pelaajalle.

Alkutahdit tukkapöllylle antoi ottelussa lopulta kolmesti onnistunut Johanna Heikkinen. Kun Noora Kakko tuplasi pian johdon ja Nea Vironmäki triplasi heti perään, oli TamU jälleen kerran karannut sellaiselle karkumatkalle heti kättelyssä, ettei TP-49:llä ollut enää rahkeita vastata sille heitettyyn haasteeseen.

Ottelu noudatti oikeastaan sit√§ kaavaa, mill√§ Unitedin pelit koko kauden aikana olivat t√§h√§n asti edenneet. TamU maalasi kahta poikkeusta lukuunottamatta joka kerta ensimm√§isen viiden minuutin aikana ja karkasi pian per√§√§n. Pelit ratkottiin j√§rjest√§√§n avausjakson aikana ja t√§ll√§kin kertaa tauolle mentiin t√§ysin selviss√§ 0‚Äď8-numeroissa.

Toiselle jaksolle TamU suoritti kauden aikana paljon vaihtoja, niin nytkin. Pelin tempo pysyi silti kiitettävällä tasolla, eikä vastustajalla ollut vaihtojenkaan jälkeen perässä roikkumista. Isoin repeäminen nähtiin siis lopulta Toijalassa, mutta kauan ilmassa roikkuneen seuraennätyksen syntyminen oli lopulta vain ajan kysymys. Aika vain odotti tällä kertaa kauden viimeiseen peliin asti.

Historiallisesta 0‚Äď15 maalista vastasi lopulta my√∂s ottelun avausmaalin iskenyt Johanna Heikkinen, joka tyylikk√§√§n vasemmalta tehdyn nousun p√§√§tteeksi sijoitti peliv√§lineen varmuudella oikeaan alakulmaan.

Kaikkiaan TamUn kauden musertavuuttaa kuvastaa se, ett√§ joukkue voitti kaikki 10 sarjapeli√§√§n, ja niiss√§ maaliero oli murskaava 84‚Äď4.

Valmentajan kommentit

”Olihan se hienoa! N√§ki, ett√§ tyt√∂ill√§ oli halu voittaa ja pelata loppuun asti. Tulos sitten seuraa sen mukana”, kommentoi Valmentaja Kari Numminen ottelun j√§lkeen uutta seuraenn√§tyst√§.

Numminen oli oikein tyytyväinen siihen, että Sinipaidat jaksoivat painaa hyvällä tekemisellä kauden viimeiset pelit nousun oltua jo pidempään selviö.

”Hyvin pelasimme t√§n√§√§nkin ja pystyimme kierr√§tt√§m√§√§n koko seitsem√§ntoista mukana olleen pelaajan rosteria pelipaikkoja vaihdellen. Silti pystyimme pelaamaan koko ajan sill√§ tasolla, ett√§ vastustaja sai luotua jaksoa kohden vain yhden tilanteen, miss√§ pallo p√§√§tyi meid√§n maalialueelle asti”, Numminen hykerteli tyytyv√§isen√§.

Nummisen mukaan kauden menestys tehtiin toistoilla treenikentillä kauden alla.

”Onnistuimme niiss√§ perusasioissa, mit√§ harjoittelimme erityisen hyvin. Meill√§ oli kaksi alkuteemaa t√§lle kaudelle, kun futsalilla aloitettiin. Ensimm√§inen oli tehd√§ fysiikasta niin hyv√§, ett√§ p√§rj√§√§mme sill√§ vaikka tulisi suoritustasossa vaihteluita, niin fysiikan tulee kest√§√§ kahdensuunnan pelaamisen. Toinen oli saattaa jokaista pelaajaa eteenp√§in heid√§n perustekemisess√§√§n”, Numminen luettelee.

”Sen haluan viel√§ mainita, ett√§ muutimme kesken kauden pelitaktisesti siihen, ett√§ tarkoituksenmukaisesti kavensimme ottaen laitalinkit leveydest√§ kapeammalle ja halusimme n√§in enemm√§n voimaa keskisektorille hy√∂kk√§ystilanteisiin. Nyt n√§imme mit√§ se on parhaimmillaan, kun annetaan suoraan linjan taakse merkist√§ sy√∂tt√∂j√§ ja murretaan sis√§√§n”, Numminen jatkaa.

Naisten joukkue pitää nyt taukoa ja juhlii asianmukaisin menoin! Pian katseet kuitenkin käännetään kohti tulevaa kautta ja Kolmosta, kun tulevaa joukkuetta aletaan rakentamaan. Vielä kerran onnittelut naisille sarjanoususta!