3.9.2020

 
 

Naisilla sarjanousu katkolla perjantai-iltanaLäpi kesän vakuuttavasti esiintyneellä Tampere Unitedilla on perjantai-iltana Kaupin tekonurmella mahdollisuus varmistaa nousu Kolmoseen tulevalle kaudelle. Vastaan asettuu Ylöjärven Ilves, joka viime kaudella vesitti Sinipaitojen nousuhaaveet.

Jo etukäteen oli tiedossa, että kotiottelu Ylöjärven Ilvestä vastaan olisi perjantai-iltana suurten panosten ottelu. Panokset kuitenkin kasvoivat entisestään maanantaina, kun sarjakakkonen Ilves-Kissat kompastui Nokialla FC Nokian kakkosjoukkueen vieraana.

Tampere Unitedille riittää sarjanousun varmistamiseen voitto Ylöjärven Ilveksestä. Jos ottelu päättyisi tasan, saisi TamU seuraavan mahdollisuuden varmistaa sarjanousu heti ensi viikon keskiviikkona 9.9. kun vastaan asettuu sarjajumbo Tuisku. Jos Ylöjärven Ilves taasen voittaisi perjantain ottelun, täytyisi TamUn todennäköisesti voittaa molemmat tämän jälkeen jäljellä olevat ottelunsa Tuiskua ja TP-49:ää vastaan.

Ensimmäinen ottelupallo syötetään siis joka tapauksessa perjantaina Kaupissa kello 20.00 alkavassa ottelussa. TamUn sisäistä maalipörssiä yhdellätoista osumallaan johtava Laura Toivainen ei vielä liikaa ajattele mahdollista nousua.

”Nousun katkolla oloa ei olla oikeastaan edes ajateltu vaan luotetaan meid√§n omaan tekemiseen ja l√§hdet√§√§n tekem√§√§n parhaamme”, linjaa Toivainen tulevaan otteluun l√§hestymist√§.

Tampere United on voittanut t√§h√§n asti kaikki seitsem√§n pelaamaansa ottelua ja maaliero on mykist√§v√§n hyv√§ 48‚Äď4. Menestys ei ole tullut Toivaiselle yll√§tyksen√§.

”Tekeminen ja muutenkin harjoittelu, kun on ollut hyv√§√§ jo pitk√§n aikaa, niin kauden t√§h√§nastinen menestys ei ole oikeastaan tullut yll√§tyksen√§”, Toivainen kertoo.

Toivaisen kauden maalisaldon yhteydessä hattu nousee entistä korkeammalle, kun tiedostaa, että piikissä pelaaminen on vaatinut häneltä totuttelua. Hän oli aiemmin pelannut perjantain vastustajassa Ylöjärven Ilveksessä topparina ja nappulakengätkin olivat ehtineet olla naulassa jopa viiden vuodan ajan.

”Jotenkin p√§√§dyin sitten TamUun ja pelaamaan k√§rken√§, joka on kyll√§ kielt√§m√§tt√§ vaatinut melko paljon totuttelua. Maaleja on toki tullut, mutta paljon on kyll√§ viel√§ kehitett√§v√§√§kin”, taustoittaa Toivainen uutta tulemista.

Ylöjärven Ilves löytyy tällä hetkellä taulukosta sijalta neljä. Ylöjärveläisten sekä Ilves-Kissojen väliin mahtuu avauskierroksen TamU-tappiosta toipunut LeKi-futis. Viime kaudella Tampere Unitedin nousu jäi pienestä kiinni ja tuolloin yksi ratkaisevista otteluista oli nousuviivan huonommalle puolelle päätymisen kannalta loppukesästä kärsitty tappio juuri Ylöjärven Ilvekselle. Ottelun on monella tamulaisella yhä varsin tuoreessa muistissa ja motivoi taatusti monia. Lisävirtaa peliin saa myös tähän asti koko uransa YIlveksen paitaa kantanut Laura Toivainen.

”Olen Yl√∂j√§rven Ilveksen kasvatti enk√§ ole TamUn lis√§ksi muualla pelannutkaan. Totta kai siis on pient√§ extraa peliss√§ panoksena nousun lis√§ksi”, Toivainen my√∂nt√§√§.

Tampere United-Ylöjärven Ilves perjantaina Kaupissa kello 20.00. Tervetuloa kentän laidalle kannustamaan kotijoukkue sarjaporrasta ylemmäksi!