Naisilla sarjanousu katkolla perjantai-iltana

03/09/2020 TamU naiset
Uutinen

Läpi kesän vakuuttavasti esiintyneellä Tampere Unitedilla on perjantai-iltana Kaupin tekonurmella mahdollisuus varmistaa nousu Kolmoseen tulevalle kaudelle. Vastaan asettuu Ylöjärven Ilves, joka viime kaudella vesitti Sinipaitojen nousuhaaveet.

Jo etukäteen oli tiedossa, että kotiottelu Ylöjärven Ilvestä vastaan olisi perjantai-iltana suurten panosten ottelu. Panokset kuitenkin kasvoivat entisestään maanantaina, kun sarjakakkonen Ilves-Kissat kompastui Nokialla FC Nokian kakkosjoukkueen vieraana.

Tampere Unitedille riittää sarjanousun varmistamiseen voitto Ylöjärven Ilveksestä. Jos ottelu päättyisi tasan, saisi TamU seuraavan mahdollisuuden varmistaa sarjanousu heti ensi viikon keskiviikkona 9.9. kun vastaan asettuu sarjajumbo Tuisku. Jos Ylöjärven Ilves taasen voittaisi perjantain ottelun, täytyisi TamUn todennäköisesti voittaa molemmat tämän jälkeen jäljellä olevat ottelunsa Tuiskua ja TP-49:ää vastaan.

Ensimmäinen ottelupallo syötetään siis joka tapauksessa perjantaina Kaupissa kello 20.00 alkavassa ottelussa. TamUn sisäistä maalipörssiä yhdellätoista osumallaan johtava Laura Toivainen ei vielä liikaa ajattele mahdollista nousua.

”Nousun katkolla oloa ei olla oikeastaan edes ajateltu vaan luotetaan meidän omaan tekemiseen ja lähdetään tekemään parhaamme”, linjaa Toivainen tulevaan otteluun lähestymistä.

Tampere United on voittanut tähän asti kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua ja maaliero on mykistävän hyvä 48–4. Menestys ei ole tullut Toivaiselle yllätyksenä.

”Tekeminen ja muutenkin harjoittelu, kun on ollut hyvää jo pitkän aikaa, niin kauden tähänastinen menestys ei ole oikeastaan tullut yllätyksenä”, Toivainen kertoo.

Toivaisen kauden maalisaldon yhteydessä hattu nousee entistä korkeammalle, kun tiedostaa, että piikissä pelaaminen on vaatinut häneltä totuttelua. Hän oli aiemmin pelannut perjantain vastustajassa Ylöjärven Ilveksessä topparina ja nappulakengätkin olivat ehtineet olla naulassa jopa viiden vuodan ajan.

”Jotenkin päädyin sitten TamUun ja pelaamaan kärkenä, joka on kyllä kieltämättä vaatinut melko paljon totuttelua. Maaleja on toki tullut, mutta paljon on kyllä vielä kehitettävääkin”, taustoittaa Toivainen uutta tulemista.

Ylöjärven Ilves löytyy tällä hetkellä taulukosta sijalta neljä. Ylöjärveläisten sekä Ilves-Kissojen väliin mahtuu avauskierroksen TamU-tappiosta toipunut LeKi-futis. Viime kaudella Tampere Unitedin nousu jäi pienestä kiinni ja tuolloin yksi ratkaisevista otteluista oli nousuviivan huonommalle puolelle päätymisen kannalta loppukesästä kärsitty tappio juuri Ylöjärven Ilvekselle. Ottelun on monella tamulaisella yhä varsin tuoreessa muistissa ja motivoi taatusti monia. Lisävirtaa peliin saa myös tähän asti koko uransa YIlveksen paitaa kantanut Laura Toivainen.

”Olen Ylöjärven Ilveksen kasvatti enkä ole TamUn lisäksi muualla pelannutkaan. Totta kai siis on pientä extraa pelissä panoksena nousun lisäksi”, Toivainen myöntää.

Tampere United-Ylöjärven Ilves perjantaina Kaupissa kello 20.00. Tervetuloa kentän laidalle kannustamaan kotijoukkue sarjaporrasta ylemmäksi!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49