24.7.2020

 
 

Naiset tyylitteliv√§t Apassit nurin selkein 5‚Äď0-lukeminTampere Unitedin naisjoukkue jatkoi perjantai-illan myöhäisottelussa vakuuttavia otteitaan. Vierasjoukkue Apassit oli lopulta lähes täydellinen vastaantulija Messukylän kesäillassa, kun Sinipaitainen kotijoukkue pelasi tähän mennessä kauden tasapainoisimman ysikymppisensä.

Naisten edustuksella menee juuri nyt lujaa. Kolmen ensimm√§isen ottelun saldona on kolme voittoa murskaavalla maalierolla 13‚Äď2. Kaikki otteluita United on hallinnut k√§yt√§nn√∂ss√§ alusta alkaen, ja omissa ei ole soinut yli kahteensataan minuuttiin.

TamU oli avannut aikaisemmat ottelut eritt√§in vahvasti ja sama trendi jatkui my√∂s Apasseja vastaan. Avausosuma n√§htiinkin jo ottelun toisella minuutilla, kun eritt√§in vahvan ottelun pelannut Nea Vironm√§ki pelattiin vasemmalta irti, ja h√§n p√§√§si siirt√§m√§√§n kotijoukkueen 1‚Äď0-johtoon. Maali asetteli tahdit koko ottelulle, ja Sinipaidat tekiv√§tkin tuhojaan l√§pi ottelun erityisesti vasemman puolen kautta.

Ottelun tasaisin vaihe nähtiin maalin jälkeen, kun vieraat pystyivät laittamaan pelin keskustassa TamUlle kampoihin. Vartin kohdalla peli alkoi kuitenkin kääntyä erittäin vahvasti TamUlle, ja Sinipaitojen pallorallissa mentiin käytännössä ottelun päätösvihellykseen asti. Avausmaalin iskeneelle Vironmäelle siunaantui parikin paikkaa illan toiseen täysosumaan, mutta siitä vastasi lopulta puolen tunnin kohdalla toinen Nea eli Snygg. Tyylikäs syöksypusku vei Tampere Unitedin jo kahden maalin karkumatkalle, ja nosti Snyggin naisten Nelosen jaetulle kärkipaikalle maalien määrässä.

Taukotilanteessa 2‚Äď0 joillakin katsomossa k√§vi mieless√§ edellinen kotiottelu, jossa peli kadotettiin LeKi√§ vastaan vahvan ensimm√§isen nelivitosen j√§lkeen, mutta t√§ll√§ kertaa Sinipaidoilla pysyi jalka kaasulla maaliin asti. Toinen jakso toikin tullessa kolme todella kaunista maalia. Maalitehtailun aloitti Mirumaru Mets√§j√§tti, joka teki itselleen tilaa edet√§ ja sijoitti todella varmasti pallon maalin, kun toinen jakso oli ehtinyt vanhentua vain kahdeksan minuuttia.

Kahdesta viimeisestä osumasta vastasi Laura Toivainen, jonka ensimmäinen kaunokainen oli tarkka laukaus paristakymmenestä metristä Apassien maalin vasempaan yläkulmaan ja toinen puolestaan kauniin syöttöyhdistelmän tulos. Vieraiden puolustus sahattiin rikki, ja Toivainen päätti hyökkäyksen varmuudella verkkoon.

Tulos 5‚Äď0 ei j√§tt√§nyt selittelyille sijaa. Tampere Unitedin pelit jatkuvat t√§m√§n j√§lkeen hieman alkukautta tihe√§mp√§√§n tahtiin. Seuraavaksi vastassa on tulevana torstaina sarjan keskikastiin lukeutuva PP-70. Vierasottelu alkaa Kaupin tekonurmella kello 20.00.

Valmentajan kommentit

”T√§m√§n viikon olemme harjoitelleet korkeaa pr√§ssi√§ ja se oli meid√§n pelin teema. Vastustaja avasi kuitenkin alusta alkaen pitk√§ll√§, joten ihan hirve√§sti ei sitten lopulta saatu sit√§ normaalia korkeaa pr√§ssi√§ siihen pelin avauksen iskuun”, aloitti valmentaja Kari Numminen oman arvionsa taiston tauottua.

Numminen kertaa, että painotti ottelun tauolla suojateilleen lisäleveyden saamista hyökkäyspelaamiseen. Joukkue vastasikin tähän huutoon varsin ansiokkaasti.

”Meill√§ oli ensimm√§isell√§ jaksolla joitakin v√§h√§n ep√§toivoisia yrityksi√§. Vedettiin k√§rkk√§reit√§ kuudentoista alueen takaa eik√§ maltettu odottaa laadukkaisiin maalintekopaikkoihin asti. Saimme toisella jaksolla seisahtuneisuutta pois vaihtojen my√∂t√§ ja vaihtopelaajan maalinkin”, Numminen iloitsi.

”Oli ilo huomata, ett√§ vaihtojen k√§ytt√∂ ei laskenut pelin tempoa eik√§ tasoa. Pystyimme kuitenkin pelaamaan sit√§ omaa peli√§, vaikka tuli vaihtopelaajia rooleihin kesken pelin”, jatkoi Numminen samaan hengenvetoon.

Voiton lisäksi Nummista luonnollisesti ilahdutti toinen perättäinen nollapeli.

”Ainahan se on iloinen asia, kun puolustus toimii. Meid√§n puolustus on kyll√§ todella vahva. Kierr√§tyspelimme on rauhallista, ja aika maltillisesti pystyimme hallitsemaan tiloja, vaikka oli kovakin pr√§ssi v√§lill√§ tulossa p√§√§lle. Lis√§ksi keskikentt√§ meill√§ toimi t√§n√§√§n todella hyvin. Meill√§ on siell√§ ytimess√§ loistava pari, joka tukee toinen toisiansa.”