Naiset tyylittelivät Apassit nurin selkein 5–0-lukemin

24/07/2020 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin naisjoukkue jatkoi perjantai-illan myöhäisottelussa vakuuttavia otteitaan. Vierasjoukkue Apassit oli lopulta lähes täydellinen vastaantulija Messukylän kesäillassa, kun Sinipaitainen kotijoukkue pelasi tähän mennessä kauden tasapainoisimman ysikymppisensä.

Naisten edustuksella menee juuri nyt lujaa. Kolmen ensimmäisen ottelun saldona on kolme voittoa murskaavalla maalierolla 13–2. Kaikki otteluita United on hallinnut käytännössä alusta alkaen, ja omissa ei ole soinut yli kahteensataan minuuttiin.

TamU oli avannut aikaisemmat ottelut erittäin vahvasti ja sama trendi jatkui myös Apasseja vastaan. Avausosuma nähtiinkin jo ottelun toisella minuutilla, kun erittäin vahvan ottelun pelannut Nea Vironmäki pelattiin vasemmalta irti, ja hän pääsi siirtämään kotijoukkueen 1–0-johtoon. Maali asetteli tahdit koko ottelulle, ja Sinipaidat tekivätkin tuhojaan läpi ottelun erityisesti vasemman puolen kautta.

Ottelun tasaisin vaihe nähtiin maalin jälkeen, kun vieraat pystyivät laittamaan pelin keskustassa TamUlle kampoihin. Vartin kohdalla peli alkoi kuitenkin kääntyä erittäin vahvasti TamUlle, ja Sinipaitojen pallorallissa mentiin käytännössä ottelun päätösvihellykseen asti. Avausmaalin iskeneelle Vironmäelle siunaantui parikin paikkaa illan toiseen täysosumaan, mutta siitä vastasi lopulta puolen tunnin kohdalla toinen Nea eli Snygg. Tyylikäs syöksypusku vei Tampere Unitedin jo kahden maalin karkumatkalle, ja nosti Snyggin naisten Nelosen jaetulle kärkipaikalle maalien määrässä.

Taukotilanteessa 2–0 joillakin katsomossa kävi mielessä edellinen kotiottelu, jossa peli kadotettiin LeKiä vastaan vahvan ensimmäisen nelivitosen jälkeen, mutta tällä kertaa Sinipaidoilla pysyi jalka kaasulla maaliin asti. Toinen jakso toikin tullessa kolme todella kaunista maalia. Maalitehtailun aloitti Mirumaru Metsäjätti, joka teki itselleen tilaa edetä ja sijoitti todella varmasti pallon maalin, kun toinen jakso oli ehtinyt vanhentua vain kahdeksan minuuttia.

Kahdesta viimeisestä osumasta vastasi Laura Toivainen, jonka ensimmäinen kaunokainen oli tarkka laukaus paristakymmenestä metristä Apassien maalin vasempaan yläkulmaan ja toinen puolestaan kauniin syöttöyhdistelmän tulos. Vieraiden puolustus sahattiin rikki, ja Toivainen päätti hyökkäyksen varmuudella verkkoon.

Tulos 5–0 ei jättänyt selittelyille sijaa. Tampere Unitedin pelit jatkuvat tämän jälkeen hieman alkukautta tiheämpään tahtiin. Seuraavaksi vastassa on tulevana torstaina sarjan keskikastiin lukeutuva PP-70. Vierasottelu alkaa Kaupin tekonurmella kello 20.00.

Valmentajan kommentit

”Tämän viikon olemme harjoitelleet korkeaa prässiä ja se oli meidän pelin teema. Vastustaja avasi kuitenkin alusta alkaen pitkällä, joten ihan hirveästi ei sitten lopulta saatu sitä normaalia korkeaa prässiä siihen pelin avauksen iskuun”, aloitti valmentaja Kari Numminen oman arvionsa taiston tauottua.

Numminen kertaa, että painotti ottelun tauolla suojateilleen lisäleveyden saamista hyökkäyspelaamiseen. Joukkue vastasikin tähän huutoon varsin ansiokkaasti.

”Meillä oli ensimmäisellä jaksolla joitakin vähän epätoivoisia yrityksiä. Vedettiin kärkkäreitä kuudentoista alueen takaa eikä maltettu odottaa laadukkaisiin maalintekopaikkoihin asti. Saimme toisella jaksolla seisahtuneisuutta pois vaihtojen myötä ja vaihtopelaajan maalinkin”, Numminen iloitsi.

”Oli ilo huomata, että vaihtojen käyttö ei laskenut pelin tempoa eikä tasoa. Pystyimme kuitenkin pelaamaan sitä omaa peliä, vaikka tuli vaihtopelaajia rooleihin kesken pelin”, jatkoi Numminen samaan hengenvetoon.

Voiton lisäksi Nummista luonnollisesti ilahdutti toinen perättäinen nollapeli.

”Ainahan se on iloinen asia, kun puolustus toimii. Meidän puolustus on kyllä todella vahva. Kierrätyspelimme on rauhallista, ja aika maltillisesti pystyimme hallitsemaan tiloja, vaikka oli kovakin prässi välillä tulossa päälle. Lisäksi keskikenttä meillä toimi tänään todella hyvin. Meillä on siellä ytimessä loistava pari, joka tukee toinen toisiansa.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2