Naiset sivusivat seura­ennätystä maali­karkeloissa

10/09/2020 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin ja Oriveden Tuiskun välisestä ottelusta muotoutui juuri niin epätasaväkinen kuin ennalta saattoi ennustaa. Nousun jo varmistanut TamU karkasi jo avausjaksolla kymmenen maalin karkumatkalla. Loppulukemiksi kirjattiin 14–0.

TamU-uutiskuva

Tampere Unitedin ja Tuiskun välisessä kohtaamisessa ei ollut hetkeäkään epäselvyyttä paremmuudesta. TamU heitti vahvan nyrkin avaukseen, joka repi nopeasti tavoittamattoman etumatkan. Sinipaidoilla on tullut tavaksi iskeä tällä kaudella pallo vastustajan rysään ensimmäisen vitosen aikana ja Ikurin keskiviikkoillassa pidettiin tästä perinteestä kiinni, kun Nea Vironmäki pääsi tuikkaamaan ottelun viidennellä minuutilla maalinedushärdellin päätteeksi pallon verkkoon.

Vironmäen iskettyä pian uudelleen ja Mari Filatovin pommitettua kaukaa yhden maalirikkaan illan kauneimmista, oli TamU reilun vartin pelin jälkeen 3–0-johdossa ja peli oli voittotaistelun kannalta käytännössä ohi.

Avausjaksoa väritti hurja Nea Vironmäki -show. Vironmäki onnistui ensimmäisen kolmevarttisen aikana maalinteossa peräti viidesti. Mahdollisuus tuplahattutemppuun avautui toisen jakson alussa rangaistuspotkusta, mutta monta palloa ottelussa torjunut oriveteläismaalivahti pysyi keskellä, mihin Vironmäen ratkaisuyritys tuli, ja näin illan toinen hattutemppu antoi vielä odottaa itseään.

Nea Vironmäen kuudes syntyi lopulta ottelun 64. minuutilla, kun tämä vei Sinipaidat 11–0 johtoon, käytännössä juoksemalla kierteisen sivuvaparin maalin edestä sisään. Välittömästi tämän jälkeen Nelosen maalipörssin kärkeen noussut Vironmäki siirtyi vaihtopenkin puolelle.

TamU suoritti ottelun tauolla runsaasti vaihtoja, ja selkeästä pallonhallinnasta huolimatta toinen jakso ei ollut tuloksellisesti avauspuolikkaan kaltaista ilotulitusta, vaikka pallo pysyikin hyvin TamUn hallussa ja hyökkäyspäässä. Vironmäen lisäksi kakkosjaksolla maalinteossa onnistuivat Tiina-Maija Kurtti sekä aivan loppuhetkillä verkkoa kahdesti heiluttanut Johanna Heikkinen.

Tampere Unitedin 14–0-voitto sivusi seurahistorian suurinta edustusjoukkueen voittoa. TamUn uuden tulemisen suurin voitto oli miesten puolelta 14–1, jonka ohi nyt mentiin, mutta vuoden 2008 juhannuksen alla Tampere United kaatoi FC Espoon kakkosjoukkueen Suomen Cupissa samoin 14–0 lukemin.

Runsaasta voittomarginaalista huolimatta Oriveden Tuiskulle on annettava tunnustusta. Joukkue on saanut koko kauden aikana vain yhden pisteen ja maaliero on vähemmän mairitteleva 5–58. Kaikesta huolimatta pelaajat jaksoivat kannustaa toisiaan ja pelata tilanteet loppuun asti koko 90 minuutin ajan. Ilman vierasjoukkueen tsemppihenkeä, oltaisiin Ikurin iltavaloissa todistettu varmasti tätäkin rumempia lukemia.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Kari Numminen myönsi pelin jälkeen, että putosi laskuista, paljonko ottelu päättyi. Hän kertoi, että jaksoja lähestyttiin pelaajavalintojen suhteen hieman eri tavalla.

”Meillä oli mukana pelaajia, jotka eivät ole päässeet aivan samalla tavalla treeneihin kuin muut koulujen alkamisen jälkeen. Tarkoituksella tein nyt kuitenkin niin, että hekin saivat peliaikaa, ja teimme sen ison vaihdon siihen toiselle jaksolle. Tämä myös näkyi toisen jakson alussa, kun peli ei enää rullannut samalla tavalla kuin ensimmäinen jakso”, arvioi Kari Numminen.

Tampere United johti ottelua tauolla mykistävästi kymmenellä maalilla. Mitä valmentaja voi tuossa tilanteessa sanoa joukkueelle tauolla?

”Ei mitään”, nauraa Numminen.

”Ei siinä voi oikeastaan mitään muuta sanoa kuin, että ei muuteta mitään. Sitä minä sanoin ja samoin meidän kipparimme, että jatketaan koko ajan samaa, ettei lähdetä löysäilemään eikä pelaamaan vastustajan tahtiin”, jatkaa Numminen perään.

TamUlla on vielä yksi peli pelaamatta. TP-49 kohdataan Toijalassa lauantaina 26.9. joten väliin tulee vielä kauden tässä vaiheessa peräti kahden ja puolen viikon tauko. Mitä tässä välissä oikein tapahtuu?

”Me treenaamme sen pari kertaa viikossa. Pyrimme pitämään yhä meidän pakan sillä tavoin kasassa, että saadaan viimeiseenkin peliin onnistunut suoritus. Haluamme päättää tämän kauden hyvin. Se on ollut hyvä tähän asti, ja haluamme kruunata tämän hienon kauden siinä viimeisessä ottelussa.”

Täydellinen ja suorastaan mykistävä kausi ilman pistemenetyksiä onkin yhden voiton päässä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa