Naiset nappasivat täyden piste­potin Pyynikillä

31/05/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue pelasi sunnuntaina 29.5. Pyynikillä TuToa vastaan auringon lämmittämällä tekonurmella. Ottelu päättyi kotijoukkueen alkuvaikeuksien jälkeen suvereenin pallonhallinnan seurauksena 8–2-voittoon. Kiira Kaivola teki hattutempun ja lisäksi viisi muuta pelaajaa pääsivät maalien makuun.

Naisten Kolmonen

8 – 2

  • TamU otti pelin haltuunsa alun ongelmien jälkeen ja hallitsi suvereenisti.
  • Maalin makuun pääsi peräti kuusi eri pelaajaa,
  • Eeva Veijolan paluu pelikuntoon ilahdutti ja vahvistaa jo ennestään kovaa joukkuetta.

Onnistuttiin alkuminuuttien sähläyksen jälkeen ottamaan pallonhallinta itselle ja rytmittämään sitä kautta peliä. Olen ylpeä joukkueesta, että saatiin vihdoin ehjä 90-minuuttinen ilman notkahduksia.

- Emilia Numminen
Toppari

Vierasjoukkueen valmistautuminen otteluun onnistui paremmin, ja he loivat painetta ensimmäisen puolen tunnin aikana TamUn päähän. Turkulaiset onnistuivat tekemään ottelun avausmaalin 14 minuutin kohdalla, kun Tuuli-Maria Amrahova survoi pallon maaliin ja siirsi TuTon johtoon 1–0. Samassa tilanteessa kotijoukkueen maalivahti Silja Korhonen sai ikävän tällin ja joutui jättämään kentän. Emilja Särkkä tuli TamUn tolppien väliin.

TamU sai paremmin otetta pelistä ja tasoittikin ottelun heti 18 minuutin kohdalla, kun Lilli Kosken kaukolaukaus upposi verkon perukoille. Kotijoukkueen pallollinen peli parani maalin jälkeen ja joukkue sai useita kulmapotkuja, mutta niistä jäi viimeistely uupumaan. Nea Vironmäki kuitenkin siirsi Sinipaidat johtoon vielä ennen taukoa Kiira Kaivolan alustuksesta.

Nea Vironmäki pääsi jälleen maalin makuun.

Tauolta kentälle saapui päättäväinen TamU, joka lähti parantamaan pallollista peliään. Palloa liikutettiin sujuvasti, ja painopiste vaihtui keskialueella useaan otteeseen. Hyökkäyspään kolmikko Pinja Aaltonen, Kiira Kaivola, Nea Vironmäki oli jälleen seuraavien maalien käsikirjoittajina. Ensin 48. peliminuutilla nähtiin Kaivolan upea yksilösuoritus, josta viimeistely etunurkkaan, jonka jälkeen Vironmäki alusti Aaltosen maalin vain neljä minuuttia myöhemmin. Näin lukemat olivat 4–1.

Pinja Aaltonen laukoo.

Pinja Aaltonen jatkoi maalitehtailua 61 minuutin kohdalla, mutta pallo osui maalin rautoihin niin, että kimposi takaisin pelikentälle samantien ja tämä meni tuomaristolta ohitse, joten maalia ei hyväksytty. Joukkue suoritti toisen jakson aikana vaihtoja ja muutama pelaaja siirtyi uudelle pelipaikalle, eikä tämä heikentänyt joukkueen tasoa, vaan pallonhallintaa pystyttiin jatkamaan. Hyökkäyskolmikko jatkoi maalitehtailua, ja lukemat 5–1 viimeisteli jälleen Kiira Kaivola.

Eeva Veijola palasi toisella jaksolla pelikentille pitkän poissaolon jälkeen ja pääsi heti maalin makuun. Pelikellossa oli 72 minuuttia, kun ottelussa nähtiin jälleen hieno yksilösuoritus: haasto, jalka auki ja tarkka viimeistely, lukemiksi jo 6–1. Ottelua ei kuitenkaan ehtinyt kulua kuin minuutti, kun TuTon Emilia Ruusunen kavensi tilanteeksi 6–2 hienon murtavan syötön päätteeksi.

Kiira Kaivola oli turkulaisille mahdoton pideltävä.

TamU ei kuitenkaan lamaantunut tästä, vaan jatkoi pallonhallinnalla ja pystyi rakentelemaan hyökkäyksiä tiheään tahtiin. Heti 79 minuutin kohdalla kotijoukkue sai kulman, jonka Lilli Koski antoi ja Kiira Kaivola pääsi viimeistelemään illan kolmantensa. Pelikellossa oli jo 90 minuuttia, kun vaihdosta tullut hyökkääjä Maria Saastamoinen viimeisteli lukemiksi vielä 8–2.

T15-tytöistä lainalla ollut Maria Saastamoinen pääsi viimeistelemään loppulukemat läpiajon päätteeksi.

”Ottelusta jäi erittäin hyvä mieli, ja etenkin voitto viime viikkoisen tappion jälkeen maistuu entistäkin paremmalta. Onnistuttiin alkuminuuttien sähläyksen jälkeen ottamaan pallonhallinta itselle ja rytmittämään sitä kautta peliä. Olen ylpeä joukkueesta, että saatiin vihdoin ehjä 90-minuuttinen ilman notkahduksia. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntain vieraspeliin”, analysoi toppari Emilia Numminen TuTo-ottelua.

Joukkueen pelit siis jatkuvat sunnuntaina 5.6. klo 13.00 Piikkiössä, kun Sinipaidat matkaavat nousijajoukkue PiPS:n vieraaksi. Kotiin Pyynikille palataan lauantaina 11.6. jolloin vastaan tulee viime kaudelta tuttu kilpakumppani Pargas IF.

Johanna Heikkinen näyttää, mitä seuraavaksi tapahtuu.
Maalit maistuivat Sinipaidoille.
TamU-pelaajien oli helppo hymyillä aurinkoisella Pyynikillä.
Naisten Kolmonen

8 – 2

( 2 – 1 )

18′ Lilli Koski
41′ Nea Vironmäki
48′ Kiira Kaivola
52′ Pinja Aaltonen
65′ Kiira Kaivola
72′ Eeva Veijola
79′ Kiira Kaivola
90′ Maria Saastamoinen

Yleisöä:
65

14′ Tuuli-Maria Amrahova
73′ Emilia Ruusunen

Yleisöä:
65

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2