Naiset latoivat jälleen kaksi­numeroiset lukemat

04/08/2020 TamU naiset
Uutinen

FC Haka oli maanantai-iltana hirmukuntoisen Tampere Unitedin naisjoukkueen seuraavana uhrina. Vaikka Sinipaidat olivat jälleen valtavasti vastustajaansa edellä, toimi ottelu silti hyvänä kenraalina huipputärkeään Ilves-Kissat otteluun, joka pelataan ensi viikon tiistaina 11.8.

Torstaina PP-70 oli jäänyt TamU naisten jyrän alle lukemin 0–13 ja tällä kertaa Sinipaitojen vireen sai tuta FC Haka loppuluvuin 11–0. Vaikka lopputulema oli hyvin saman tyyppinen kuin torstaina Kaupissa, tarjosivat valkeakoskelaiset kuitenkin Ahvenisjärven maanantai-illassa Sinipaidoille pykälää kovemman vastuksen. Koskilaiset pystyivät pitämään linjojen välit varsinkin avausjaksolla suhteellisen tiiviinä, eikä puolustusta puhkottu aivan yhtä vaivattomasti mitä muutamaan päivää aikaisemmin. Vieraat osoittivat ottelussa myös valmiutensa fyysiseen pelaamiseen, mikä toimi hyvänä oppituntina Unitedille tuleviin koitoksiin.

Ottelun aivan ensimmäiset minuutit olivat Hakalta jopa varsin vahvoja, kunnes kotijoukkue siirtyi johtoon ensimmäisestä paikastaan. Päätyrajalta poimittu pystypallo saatiin toimitettua Hakan luukulle, ja viivalle jääneen irtopallon toimitti Tiina-Maija Kurtti kantapäällään vieraiden maaliin. Kun Johanna Heikkinen pääsi pommittamaan hetkeä myöhemmin vasurillaan pallon rangaistusalueen rajalta vasempaan ylärysään, oli Hakalla jo sellainen vuori kiivettävänä, että pelin käsikirjoituksen pystyi tämän jälkeen ennustamaan.

TamUn peli parani mitä pidemmälle avausjakso eteni, ja puolen tunnin kohdalla oltiin jo täydellisessä Unitedin dominoinnissa. Palloa kierrätettiin, maltettiin katsoa seiniä ja löydettiin tällä tavoin jatkuvalla syötöllä väylä ratkaisupaikkoihin. Kurtin, Julianna Bomströmin sekä Nea Vironmäen maaleilla tauolle mentiin samoissa 5–0-lukemissa, mitä Kaupissa torstaina.

Sinipaidat jatkoivat toisella nelivitosella siitä, mihin ensimmäisellä jäi, ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen Nea Vironmäki viimeisteli jo ottelun toisen osumansa varsin erikoisella tavalla. Ensin hän piti Sinipaitojen puolustuksesta lähteneen purkupallon vaivoin päällään kentän puolella, otti pallon haltuunsa, katsoi että etukulmassa on tilaa ja pienen leikkauksen jälkeen laukoi pelivälineen verkkoon ohi koskilaisvahdin.

Vironmäen osuma tietyllä tapaa tuntui vievän Hakan isoimmat pelihalut, jonka jälkeen United pystyi murtopalloilla luomaan valtaisan määrän tekopaikkoja kakkosjaksolla. Jonna Kangas lisäsi pian johtonumeroiksi jo 7–0 ja Tiina-Maija Kurtti sinetöi hattutemppunsa vajaat kaksikymmentäminuuttia ennen päätöstä. Nelosen maalipörssiä johtava Nea Snygg vastasi 9–0-lukemista ja Laura Toivaisen viimeisen vitosen tuplaosumilla pelin päätteeksi pöytäkirjaan kirjailtiin tylyt 11–0-numerot.

Valmentajan kommentit

Valmentaja Kari Numminen iloitsi siitä, kuinka hänen suojattinsa pääsivät toisella jaksolla toteuttamaan sitä peliä, mitä harjoituskentillä on käyty läpi.

”Saimme luotua murtopalloja aivan törkeän määrän. Pääsimme murtautumaan ja saimme tehdä nyt sitä mitä olemme harjoitelleet, että kuinka pääsemme sinne vastustajan viimeiselle linjalle ja sieltä sen taakse. Tämä toimi meiltä nyt todella hyvin”, Numminen myhäili ottelun jälkeen.

Tiivis ottelutahti näkyi siinä, että United suoritti jälleen runsaasti vaihtoja ottelun tauolla. Nummisen mukaan tämä oli täysin suunnitelman mukaista.

”Täysin tarkoituksenmukaista. Tämän ottelun jälkeen ei tule kuin ehkä se yksi ottelu, jossa pystyy antamaan laajemmin peliaikaa”, taustoitti Numminen vaihtorulettia.

Myös valmentaja Numminen oli laittanut merkille, että vastustaja ei aristellut toteuttaa fyysistä pelaamista. Hän piti tätä ainoastaan hyvänä asiana.

”Vastustaja pelasi todella aggressiivisesti ja se oli meille hyvää harjoitusta tulevaan. Pelaajilta tuli vähän palautetta, että tulee kättä ja tullaan kroppaan, niin totesin että sitä vartenhan me olemme lihaskuntoa treenanneet, että voimme ottaa niitä iskuja vastaan ja antaa välillä vähän takaisinkin.”

Seuraava ottelu on sitten se iso ottelu, kun vastassa on toinen puhtaan pelin joukkue Ilves-Kissat ensi viikon tiistaina 11.8. Kari Numminen alkaa suuntaamaan katseita siihen otteluun hyvillä mielin.

”Nyt meidän tarvitsee vähän tiivistää ja saada tämän viikon aikana homma kuosiin siihen otteluun. Luotan tähän joukkueeseen, he ovat hyvin motivoituneita ja meillä on riittävästi laadukasta reserviä käytössä.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2