4.8.2020

 
 

Naiset latoivat j√§lleen kaksi­numeroiset lukematFC Haka oli maanantai-iltana hirmukuntoisen Tampere Unitedin naisjoukkueen seuraavana uhrina. Vaikka Sinipaidat olivat jälleen valtavasti vastustajaansa edellä, toimi ottelu silti hyvänä kenraalina huipputärkeään Ilves-Kissat otteluun, joka pelataan ensi viikon tiistaina 11.8.

Torstaina PP-70 oli j√§√§nyt TamU naisten jyr√§n alle lukemin 0‚Äď13 ja t√§ll√§ kertaa Sinipaitojen vireen sai tuta FC Haka loppuluvuin 11‚Äď0. Vaikka lopputulema oli hyvin saman tyyppinen kuin torstaina Kaupissa, tarjosivat valkeakoskelaiset kuitenkin Ahvenisj√§rven maanantai-illassa Sinipaidoille pyk√§l√§√§ kovemman vastuksen. Koskilaiset pystyiv√§t pit√§m√§√§n linjojen v√§lit varsinkin avausjaksolla suhteellisen tiiviin√§, eik√§ puolustusta puhkottu aivan yht√§ vaivattomasti mit√§ muutamaan p√§iv√§√§ aikaisemmin. Vieraat osoittivat ottelussa my√∂s valmiutensa fyysiseen pelaamiseen, mik√§ toimi hyv√§n√§ oppituntina Unitedille tuleviin koitoksiin.

Ottelun aivan ensimmäiset minuutit olivat Hakalta jopa varsin vahvoja, kunnes kotijoukkue siirtyi johtoon ensimmäisestä paikastaan. Päätyrajalta poimittu pystypallo saatiin toimitettua Hakan luukulle, ja viivalle jääneen irtopallon toimitti Tiina-Maija Kurtti kantapäällään vieraiden maaliin. Kun Johanna Heikkinen pääsi pommittamaan hetkeä myöhemmin vasurillaan pallon rangaistusalueen rajalta vasempaan ylärysään, oli Hakalla jo sellainen vuori kiivettävänä, että pelin käsikirjoituksen pystyi tämän jälkeen ennustamaan.

TamUn peli parani mit√§ pidemm√§lle avausjakso eteni, ja puolen tunnin kohdalla oltiin jo t√§ydellisess√§ Unitedin dominoinnissa. Palloa kierr√§tettiin, maltettiin katsoa seini√§ ja l√∂ydettiin t√§ll√§ tavoin jatkuvalla sy√∂t√∂ll√§ v√§yl√§ ratkaisupaikkoihin. Kurtin, Julianna Bomstr√∂min sek√§ Nea Vironm√§en maaleilla tauolle mentiin samoissa 5‚Äď0-lukemissa, mit√§ Kaupissa torstaina.

Sinipaidat jatkoivat toisella nelivitosella siitä, mihin ensimmäisellä jäi, ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen Nea Vironmäki viimeisteli jo ottelun toisen osumansa varsin erikoisella tavalla. Ensin hän piti Sinipaitojen puolustuksesta lähteneen purkupallon vaivoin päällään kentän puolella, otti pallon haltuunsa, katsoi että etukulmassa on tilaa ja pienen leikkauksen jälkeen laukoi pelivälineen verkkoon ohi koskilaisvahdin.

Vironm√§en osuma tietyll√§ tapaa tuntui viev√§n Hakan isoimmat pelihalut, jonka j√§lkeen United pystyi murtopalloilla luomaan valtaisan m√§√§r√§n tekopaikkoja kakkosjaksolla. Jonna Kangas lis√§si pian johtonumeroiksi jo 7‚Äď0 ja Tiina-Maija Kurtti sinet√∂i hattutemppunsa vajaat kaksikymment√§minuuttia ennen p√§√§t√∂st√§. Nelosen maalip√∂rssi√§ johtava Nea Snygg vastasi 9‚Äď0-lukemista ja Laura Toivaisen viimeisen vitosen tuplaosumilla pelin p√§√§tteeksi p√∂yt√§kirjaan kirjailtiin tylyt 11‚Äď0-numerot.

Valmentajan kommentit

Valmentaja Kari Numminen iloitsi siitä, kuinka hänen suojattinsa pääsivät toisella jaksolla toteuttamaan sitä peliä, mitä harjoituskentillä on käyty läpi.

”Saimme luotua murtopalloja aivan t√∂rke√§n m√§√§r√§n. P√§√§simme murtautumaan ja saimme tehd√§ nyt sit√§ mit√§ olemme harjoitelleet, ett√§ kuinka p√§√§semme sinne vastustajan viimeiselle linjalle ja sielt√§ sen taakse. T√§m√§ toimi meilt√§ nyt todella hyvin”, Numminen myh√§ili ottelun j√§lkeen.

Tiivis ottelutahti näkyi siinä, että United suoritti jälleen runsaasti vaihtoja ottelun tauolla. Nummisen mukaan tämä oli täysin suunnitelman mukaista.

”T√§ysin tarkoituksenmukaista. T√§m√§n ottelun j√§lkeen ei tule kuin ehk√§ se yksi ottelu, jossa pystyy antamaan laajemmin peliaikaa”, taustoitti Numminen vaihtorulettia.

Myös valmentaja Numminen oli laittanut merkille, että vastustaja ei aristellut toteuttaa fyysistä pelaamista. Hän piti tätä ainoastaan hyvänä asiana.

”Vastustaja pelasi todella aggressiivisesti ja se oli meille hyv√§√§ harjoitusta tulevaan. Pelaajilta tuli v√§h√§n palautetta, ett√§ tulee k√§tt√§ ja tullaan kroppaan, niin totesin ett√§ sit√§ vartenhan me olemme lihaskuntoa treenanneet, ett√§ voimme ottaa niit√§ iskuja vastaan ja antaa v√§lill√§ v√§h√§n takaisinkin.”

Seuraava ottelu on sitten se iso ottelu, kun vastassa on toinen puhtaan pelin joukkue Ilves-Kissat ensi viikon tiistaina 11.8. Kari Numminen alkaa suuntaamaan katseita siihen otteluun hyvillä mielin.

”Nyt meid√§n tarvitsee v√§h√§n tiivist√§√§ ja saada t√§m√§n viikon aikana homma kuosiin siihen otteluun. Luotan t√§h√§n joukkueeseen, he ovat hyvin motivoituneita ja meill√§ on riitt√§v√§sti laadukasta reservi√§ k√§yt√∂ss√§.”