Naiset kapusivat sarja­kärkeen Nokian illassa

14/07/2020 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue pelasi maanantai-iltana kauden toisen ottelunsa. TamU esiintyi edukseen Nokian Menkalan kentällä ja nappasi sarjapisteet matkaansa vakuuttavalla 0–3 voitolla. Samalla Sinipaidat otti sarjan piikkipaikan nokialaisilta.

TamU-uutiskuva

TamU-naiset jatkoi siitä mihin Messukylässä jäätiin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Vihreissä pelannut vierasjoukkue rynni päälle avausvihellyksestä lähtien, ja kotijoukkueena toiminut FC Nokia 2 otti vastaan alusta alkaen.

Edellisen ottelun tavoin TamU oli jälleen onnistua maalinteossa avausminuutilla, mutta kuten Messukylässäkin, vastustajan maali pysyi vielä ensihetkillä koskemattomana. Tiina-Maija Kurtti pääsi irti nokialaispuolustukselta, mutta ottelun erotuomari Seppo Auvinen näki tilanteen paitsiona.

Ensimmäisen kerran pallo saatiin FC Nokian reppuun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue puolusti lepsusti kulmapotkun ja Johanna Heikkinen pääsi toimittamaan pelivälineen nokialaisten maaliin. Maali kuitenkin lopulta hylättiin, mutta pian vierailijat siirtyivät hyväksytysti johtoon. Emilia Numminen löysi riittävän tilan nousta ja tykitti Sinipaidat vierasjohtoon tarkalla laakaisullaan vasempaan alanurkkaan.

Edellisessä ottelussa kaksi maalia iskenyt Nea Snygg tuplasi johdon vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin. Kotijoukkueen maalivahti rynni keskialueelle vastaan, ja Snyggin tuikkaus lirui nokialaisittain kiusallisen hitaasti jalan vierestä. Seurasi kilpajuoksu kohti maaliviivaa peruuttavan maalivahdin sekä Snyggin välillä. Pallo yli maaliviivan, ja TamU kahden maalin karkumatkalle.

Avausjakso oli täydellistä TamUn hallintaa, mutta toiselle jaksolle FC Nokia sai prässipeliään eloon, ja jälkimmäinen nelivitonen oli näin selkeästi aiempaa tasaisempi. Nea Snygg viimeisteli vielä toisella jaksolla illan toisensa, ja näin Tampere United oli parempi maalein 0–3. Snygg johtaa nyt neljällä maalillaan lohkon maalintekijätilastoa yhdessä PJK:n Jessika Lindroosin kanssa.

Naisten Nelosen sarjataulukko on tällä hetkellä vaikeasti luettavissa. Esimerkiksi maanantai-illan vastustajalle FC Nokialle ottelu oli jo kauden neljäs ja TamUlle vasta toinen. Sitten lohkosta löytyy vielä TP-49, joka yhä odottelee sarja-avaustaan. Voitto nosti kuitenkin Tampere Unitedin sarjan kärkeen kuudella pisteellä ohi samoissa pisteissä olevien nokialaisten.

TamU-naisten matka jatkuu ensi viikon perjantaina 24.7. Messukylässä. Tuolloin Sinipaitojen vieraaksi saapuu vielä tällä hetkellä sarjan nollakerholaisiin lukeutuva Parkunmäen Apassit. Ottelu alkaa kello 20.10 ja siihen on vapaa pääsy.

Valmentajan kommentit

TamUn valmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen sarjapisteisiin, mutta näki myös yhä parannettavaa.

”Oli aika laiskatahtinen peli. Ensimmäinen jakso meni niin, että juostiin enemmän juoksemisen ilosta, kuin mitä sille olisi ollut lopulta tarvetta. Olisi ollut mahdollista rauhoittaa, katsoa linjojen välit ja löytää ne omat pelaajat sieltä”, aloitti Numminen ottelun analysoinnin.

”Pyrimme pelaamaan sitä meidän omaa peliä, jossa me hallitsemme palloa ja löydetään ne tilat maata pitkin pelaamalla. Se toteutui meillä nyt aika hyvin ensimmäiset 60 metriä kentästä, mutta viimeinen 30 metriä oli sitten enemmän tai vähemmän roiskimista”, Numminen jatkoi.

Numminen oli erityisen tyytyväinen siihen, että omaan päähän ei vaarallisia tilanteita tullut ja kaksi voittoa kahdesta ottelusta antaa nyt rauhaa tekemiseen.

”Se mihin olen nyt viimeisten viikkojen aikana pyrkinyt kaikkein eniten panostamaan on se, että pystyttäisiin puolustamaan tiiviisti ja selkeämmin. Saadaan oikeat pelaajat oikeisiin asemiin, etteivät topparit tai laitapakit haahuile leveydessä liikaa ja saadaan viimeinen linja pysymään tiiviinä. Tässä onnistuttiin tänään melko hyvin”, Numminen kiittelee omiaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2