14.7.2020

 
 

Naiset kapusivat sarja­k√§rkeen Nokian illassa

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue pelasi maanantai-iltana kauden toisen ottelunsa. TamU esiintyi edukseen Nokian Menkalan kent√§ll√§ ja nappasi sarjapisteet matkaansa vakuuttavalla 0‚Äď3 voitolla. Samalla Sinipaidat otti sarjan piikkipaikan nokialaisilta.

TamU-naiset jatkoi siitä mihin Messukylässä jäätiin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Vihreissä pelannut vierasjoukkue rynni päälle avausvihellyksestä lähtien, ja kotijoukkueena toiminut FC Nokia 2 otti vastaan alusta alkaen.

Edellisen ottelun tavoin TamU oli jälleen onnistua maalinteossa avausminuutilla, mutta kuten Messukylässäkin, vastustajan maali pysyi vielä ensihetkillä koskemattomana. Tiina-Maija Kurtti pääsi irti nokialaispuolustukselta, mutta ottelun erotuomari Seppo Auvinen näki tilanteen paitsiona.

Ensimmäisen kerran pallo saatiin FC Nokian reppuun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue puolusti lepsusti kulmapotkun ja Johanna Heikkinen pääsi toimittamaan pelivälineen nokialaisten maaliin. Maali kuitenkin lopulta hylättiin, mutta pian vierailijat siirtyivät hyväksytysti johtoon. Emilia Numminen löysi riittävän tilan nousta ja tykitti Sinipaidat vierasjohtoon tarkalla laakaisullaan vasempaan alanurkkaan.

Edellisessä ottelussa kaksi maalia iskenyt Nea Snygg tuplasi johdon vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin. Kotijoukkueen maalivahti rynni keskialueelle vastaan, ja Snyggin tuikkaus lirui nokialaisittain kiusallisen hitaasti jalan vierestä. Seurasi kilpajuoksu kohti maaliviivaa peruuttavan maalivahdin sekä Snyggin välillä. Pallo yli maaliviivan, ja TamU kahden maalin karkumatkalle.

Avausjakso oli t√§ydellist√§ TamUn hallintaa, mutta toiselle jaksolle FC Nokia sai pr√§ssipeli√§√§n eloon, ja j√§lkimm√§inen nelivitonen oli n√§in selke√§sti aiempaa tasaisempi. Nea Snygg viimeisteli viel√§ toisella jaksolla illan toisensa, ja n√§in Tampere United oli parempi maalein 0‚Äď3. Snygg johtaa nyt nelj√§ll√§ maalillaan lohkon maalintekij√§tilastoa yhdess√§ PJK:n Jessika Lindroosin kanssa.

Naisten Nelosen sarjataulukko on tällä hetkellä vaikeasti luettavissa. Esimerkiksi maanantai-illan vastustajalle FC Nokialle ottelu oli jo kauden neljäs ja TamUlle vasta toinen. Sitten lohkosta löytyy vielä TP-49, joka yhä odottelee sarja-avaustaan. Voitto nosti kuitenkin Tampere Unitedin sarjan kärkeen kuudella pisteellä ohi samoissa pisteissä olevien nokialaisten.

TamU-naisten matka jatkuu ensi viikon perjantaina 24.7. Messukylässä. Tuolloin Sinipaitojen vieraaksi saapuu vielä tällä hetkellä sarjan nollakerholaisiin lukeutuva Parkunmäen Apassit. Ottelu alkaa kello 20.10 ja siihen on vapaa pääsy.

Valmentajan kommentit

TamUn valmentaja Kari Numminen oli luonnollisesti tyytyväinen sarjapisteisiin, mutta näki myös yhä parannettavaa.

”Oli aika laiskatahtinen peli. Ensimm√§inen jakso meni niin, ett√§ juostiin enemm√§n juoksemisen ilosta, kuin mit√§ sille olisi ollut lopulta tarvetta. Olisi ollut mahdollista rauhoittaa, katsoa linjojen v√§lit ja l√∂yt√§√§ ne omat pelaajat sielt√§”, aloitti Numminen ottelun analysoinnin.

”Pyrimme pelaamaan sit√§ meid√§n omaa peli√§, jossa me hallitsemme palloa ja l√∂ydet√§√§n ne tilat maata pitkin pelaamalla. Se toteutui meill√§ nyt aika hyvin ensimm√§iset 60 metri√§ kent√§st√§, mutta viimeinen 30 metri√§ oli sitten enemm√§n tai v√§hemm√§n roiskimista”, Numminen jatkoi.

Numminen oli erityisen tyytyväinen siihen, että omaan päähän ei vaarallisia tilanteita tullut ja kaksi voittoa kahdesta ottelusta antaa nyt rauhaa tekemiseen.

”Se mihin olen nyt viimeisten viikkojen aikana pyrkinyt kaikkein eniten panostamaan on se, ett√§ pystytt√§isiin puolustamaan tiiviisti ja selke√§mmin. Saadaan oikeat pelaajat oikeisiin asemiin, etteiv√§t topparit tai laitapakit haahuile leveydess√§ liikaa ja saadaan viimeinen linja pysym√§√§n tiiviin√§. T√§ss√§ onnistuttiin t√§n√§√§n melko hyvin”, Numminen kiittelee omiaan.