13.2.2017

 
 

My√∂s kakkos­joukkue on avannut kautensa¬†‚Äď H√§meen­linnasta tasapeliTampere Unitedin kakkosjoukkue on aloittanut valmistautumisen Nelosen kauteen. Harjoitukset ovat py√∂rineet jo useamman viikon ajan, ja sunnuntaina joukkue kohtasi Kolmoseen viime kauden p√§√§tteeksi nousseen Janakkalan Pallon H√§meenlinnassa. Pullerin l√§mmitett√§v√§ll√§ tekonurmella pelattu ottelu p√§√§ttyi kirpe√§ss√§ talvis√§√§ss√§ 1‚Äď1 (0‚Äď0) -tasapeliin, joten lukemat olivat huomattavasti v√§hemm√§n kitker√§t kuin vuosi sitten vastaavassa harjoitusottelussa k√§rsitty 9‚Äď2-tappio.


Sinipaidat joutuivat lähtemään otteluun talven harjoitusrinkiinsä verrattuna hyvin kapealla kokoonpanolla. Lukuisista sairastumisista ja menoista johtuen paikalle saatiin vain 14 pelaajaa, joista heistäkin useammalla oli jo pari futsal-ottelua alla samalta päivältä. Ottelun alussa täpärästi ajoissa saapuminen ottelupaikalle ja kevyet alkulämmöt yhdistettynä muutamille pelaajille hieman vieraisiin pelipaikkoihin näyttikin antavan JanPalle lähes täydellisen kontrollin pelistä. Pallo pyöri sinisten puolustusalueella jatkuvasti, ja vastahyökkäykset sekä pelinavaukset päätyivät lähes poikkeuksetta luokattomiin syöttöihin ja pallonmenetyksiin. Edustusjoukkueessakin menneinä vuosina esiintyneet Tuomas Savinainen, Timo Kauppinen sekä Chakib Belbachir olivat niitä harvoja sinipaitoja, jotka saivat suurimman osan syötöistään omille pelaajille.

Pallolisen pelin vaikeuksista huolimatta puolustuspeli toimi kuitenkin siinä määrin, ettei kotijoukkue päässyt juurikaan vaarallisiin tekopaikkoihin pallonhallinnastaan huolimatta. Muutamaan otteeseen Sinipaitojen maalilla isännän otteita esittänyt Henry Friman tuli erinomaisesti vastaan kauas maalistaan JanPan pystypalloja katkomaan, mutta muuten vaaranpaikat jäivät vähiin. Kertaalleen taisi laukaus hipaista sinisen maalin tolpan ulkoreunaakin, mutta tämän lähemmäs ei kumpikaan joukkue maalia päässyt.

Vaikka vierasjoukkueen peli olikin ensimmäiset 20 minuuttia täysin sekaisin, se alkoi saada pikku hiljaa pelin juonesta kiinni. Kun syötöt alkoivat napsahdella kohdilleen, alkoi pelikin saada hieman ryhtiä. JanPan keskustan neljä ylintä miestä pyöritti pelipaikkoja hyvin keskenään, mutta kun tuo rumba saatiin kuriin etäisyyksiä ja merkkaamista korjaamalla, vaikeutui kotijoukkueenkin peli merkittävästi. TamUlla ei oikeastaan paikkoja ensimmäisellä jaksolla siunaantunut, mutta taukoa lähestyttäessä Sinipaidat saivat aikaiseksi muutamia pidempiä hyökkäyksiä, mikä loi samalla uskoa omaan tekemiseen.

Tauolla kopissa pelin todettiin muuttuneen aiemman Melody-pelin ja meneillään olleen ottelun alun sekoilusta ryhdikkäämmäksi, ja joukkue päätti lähteä haastamaan kotijoukkuetta tosissaan. Toisella jaksolla peli olikin ensimmäiset 25 minuuttia hyvin tasaista, ja viimeisen kaksikymppisen vei nimiinsä TamU. Avausmaalia saatiin odotella noin 70. minuutin paikkeille, kun vahvasti paitsiolta haiskahtaneen laitaan pelatun pallon jälkeen TamU-puolustus ei saanut palloa purettua oman boksin rajalta, ja JanPa pääsi rokottamaan puolustajien jaloista alanurkkaan lähteneellä laukauksella.

Maalin jälkeen peli siirtyi askel askeleelta enemmän Sinipaitojen hallintaan, ja hieman nostettu prässi alkoi puremaan paremmin ja paremmin. Ennen tasoitusmaalia vierasjoukkueella oli esimerkiksi todella reipas läpiajo, joka päättyi kuitenkin erittäin pirteästi esiintyneen A-junioreissakin pelaavan Otto Paavolan ohilaukaukseen. Pallo saatiin myös yhä useammin pelattua kotijoukkueen rangaistusalueen sisälle, mutta viimeiset syötöt jäivät muutaman sentin vajaiksi. Lisäksi TamU sai hyvän laitapelin ansiosta luotua puolenkymmentä vetopaikka pariinkymmeneen metriin, mutta vedot kuitenkin suuntautuivat maalivahdin syliin tai yli maalin.

Lopulta noin 85 minuutin kohdalla pallo pelattiin vasemmalta laidalta rajaheiton jälkeisellä hyvällä Timo Kauppisen, Tuomas Savinaisen ja Chakib Belbachirin syöttökuviolla keskelle noin 18 metriin, josta Tuukka Juutilainen hassutti vielä yhden JanPa-puolustajan ja pamautti vasurilla pallon vastustamattomasti aivan maalin oikeaan ylänurkkaan. Laukaus oli oivaa Urheiluruutu-materiaalia ja molemmat joukkueet olivat hetken epätietoisia kävikö pallo maalissa, sillä se kimposi takaisin kentälle ylänurkan takaraudasta. Heilahtanut verkko kuitenkin vahvisti tasoituksen syntyneen.

Tasoitusmaalin j√§lkeen viimeinen vitonen tyydyttiin pelaamaan melko riskit√∂nt√§ peli√§ molemmissa leireiss√§, ja vai pari erikoistilannetta muodostivat mink√§√§nlaista maalin uhkaa. N√§in ottelu p√§√§ttyi tasalukemiin 1‚Äď1 (0‚Äď0).

”Rakenteellisesti peli oli meilt√§ alkua lukuun ottamatta aivan eri maata kuin aiemmin pelattu Melody-peli, vaikka moni mukanamme nykyisin oleva edelliskausien edustuksen runkopelaaja loistikin viel√§ poissaolollaan”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko Jokela ottelun p√§√§tytty√§.

”Ohuesta vaihtopenkist√§ johtuen olin ottelun alla hieman huolestunut siit√§, miten hyvin pysymme Kolmosen joukkueen vauhdissa mukana koko ottelun. JanPa on kuitenkin vasta aloittelemassa kauttaan, joten se antoi meille siin√§ mieless√§ hieman tasoitusta ja pysyimmekin my√∂s ohuemmalla rosterilla hyvin mukana”, toteaa Jokela ja jatkaa, ”Kun saimme pelimme rullaamaan, l√§hes jokainen pelaaja nosti omaa tasoaan valtavasti Melody-peliin n√§hden. Palloa liikuteltiin todella mallikkaasti ja sovituista sek√§ harjoitelluista asioista pidettiin kiinni”.

”Pelaajat muokkasivat itsen√§isesti joukkueena pelitapaa lennosta sopeutuakseen meille edellistalvena myrkylliseksi osoittautuneeseen paikanvaihtopeliin”, Jokela kehuu ryhm√§ns√§ reagointikyky√§. ”Vaikka sota ei yht√§ tai kahta miest√§ kaipaakaan, on pakko kehua Tuomas Savinaisen ja Timo Kauppisen panosta ottelussa. Onnistujia oli t√§n√§√§n joukkueellinen, mutta t√§ytyy nostaa hattua my√∂s keskikent√§n pohjalla t√§ydet 90 minuuttia raataneille Tuukka Juutilaiselle ja Jukka Ihalaiselle.”

Kakkosjoukkueen harjoituspelit jatkuvat ensi sunnuntaina 19.2. klo 18 alkaen Porin Karhuhallissa, jossa kotijoukkueena pelaa MuSan kakkosjoukkue.