Myös kakkos­joukkue on avannut kautensa – Hämeen­linnasta tasapeli

13/02/2017 TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin kakkosjoukkue on aloittanut valmistautumisen Nelosen kauteen. Harjoitukset ovat pyörineet jo useamman viikon ajan, ja sunnuntaina joukkue kohtasi Kolmoseen viime kauden päätteeksi nousseen Janakkalan Pallon Hämeenlinnassa. Pullerin lämmitettävällä tekonurmella pelattu ottelu päättyi kirpeässä talvisäässä 1–1 (0–0) -tasapeliin, joten lukemat olivat huomattavasti vähemmän kitkerät kuin vuosi sitten vastaavassa harjoitusottelussa kärsitty 9–2-tappio.


Sinipaidat joutuivat lähtemään otteluun talven harjoitusrinkiinsä verrattuna hyvin kapealla kokoonpanolla. Lukuisista sairastumisista ja menoista johtuen paikalle saatiin vain 14 pelaajaa, joista heistäkin useammalla oli jo pari futsal-ottelua alla samalta päivältä. Ottelun alussa täpärästi ajoissa saapuminen ottelupaikalle ja kevyet alkulämmöt yhdistettynä muutamille pelaajille hieman vieraisiin pelipaikkoihin näyttikin antavan JanPalle lähes täydellisen kontrollin pelistä. Pallo pyöri sinisten puolustusalueella jatkuvasti, ja vastahyökkäykset sekä pelinavaukset päätyivät lähes poikkeuksetta luokattomiin syöttöihin ja pallonmenetyksiin. Edustusjoukkueessakin menneinä vuosina esiintyneet Tuomas Savinainen, Timo Kauppinen sekä Chakib Belbachir olivat niitä harvoja sinipaitoja, jotka saivat suurimman osan syötöistään omille pelaajille.

Pallolisen pelin vaikeuksista huolimatta puolustuspeli toimi kuitenkin siinä määrin, ettei kotijoukkue päässyt juurikaan vaarallisiin tekopaikkoihin pallonhallinnastaan huolimatta. Muutamaan otteeseen Sinipaitojen maalilla isännän otteita esittänyt Henry Friman tuli erinomaisesti vastaan kauas maalistaan JanPan pystypalloja katkomaan, mutta muuten vaaranpaikat jäivät vähiin. Kertaalleen taisi laukaus hipaista sinisen maalin tolpan ulkoreunaakin, mutta tämän lähemmäs ei kumpikaan joukkue maalia päässyt.

Vaikka vierasjoukkueen peli olikin ensimmäiset 20 minuuttia täysin sekaisin, se alkoi saada pikku hiljaa pelin juonesta kiinni. Kun syötöt alkoivat napsahdella kohdilleen, alkoi pelikin saada hieman ryhtiä. JanPan keskustan neljä ylintä miestä pyöritti pelipaikkoja hyvin keskenään, mutta kun tuo rumba saatiin kuriin etäisyyksiä ja merkkaamista korjaamalla, vaikeutui kotijoukkueenkin peli merkittävästi. TamUlla ei oikeastaan paikkoja ensimmäisellä jaksolla siunaantunut, mutta taukoa lähestyttäessä Sinipaidat saivat aikaiseksi muutamia pidempiä hyökkäyksiä, mikä loi samalla uskoa omaan tekemiseen.

Tauolla kopissa pelin todettiin muuttuneen aiemman Melody-pelin ja meneillään olleen ottelun alun sekoilusta ryhdikkäämmäksi, ja joukkue päätti lähteä haastamaan kotijoukkuetta tosissaan. Toisella jaksolla peli olikin ensimmäiset 25 minuuttia hyvin tasaista, ja viimeisen kaksikymppisen vei nimiinsä TamU. Avausmaalia saatiin odotella noin 70. minuutin paikkeille, kun vahvasti paitsiolta haiskahtaneen laitaan pelatun pallon jälkeen TamU-puolustus ei saanut palloa purettua oman boksin rajalta, ja JanPa pääsi rokottamaan puolustajien jaloista alanurkkaan lähteneellä laukauksella.

Maalin jälkeen peli siirtyi askel askeleelta enemmän Sinipaitojen hallintaan, ja hieman nostettu prässi alkoi puremaan paremmin ja paremmin. Ennen tasoitusmaalia vierasjoukkueella oli esimerkiksi todella reipas läpiajo, joka päättyi kuitenkin erittäin pirteästi esiintyneen A-junioreissakin pelaavan Otto Paavolan ohilaukaukseen. Pallo saatiin myös yhä useammin pelattua kotijoukkueen rangaistusalueen sisälle, mutta viimeiset syötöt jäivät muutaman sentin vajaiksi. Lisäksi TamU sai hyvän laitapelin ansiosta luotua puolenkymmentä vetopaikka pariinkymmeneen metriin, mutta vedot kuitenkin suuntautuivat maalivahdin syliin tai yli maalin.

Lopulta noin 85 minuutin kohdalla pallo pelattiin vasemmalta laidalta rajaheiton jälkeisellä hyvällä Timo Kauppisen, Tuomas Savinaisen ja Chakib Belbachirin syöttökuviolla keskelle noin 18 metriin, josta Tuukka Juutilainen hassutti vielä yhden JanPa-puolustajan ja pamautti vasurilla pallon vastustamattomasti aivan maalin oikeaan ylänurkkaan. Laukaus oli oivaa Urheiluruutu-materiaalia ja molemmat joukkueet olivat hetken epätietoisia kävikö pallo maalissa, sillä se kimposi takaisin kentälle ylänurkan takaraudasta. Heilahtanut verkko kuitenkin vahvisti tasoituksen syntyneen.

Tasoitusmaalin jälkeen viimeinen vitonen tyydyttiin pelaamaan melko riskitöntä peliä molemmissa leireissä, ja vai pari erikoistilannetta muodostivat minkäänlaista maalin uhkaa. Näin ottelu päättyi tasalukemiin 1–1 (0–0).

”Rakenteellisesti peli oli meiltä alkua lukuun ottamatta aivan eri maata kuin aiemmin pelattu Melody-peli, vaikka moni mukanamme nykyisin oleva edelliskausien edustuksen runkopelaaja loistikin vielä poissaolollaan”, kommentoi päävalmentaja Mikko Jokela ottelun päätyttyä.

”Ohuesta vaihtopenkistä johtuen olin ottelun alla hieman huolestunut siitä, miten hyvin pysymme Kolmosen joukkueen vauhdissa mukana koko ottelun. JanPa on kuitenkin vasta aloittelemassa kauttaan, joten se antoi meille siinä mielessä hieman tasoitusta ja pysyimmekin myös ohuemmalla rosterilla hyvin mukana”, toteaa Jokela ja jatkaa, ”Kun saimme pelimme rullaamaan, lähes jokainen pelaaja nosti omaa tasoaan valtavasti Melody-peliin nähden. Palloa liikuteltiin todella mallikkaasti ja sovituista sekä harjoitelluista asioista pidettiin kiinni”.

”Pelaajat muokkasivat itsenäisesti joukkueena pelitapaa lennosta sopeutuakseen meille edellistalvena myrkylliseksi osoittautuneeseen paikanvaihtopeliin”, Jokela kehuu ryhmänsä reagointikykyä. ”Vaikka sota ei yhtä tai kahta miestä kaipaakaan, on pakko kehua Tuomas Savinaisen ja Timo Kauppisen panosta ottelussa. Onnistujia oli tänään joukkueellinen, mutta täytyy nostaa hattua myös keskikentän pohjalla täydet 90 minuuttia raataneille Tuukka Juutilaiselle ja Jukka Ihalaiselle.”

Kakkosjoukkueen harjoituspelit jatkuvat ensi sunnuntaina 19.2. klo 18 alkaen Porin Karhuhallissa, jossa kotijoukkueena pelaa MuSan kakkosjoukkue.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa