MuSa mittaa Sinipaitojen iskukyvyn sunnuntaina

12/02/2022 TamU
Otteluennakko

Hienoja tuloksia harjoituskaudella saavuttanut Tampere United pääsee sunnuntaina Pirkkahallissa tähänastisen hallikauden kovimpaan testiin, kun viime kaudella Ykkösessä pelannut Musan Salama saapuu Pirkkahalliin vierailulle. Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei aio kuitenkaan tinkiä uudesta pelitavasta eikä talvikaudella tutuksi tulleesta pelaajien kierrätyksestä.

MuSan kolmen kauden mittainen vierailu maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sai päätöksensä viime kaudella. Joukkueen kausi oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisestä kahdestatoista ottelustaan porilaiset hävisivät ainoastaan yhden, mutta heinäkuun puolivälissä homma meni vaikeaksi. Kuuden ottelun tappioputki ajoi MuSan putoamiskamppailuun, ja kun loppurutistus kauden loppusuoralla jäi vajaaksi, löytyy MuSan logo tulevalla kaudella Kakkosen jalkapallokartalta ensi kertaa kauden 2018 jälkeen.

Paperilla MuSa onkin Tampere Unitedin kovin haaste tällä kaudella.

”Kiva päästä näkemään miten pärjäämme vastustajaa vastaan, mihin oli kuitenkin vielä viime kaudella kaksi sarjatasoa eroa”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee.

Kovasta vastustajasta huolimatta Listenmaa ei tahdo tinkiä perusasioista.

”Jatkamme nyt ainakin helmikuun ajan sillä meidän uudella muodostelmalla ja sen jälkeen siitä on aika tehdä päätöksiä. Vähän tulee myös kierrätystä viime viikkoon. Meillä on ollut tällä viikolla 20 pelaajaa terveenä harjoituksissa, joten hiljalleen alamme pääsemään tämänkin suhteen kohti normaalia”, päävalmentaja toteaa tyytyväisenä.

”Pelin avaamista on käyty tämä viikko läpi harjoituksissa ja toivotaan, että nyt asettuu viime viikkoa tiiviimmin puolustava joukkue vastaan. Ville Ulasen ryhmät ovat kyllä perinteisesti olleet hyvin puolustussuuntaan organisoituja”, jatkaa Listenmaa.

Talven kovimmaksi otteluksi Jukka Listenmaa ei kuitenkaan suostu alleviivaamaan.

”Uskon yhä, että tuleva JJK-peli on se meidän talvikauden isoin matsi”, Listenmaa viittaa helmikuun viimeiseen sunnuntaihin.

Mielenkiintoista lisäväriä sunnuntain ottelulle tuo se, että Tampere Unitedin Joonas Rantala edusti vielä viime kaudella MuSan värejä. Edelliset kohtaamiset ovat puolestaan Kakkosen kaudelta 2017, jolloin sarjan kärkipäässä porskuttanut MuSa haki keväällä pisteet Tammelasta selvin 0–3-lukemin, mutta Sinipaidat haki elokuussa yllättäen vieraspisteet Musan kentältä yhä joukkueessa mukana olevien Mauno Sirénin ja Roope Kostiaisen maaleilla.

Arttu Haapala lähenee täyttä pelikuntoa

Tampere Unitedin keskikenttäpelaaja Arttu Haapala palasi ilahduttavasti pelikentille viime sunnuntain harjoitusottelussa TPV:tä vastaan. Viimeisen vartin pelannut Haapala vastasi myös ottelussa Sinipaitojen viidennestä maalista.

”Minulla on ollut tässä vähän polven kanssa vaivaa ja sen takia pelaamaan pääseminen vähän kesti. Mistään pahemmasta ei ole ollut kyse, mutta se on vaatinut vähän jumppaamista. Polvi vähän kipeytynyt treenaamisesta, niin on ollut pakko ottaa vähän kevyemmin ja huilata välillä”, Haapala raottaa tilannettaan.

”Juoksukunnon suhteen ollaan yhä aika kaukana optimista ja pitkä matka on siinä vielä edessä”, Haapala jatkaa.

Joukkueen kanssa Haapala harjoitteli jo ennen joulua, mutta otti tämän jälkeen muutaman viikon huilin joukkueharjoittelusta. Edellinen viikko oli ensimmäinen täysimittainen viikko joukkueen kanssa ja Haapalan oman uskomuksen mukaan se hetki, kun pääsee treenaamaan jälleen täysillä ei ole enää kovinkaan kaukana.

Arttu Haapalan täysosuma Pallo-Veikkojen verkkoon oli maalivahdin kannalta inhottava maanuoliainen oikeaan alakulmaan. Veto vaikutti kaikesta huolimatta katsomoon jopa hieman epäpuhtaalta. Tämän myöntää myös Haapala.

”Ei ollut todellakaan mikään paras mahdollinen kosketus palloon, mutta sinne se lopulta meni”, Arttu Haapala palaa vielä viime sunnuntain maalinsa.

Heiluttaako Arttu Haapala tulevana sunnuntaina MuSan verkkoa? Se nähdään Pirkkahallissa kello 16.30 alkavassa ottelussa. Otteluun on vapaa pääsy. Ottelu nähdään myös TamU-TV:ssä Juuso Koskisen selostamana, ja  lisäksi Tampere Unitedin Twitter-tili ja Instagram-story seuraavat perinteiseen tyyliin ottelun tapahtumia.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti Pirkkahallille tultuasi. C-hallin ovella on saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Tapahtumassa suositellaan kasvomaskin käyttöä
  • Huolehdi riittävistä turvaväleistä.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2