8.6.2018

 
 

Mullistusten viikko huipentuu lauantaina TammelassaVaille vakituisia valmentajia aiemmin viikolla jäänyt Tampere United pelaa lauantaina yhden kauden tähän mennessä tärkeimmistä otteluistaan, kun vieraaksi saadaan tasapisteissä Sinipaitojen kanssa oleva PK-37 Iisalmesta. Ottelu on samalla kauden ensimmäinen kotiottelu Tammelan stadionilla ja se pelataan alkuperäisestä otteluohjelmasta poiketen jo klo 16, jotta ottelusta on mahdollisuus jatkaa suoraan Ratinaan maajoukkueen otteluun Valko-Venäjää vastaan.

Tampere United tulee otteluun poikkeustilanteessa, kun joukkueella ei ole tällä hetkellä varsinaista päävalmentajaa. Joukkueenjohtaja Sami Koivula on ottanut yhdessä maalivahtivalmentaja Jussi Siltasen kanssa roolia viikon harjoituksissa ja otteluun valmistautumisessa, mutta tosiasia on, että pelaajien vastuu tekemisestä on tässä tilanteesta tavallisesta suurempi. Tästä tietenkin yksi esimerkki on se, että myös kokenut keskikenttäpelaaja Leroy Maluka on vetänyt harjoituksia kuluvalla viikolla. Lauantaina nähdään, miten joukkue vastaa huutoon muuttuneessa tilanteessa.

PK-37 kerännyt sarjassa tähän mennessä samat seitsemän pistettä kuin Tampere United. Vaikka sijoitus löytyy nyt sarjan tyvipäästä, erot taulukossa eivät vielä tässä vaiheessa sarjaa ole päässeet venähtämään isoiksi, ja pelinsä uomiinsa saava joukkue voi nousta nopeasti taulukossa ylempään keskikastiin tai vaikka kärkitaisteluihin asti. Voitot PK-37 on ottanut sarjan kärkipäähän kuuluvasta GBK:sta ja toistaiseksi voitotta jääneelle TP-47:stä.

PK-37 koostuu p√§√§asiassa nuorista oman juniorikoulutuksen tuotteista, joista osa toki on pelannut Kakkosta jo useamman vuoden. Joitakin poikkeuksiakin kokoonpanosta l√∂ytyy, ja heist√§ tamperelaisille tunnetuin on TPV:ss√§ juniorivuosina pelannut Samuli Kaasalainen. Kaudet 2015‚Äď2016 Kaasalainen pelasi Vitosen ja Nelosen otteluita Ikaalisten Urheilijoissa¬†‚Äď siis samoja sarjoja Tampere Unitedin kakkosjoukkueen kanssa ‚Äď mutta niin vain laitahy√∂kk√§√§j√§ on tehnyt seitsem√§ss√§ ottelussa jo kolme maalia, ja on samalla ainoa PK-37:n useamman maalin mies. Toki Kaasalaisella on taustalla Kakkosen otteluita TPV:n, H√§rm√§n ja FC H√§meenlinnan riveiss√§ kausilta 2011‚Äď2014.

Tampere Unitedin joukkueenjohtaja Sami Koivula on ollut kuluvalla viikolla tiukassa paineessa valmentajatilanteen takia, ja joutuu poikkeuksellisesti kommentoimaan my√∂s joukkueen pelillisi√§ asioita. ”Valmennuksen sopimusten purku on k√§sitelty joukkueen kanssa loppuun. Harjoituskent√§ll√§ on n√§hty kuluvalla viikolla ter√§v√§, hyv√§henkinen ja yhten√§inen ryhm√§, ja odotan t√§m√§n ilmeen siirtyv√§n my√∂s pelikent√§lle”, Koivula toteaa.

”Suuriin pelitavallisiin muutoksiin ei luonnollisesti ole ollut aikaa, enk√§ rehellisesti sanottuna n√§e niihin v√§lit√∂nt√§ tarvettakaan. Pient√§ hienos√§√§t√∂√§ tulemme toki tekem√§√§n”, Koivula paljastaa.

”Kirvelev√§n derbytappion j√§ljilt√§ haussa on luonnollisesti paluu voittokantaan. Tied√§mme hyvin, ett√§ voimme voittaa sarjassa jokaisen vastustajan ja samoin tiedostamme, ett√§ jokaiselle joukkueelle lohkossamme voimme h√§vit√§, jos syd√§n, p√§√§ tai jalat unohtuvat koppiin”, Koivula p√§√§tt√§√§.

Myös TamU-TV on tietenkin mukana Tammelassa, ja välittää ottelun tapahtumat, tunnelmat ja analyysit kotisohville suorana lähetyksenä. Lähetys alkaa jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 15.00 menneen viikon ja tulevan ottelun puinnilla. Silloin puhetta johtaa kentän laidalla Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen TamU-TV-debyyttinsä tekevän Ali Koljosen. Klo 16 alkavaa ottelua selostaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen ja kommentaattorina toimii Joonas Niemelä.

Paluu Tammelaan

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 9.6. klo 16.00. Huomaa, että ottelun alkua on aikaistettu alkuperäiseen otteluohjelman mukaisesta ajasta, jotta Tammelasta ehtii klo 19.00 Ratinan stadionilla alkavaan Suomen maaotteluun Valko-Venäjää vastaan. Maaotteluun menijät saavat pääkatsomolipun alennettuun hintaan näyttämällä Tammelassa lipunmyynnissä maaottelulippunsa.

Ottelu on Tampere Unitedin ensimmäinen kotiottelu Tammelan stadionilla katkeransuloisen Pyynikin evakkoajan jälkeen. Samalla ottelu on kauden ensimmäinen ottelu, johon myydään pääkatsomolippujen lisäksi myös edullisempia kannattajakatsomolippuja. Kannttajakatsomo sijoittuu stadionin länsipäätyyn. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. Lippujen hinnat näkyvät oheisessa taulukossa.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 10 ‚ā¨ 7 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 7 ‚ā¨ 5 ‚ā¨

Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Nyt jos koskaan Sinipaidat tarvitsevat katsomosta kaiken mahdollisen tuen. Tule siis mukaan tekemään Tammelasta jälleen sinivihreä!