Mourad ”Mura” Seddiki Tampere Unitedin päävalmentajaksi

18/10/2018
Uutinen

Tampereen seudulla jalkapallovalmentajana 20 vuoden ajan vaikuttanut Mourad "Mura" Seddiki ottaa Tampere Unitedin päävalmentajan pestin. Viimeiset vuodet Seddiki on toiminut päätoimisena valmentajana Tampereen Pallo-Veikoissa, ja kausina 2010–11 hän toimi TPV:n edustusjoukkueen valmentajana Ykkösessä ja Kakkosessa.

”TamU on Suomen mittakaavassa tunnettu seura, ja sain hyvät suositukset myös ulkopuolisilta, jotka tuntevat seuran. TamUn päävalmentajan pesti on mielenkiintoinen haaste”, kommentoi Seddiki tuloaan seuraan.

Mourad Seddikin sopimus on muotoa 1+2 vuotta, ja se alkaa marraskuussa hänen edellisen pestinsä päätyttyä. Sekä Seddikin että TamUn mielissä siintääkin monivuotinen yhteistyö. Seddiki tunnetaan intohimoisena ja aina kaikkensa antavana valmentajana, jolla on kyky kehittää nuoria pelaajia huipputasolle. Tämä tekee hänestä erityisen hyvän päävalmentajan TamUlle, sillä seura haluaa jatkossakin olla väylä liiton sarjoihin nimenomaan nuorille pirkanmaalaisille ja muualtakin Suomesta esimerkiksi opiskelupaikan perässä Tampereelle muuttaville pelaajille.

”Nimenomaan nuorten pelaajien kehittäjää Tampere United tarvitsee”, toteaa Tampere Unitedin hallituksessa kilpajalkapallosta vastaava Mikko Jokela. ”Olemme viime vuosina olleet monille nuorille pirkanmaalaisille pelaajille ensikosketus liiton sarjoihin, ja nimenomaan nuoria pelaajia houkuttelemme jatkossakin. Juuri ’Muran’ kaltainen valmentaja voi viedä nuoria sitoutuneita pelaajia eteenpäin.”

Nuorten pelaajien kehittäjä

Ennen päättymässä olevaa TPV-pestiään Mourad Seddiki toimi vuosina 2012–16 Ylöjärven Ilveksen valmennuspäällikkönä. Muutoinkin hän on valmentanut monipuolisesti eri ikäluokkia, ja hän tuntee hyvin alueen nuoret pelaajat. ”Uskoisin niin”, Seddiki vastaa kysyttäessä tuoko hän Sinipaitoihin uusia pelaajia.

”Olen valmentajana vaativa. Sitoudun aina itse täysillä ja vaadin paljon myös pelaajilta”, kuvailee Seddiki itseään valmentaja. ”Pidän niin sanotusta kauniista jalkapallosta ja pallonhallinnasta, mutta se vaatii taitavia pelaajia. Pelifilosofiaani kuuluvat kurinalainen puolustus ja kaunis hyökkäyspeli.”

”Suomeksi sanottuna tuon mukanani tekemisen meininkiä. Siihen kuuluu taktista kuria ja erilaisia hyökkäysvariaatioita. Kerron pelaajille tarkasti ja pelikohtaisesti, mitä odotan. Minun joukkueessani pelaaja tietää aina kentälle mennessään tarkalleen, mitä hänen pitää tehdä.”

”Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa ja kenties heikkoutensakin. Tavoitteena on löytää sopiva pelipaikka, vahvistaa vahvuuksia ja kehittää heikkouksia, on ne sitten fyysisiä tai taktisia.”

Try-outit jo ennen joulua

Edustusjoukkueen kausi alkaa marraskuun puolivälissä pidettävällä aloituspalaverilla. ”Pallolliset harjoitukset alkavat, kun Pirkkahalli aukeaa marras–joulukuun vaihteessa, jolloin meillä on try-outit uusille pelaajille. Vanhat sopimuspelaajat voivat ehkä vähän levätä raskaan kauden jälkeen, mutta voivat tietenkin halutessaan tulla alusta asti mukaan”, Seddiki kaavailee.

Viime kauden pelaajien jatkosopimusneuvottelut lähtevätkin täyteen käyntiin valmentajaratkaisun varmistuttua. Samalla haetaan uusia pelaajia uuden päävalmentajan testiin marras–joulukuussa Pirkkahallissa.

”Työnteko palkitsee”, toteaa Seddiki kun häneltä kysytään Tampere Unitedin tulevaisuudennäkymistä useamman vuoden aikavälillä. ”Jos 18–20-vuotias pelaaja haluaa kehittyä ja tulee TamUun, niin 24-vuotiaana hän voi olla jo valmis pelaaja. Minun vahvuutenihan on nuorten pelaajien kehittäminen, jos itseään saa kehua”, Seddiki lupaa.

Paras monesta hyvästä ehdokkaasta

Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen kertoo seuran keskustelleen päävalmentajan pestistä vakavasti yhteensä neljän hyvän ehdokkaan kanssa. Heillä kaikilla on sekä tarvittava koulutus että kokemus päävalmentajan tehtävistä liiton sarjoissa.

”Muran valinta oli lopulta helppo perustella itselle, sekä kaikille valintaprosessissa mukana olleille. Mura on kokenut valmentaja, joka on tunnettu vaatimustasostaan, ja on erittäin tunnettu nuorten tamperelaisten pelaajien keskuudessa”, Wilen kuvailee valintaperusteita.

”Edustusjoukkueen lisäksi Seddikillä on varmasti annettavaa koko Tampere Unitedille, kun katsoo sitä työtä, jota hän on tehnyt edellisissä seuroissaan. Ei siis voida puhua pelkästä ratkaisusta edustusjoukkueelle, vaan koko seuralle. Uskon että Mura on paras henkilö viemään tarinaamme eteenpäin juuri nyt.”

Kannattajien seuraan

Mourad Seddiki tietää tulevansa erityislaatuiseen, kannattajien omistamaan seuraan: ”Sinikaarti kannustaa omaa joukkuetta metelillä, joka on harvinaista Suomessa. Kannattajat eläytyvät peliin samaan tapaan kuin valmentajat ja pelaajat, eikä mikään ole hienompaa kuin voittaa ja mennä kiittämään kannattajia.”

Tampere Unitedissa on vuosien varrella nähty, että osa pelaajista saa kannattajista pelkästään voimaa omaan tekemiseensä, mutta toisille tavallista suurempi yleisön kiinnostus tuottaa myös paineita. ”Valmentajana tehtäväni on auttaa nuoria pelaajia ottamaan huomio vain positiivisena”, Seddiki toteaa.

Tänä iltana Mourad Seddiki on kannattajien edessä Ravintola Kaijakassa, jossa juhlitaan viime kauden palkintogaalaa klo 18 alkaen. Uusi päävalmentaja on Kimmo Hoivassillan jututettavana heti tilaisuuden alussa, ja palkintojen jakaminen alkaa lyhyen haastattelun jälkeen. Tervetuloa siis tapaamaan uutta päävalmentajaa ja juhlimaan onnellisesti sarjapaikan säilyttämiseen päättynyttä mennyttä kautta!

Ennen iltaa on myös hyvä tilaisuus käydä ostamassa Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2019 TamU-kaupasta. Kampanjahinta 50 € on voimassa vain 7.11. asti. Tätä edullisemmin et kausikorttia enää myöhemmin saa, joten toimi nyt!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2