18.10.2018

 
 

Mourad ”Mura” Seddiki Tampere Unitedin p√§√§valmentajaksiTampereen seudulla jalkapallovalmentajana 20 vuoden ajan vaikuttanut Mourad ”Mura” Seddiki ottaa Tampere Unitedin p√§√§valmentajan pestin. Viimeiset vuodet Seddiki on toiminut p√§√§toimisena valmentajana Tampereen Pallo-Veikoissa, ja kausina 2010‚Äď11 h√§n toimi TPV:n edustusjoukkueen valmentajana Ykk√∂sess√§ ja Kakkosessa.

”TamU on Suomen mittakaavassa tunnettu seura, ja sain hyv√§t suositukset my√∂s ulkopuolisilta, jotka tuntevat seuran. TamUn p√§√§valmentajan pesti on mielenkiintoinen haaste”, kommentoi Seddiki tuloaan seuraan.

Mourad Seddikin sopimus on muotoa 1+2 vuotta, ja se alkaa marraskuussa hänen edellisen pestinsä päätyttyä. Sekä Seddikin että TamUn mielissä siintääkin monivuotinen yhteistyö. Seddiki tunnetaan intohimoisena ja aina kaikkensa antavana valmentajana, jolla on kyky kehittää nuoria pelaajia huipputasolle. Tämä tekee hänestä erityisen hyvän päävalmentajan TamUlle, sillä seura haluaa jatkossakin olla väylä liiton sarjoihin nimenomaan nuorille pirkanmaalaisille ja muualtakin Suomesta esimerkiksi opiskelupaikan perässä Tampereelle muuttaville pelaajille.

”Nimenomaan nuorten pelaajien kehitt√§j√§√§ Tampere United tarvitsee”, toteaa Tampere Unitedin hallituksessa kilpajalkapallosta vastaava Mikko Jokela. ”Olemme viime vuosina olleet monille nuorille pirkanmaalaisille pelaajille ensikosketus liiton sarjoihin, ja nimenomaan nuoria pelaajia houkuttelemme jatkossakin. Juuri ’Muran’ kaltainen valmentaja voi vied√§ nuoria sitoutuneita pelaajia eteenp√§in.”

Nuorten pelaajien kehittäjä

Ennen p√§√§ttym√§ss√§ olevaa TPV-pesti√§√§n Mourad Seddiki toimi vuosina 2012‚Äď16 Yl√∂j√§rven Ilveksen valmennusp√§√§llikk√∂n√§. Muutoinkin h√§n on valmentanut monipuolisesti eri ik√§luokkia, ja h√§n tuntee hyvin alueen nuoret pelaajat. ”Uskoisin niin”, Seddiki vastaa kysytt√§ess√§ tuoko h√§n Sinipaitoihin uusia pelaajia.

”Olen valmentajana vaativa. Sitoudun aina itse t√§ysill√§ ja vaadin paljon my√∂s pelaajilta”, kuvailee Seddiki itse√§√§n valmentaja. ”Pid√§n niin sanotusta kauniista jalkapallosta ja pallonhallinnasta, mutta se vaatii taitavia pelaajia. Pelifilosofiaani kuuluvat kurinalainen puolustus ja kaunis hy√∂kk√§yspeli.”

”Suomeksi sanottuna tuon mukanani tekemisen meininki√§. Siihen kuuluu taktista kuria ja erilaisia hy√∂kk√§ysvariaatioita. Kerron pelaajille tarkasti ja pelikohtaisesti, mit√§ odotan. Minun joukkueessani pelaaja tiet√§√§ aina kent√§lle menness√§√§n tarkalleen, mit√§ h√§nen pit√§√§ tehd√§.”

”Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa ja kenties heikkoutensakin. Tavoitteena on l√∂yt√§√§ sopiva pelipaikka, vahvistaa vahvuuksia ja kehitt√§√§ heikkouksia, on ne sitten fyysisi√§ tai taktisia.”

Try-outit jo ennen joulua

Edustusjoukkueen kausi alkaa marraskuun puoliv√§liss√§ pidett√§v√§ll√§ aloituspalaverilla. ”Pallolliset harjoitukset alkavat, kun Pirkkahalli aukeaa marras‚Äďjoulukuun vaihteessa, jolloin meill√§ on try-outit uusille pelaajille. Vanhat sopimuspelaajat voivat ehk√§ v√§h√§n lev√§t√§ raskaan kauden j√§lkeen, mutta voivat tietenkin halutessaan tulla alusta asti mukaan”, Seddiki kaavailee.

Viime kauden pelaajien jatkosopimusneuvottelut l√§htev√§tkin t√§yteen k√§yntiin valmentajaratkaisun varmistuttua. Samalla haetaan uusia pelaajia uuden p√§√§valmentajan testiin marras‚Äďjoulukuussa Pirkkahallissa.

”Ty√∂nteko palkitsee”, toteaa Seddiki kun h√§nelt√§ kysyt√§√§n Tampere Unitedin tulevaisuudenn√§kymist√§ useamman vuoden aikav√§lill√§. ”Jos 18‚Äď20-vuotias pelaaja haluaa kehitty√§ ja tulee TamUun, niin 24-vuotiaana h√§n voi olla jo valmis pelaaja. Minun vahvuutenihan on nuorten pelaajien kehitt√§minen, jos itse√§√§n saa kehua”, Seddiki lupaa.

Paras monesta hyvästä ehdokkaasta

Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen kertoo seuran keskustelleen päävalmentajan pestistä vakavasti yhteensä neljän hyvän ehdokkaan kanssa. Heillä kaikilla on sekä tarvittava koulutus että kokemus päävalmentajan tehtävistä liiton sarjoissa.

”Muran valinta oli lopulta helppo perustella itselle, sek√§ kaikille valintaprosessissa mukana olleille. Mura on kokenut valmentaja, joka on tunnettu vaatimustasostaan, ja on eritt√§in tunnettu nuorten tamperelaisten pelaajien keskuudessa”, Wilen kuvailee valintaperusteita.

”Edustusjoukkueen lis√§ksi Seddikill√§ on varmasti annettavaa koko Tampere Unitedille, kun katsoo sit√§ ty√∂t√§, jota h√§n on tehnyt edellisiss√§ seuroissaan. Ei siis voida puhua pelk√§st√§ ratkaisusta edustusjoukkueelle, vaan koko seuralle. Uskon ett√§ Mura on paras henkil√∂ viem√§√§n tarinaamme eteenp√§in juuri nyt.”

Kannattajien seuraan

Mourad Seddiki tiet√§√§ tulevansa erityislaatuiseen, kannattajien omistamaan seuraan: ”Sinikaarti kannustaa omaa joukkuetta metelill√§, joka on harvinaista Suomessa. Kannattajat el√§ytyv√§t peliin samaan tapaan kuin valmentajat ja pelaajat, eik√§ mik√§√§n ole hienompaa kuin voittaa ja menn√§ kiitt√§m√§√§n kannattajia.”

Tampere Unitedissa on vuosien varrella n√§hty, ett√§ osa pelaajista saa kannattajista pelk√§st√§√§n voimaa omaan tekemiseens√§, mutta toisille tavallista suurempi yleis√∂n kiinnostus tuottaa my√∂s paineita. ”Valmentajana teht√§v√§ni on auttaa nuoria pelaajia ottamaan huomio vain positiivisena”, Seddiki toteaa.

Tänä iltana Mourad Seddiki on kannattajien edessä Ravintola Kaijakassa, jossa juhlitaan viime kauden palkintogaalaa klo 18 alkaen. Uusi päävalmentaja on Kimmo Hoivassillan jututettavana heti tilaisuuden alussa, ja palkintojen jakaminen alkaa lyhyen haastattelun jälkeen. Tervetuloa siis tapaamaan uutta päävalmentajaa ja juhlimaan onnellisesti sarjapaikan säilyttämiseen päättynyttä mennyttä kautta!

Ennen iltaa on my√∂s hyv√§ tilaisuus k√§yd√§ ostamassa Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2019 TamU-kaupasta. Kampanjahinta 50 ‚ā¨ on voimassa vain 7.11. asti. T√§t√§ edullisemmin et kausikorttia en√§√§ my√∂hemmin saa, joten toimi nyt!