Monipuolinen Arttu Huovila TamUn tuorein sopimus­pelaaja

22/02/2020
Uutinen

Sopimusuutisoinnit jatkuvat Arttu Huovilan sopimusuutisella. Jo Suomen Cupin otteluissa esiintynyt Huovila saapuu TamUun MYPAan farmijoukkueesta FC Peltirummusta. Myös Huovilan sopimus on monen muun pelaajan tavoin 1+1-vuotinen.

20-vuotias Arttu Huovila on Tampere Unitedin toinen sopimusuutisoitava tälle viikolle. Huovila saapuu MYPAn organisaatiosta, jossa hän on viettänyt ison osan jalkapalloilijan urastaan tähän asti.

Huovila siirtyi B-juniorina Kouvolan jalkapalloseurojen yhteenliittymänä toimivasta KJP:stä MYPAan pelaamaan Kolmosta kaudelle 2017 ja oli mukana nostamassa Anjalankosken ylpeyttä takaisin liiton sarjoihin. Hänen pelaajasopimuksensa MYPAn kanssa uusittiin vuodelle 2018, jossa Huovila oli jälleen mukana rakentamassa sarjanousua Ykköseen. Viime kaudella Huovila oli Ykkösessä pelanneen MYPAn sopimuspelaaja, mutta peliminuutit tulivat farmiseura FC Peltirummusta.

”MYPAn organisaatiossa olen siis pyörinyt ja pelannut. Urani on ollut lisäksi ikävän rikkinäinen, sillä loukkaantumisia on ollut”, tiivistää Huovila itse omaa pelaajauraansa tähän asti.

”Tampereelle päädyin opiskelujen perässä ja tämän kauden tarkoitus oli löytää Tampereelta joukkue, jossa on hyvä ja toimiva organisaatio ja se kulkisi hyvin opiskelujeni ohella”, Huovila taustoittaa maiseman vaihdoksen syitä.

Huovilan ehdottomana vahvuutena voidaan pitää hänen monipuolisuuttaan. Hänelle ehkä luontaisin rooli löytyy hyökkääjän tontilta, mutta esimerkiksi Cupin otteluissa Sinipaitojen kannattajat saivat nähdä Huovilan pelaamassa laidalla.

”Minulla on ollut monia pelipaikkoja, mutta viimeiset neljä vuotta minulle on vakiintunut puhdas hyökkääjän rooli. Laitahyökkääjä ja keskushyökkääjä molemmat kuuluvat rooliini. Itse viihdyn parhaiten hyökkäysroolissa, missä pääsen taidoillani ja nopeudellani haastamaan vastustajan puolustusta”, Huovila kertoo.

Kaudelta 2020 tuore sopimuspelaaja toivoo kaikkein eniten ehjää sesonkia.

”Tulevalta kaudelta odotan eniten ehjää kautta. Urallani on ollut paljon takaiskuja loukkaantumisten myötä, joten kokonainen ehjä ja kehittävä kausi on mielessä. Maaleja ja pisteitä odotan tulevalta kaudelta paljon. Haluan auttaa ja mahdollista TamUn nousun takaisin Kakkoseen”, Huovila luettelee tulevan kesän toivelistaansa.

Huovila tuo vaihtoehtoja

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on luonnollisesti mielissään, kun joukkueen sopimuspelaajien joukkoon liittyy jälleen yksi ylemmällä sarjatasolla pelannut pelaaja.

”Arttu on hyvin työteliäs kaveri. Hän on lisäksi suhteellisen nopea ja omaa järjettömän kovan oikean jalan laukauksen”, Listenmaa pelottelee Kolmosen kassareita.

”Huovilalla on hyökkääjän lisäksi taustaa myös muilta pelipaikoilta. Olemme peluuttaneet häntä laidan lisäksi nyt myös wing-backina, ja voi hyvin olla, että sieltä se pelipaikka lopulta löytyy. Saamme joka tapauksessa paljon vaihtoehtoja pelaamiseemme Huovilan myötä”, iloitsee Listenmaa.

Huovilan täydennettyä sopimuspelaajien joukkoa, on TamUlla kasassa nyt 14 pelaajaa alkavalle kaudelle. Seuraavia sopimusuutisia odotellessa kannattaa suunnata TamU-kauppaan kausikorttiostoksille. Täysihintainen kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €. Kausikortin voi ostaa myös sunnuntaina 23.2. Pirkkahallilta, kun TamU kohtaa Ilves-Kissat harjoitusottelussa, jossa myös Arttu Huovila nähdään näillä näkymin kentällä.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV