Minimi­suoritus riitti voittoon Pallo-Iiroista

27/03/2022 TamU
Otteluraportti

Tampere United haki Raumalta jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun Pallo-Iirot kaatui maalein 2–3 (0–2). Etenkin ottelun alku oli Sinipaidoilta vahva, sillä taululla oli 0–2-lukemat jo vartin pelin jälkeen. Toisella jaksolla ote herpaantui, ja vain Eino-Veikko Ekln nopea kuittaus tasoitusmaalin jälkeen antoi mahdollisuuden ottaa voitto. Oman mausteensa otteluun antoi myös myrskyisä tuuli, joka avitti Sinipaitoja ottelun ensimmäisellä jaksolla.

Harjoitusottelu

2 – 3

  • Voitto oli TamUlle jo peräti 9. perättäinen
  • Treenikauden ainoa tappio Ilves 2:lle joulukuun 11. päivä

”Ensimmäinen jakso oli ihan suht hyvää tekemistä. Saatiin aika paljon maalipaikkoja siihen, ja olis voinut tehdä enemmänkin maaleja.”

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja, TamU

”Pitkästä aikaa sain täydet minuutit ja peli kulki tosi hyvin ja pystyin luomaan maalipaikkoja”

- Julius Stenroos
TamU

Ottelun avausmaali syntyi komean kuvion jälkeen kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tilanne lähti liikkeelle Julius Stenroosin prässistä, jonka jälkeen Roope Kostiainen pelasi hyvän seinän Eetu Räisäsen kanssa. Räisäsen syöttö maalin eteen vapautti Kostiaisen maalintekoon, eikä viime kaudella 20 maalia Kolmosessa tehnyt hyökkääjä erehtynyt.

Viitisen minuuttia myöhemmin TamUn kolme peräkkäistä kulmapotkua tuottivat tuloksen. Jo kahdessa ensimmäisessä kulmassa pallo saatiin hyvin maalin eteen, mutta kolmannella yrityksellä kaikki natsasi täydellisesti, kun Julius Steenroos lähetti pallon kulmalta Paavo Kujalan päähän, ja tämä viimeisteli varmasti lukemiksi 0–2.

Ensimmäisen jakson edetessä Sinipaitojen näkyvin pelaaja oli Farhad Rahimi, joka pääsi nopeudellaan toistuvasti uhkaamaan raumalaispuolustusta ja maalivahti Henri Saarista. Parhaissa paikoissa Rahimi pakotti Saarisen erinomaisiin torjuntoihin, mutta tulostaululle asti yritykset eivät vieneet.

Myös Pallo-Iiroilla oli ensimmäisellä jaksolla pari hyvää tekopaikkaa. Ensimmäisessä hyökkääjä ei aivan ehtinyt maalin edustan poikki viuhuneeseen keskitykseen. Jälkimmäisessä maalivahti Antti Kuusinen antoi pahan harhasyötön, mutta seurannut läpiajo päättyi niukasti maalin ohi menneeseen laukaukseen.

Toinen jakso oli nihkeämpi

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli jatkoa ensimmäisen jakson hallinnalle. Roope Kostiainen pääsi läpiajoon Joonas Rantalan syötöstä heti ensimmäisellä minuutilla, mutta maalivahti Saarinen sai torjuttua yrityksen. Heti perään Eetu Räisänen tarjoili hiukan vastaavaan paikan, mutta tällä kertaa Kostiainen haki vielä Farhad Rahimia keskeltä, ja puolustus pääsi väliin,

Jakson edetessä pallonhallinta siirtyi Pallo-Iiroille, ja TamU tuntui olevan jatkuvasti askeleen jäljessä. Ensimmäinen takaisku koettiin kun toisesta jaksosta oli pelattu puolet. Tilanteessa Iirot keskitti oikealta hyvään vetopaikkaan maalin eteen. Antto Kuusinen torjui ensimmäisen yrityksen upeasti, mutta kun puolustus ei siivonnut karoja, Aaro Salonen pääsi laukomaan 1–2-kavennuksen.

Kavennusmaalin jälkeen Sinipaitojen pelaaminen näytti erittäin vaikealta. Vaikeudet kulminoituivat kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Iirot vyöryi voimalla. Ensimmäisen tilanteen Ardian Kovaqi sysäsi kulmaksi ennen kuin Iirot pääsi keskittämään vaarallisesti. Seuraavassa.paikassa Antti Kuusinen venytti kätensä pallon tielle yläkulmaan ja myös vangitsi pallon haltuunsa. Vain hetkeä myöhemmin pallo oli kultenkin maalissa, kun Alan Gagnebin pääsi laukomaan keskeltä hiukan lepsun puolustamisen avittamana.

TamU ei kuitenkaan jäänyt liiaksi harmittelemaan 2–2-tasoitusta, vaan 2–3-voittomaali tehtiin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Tilanteessa Arttu Raittlnen syötti hyvln vasempaan laitaan Eino-Veikko Ekille, joka tekoi tavaramekiksi muodostuneen nousunsa boksiin ja laukoi pallon varmasti verkon perukoille

Ottelun loppuminuuteilla ei enää suuremmin paikkoja nähty. Viimeisen maalintekopaikan teki tyhjäksi tuomarin päätösvihellys juuri kun Arttu Raittinen oli syötetty läpiajoon.

Päävalmentajan kommentit ottelun jälkeen

Päävalmentaja Jukka Listenmaa luonnehti ottelun jälkeen, että myrskyisän tullen takia Raumalla pelattiin pitkälti kaksi eri peliä: ensimmäisen jakson peli ja toisen jakson peli.

”Niin paljon tuuli vaikutti pelaamiseen. Sitten tauolla tiedettiinkin ja puhuttiin, että toisella jaksolla koitetaan keskittyä puolustamiseen, mutta ei se nyt sitten ihan nappiin mennyt. Annettiin tietyllä tavalla vähän helpot maalit, kun ensimmäisessä merkkaus petti ja toisessa joku epämääräinen hässäkkä”, Listenmaa ruoti.

”Ensimmäinen jakso oli ihan suht hyvää tekemistä. Saatiin aika paljon maalipaikkoja siihen, ja olis voinut tehdä enemmänkin maaleja. Toisellakin jaksolla Kostiaisella oli heti pari läpiajoa siihen alkuun. Olishan me voitu ratkoa sitten hyvissäkin ajoin se peli”, Listenmaa jatkoi.

”Hyvä taas tietenkin, että kun kaveri tuli tasoihin, niin minuutti sen jälkeen käännettiin taas takaisin meille se. Vähän tuntu siltä että tehdään se mitä tarvitsee.”

Toisaalta Listenmaa löysi syitä miksi toisella jaksolla peli hiukan sekosi.

”Vaihtoja paljon niin se vähän sekoittaa aina ja tuohon vastatuuleen oli vaihtopelaajien vaikea päästä rytmiin mukaan. Mutta hyvä, että saatiin tämmöinen tuulipeli kumminkin.”

Julius Stenroos kiitti näyttöpaikastaan

Nuori keskikenttäpelaaja Julius Stenroos sai Pallo-Iiroja vastaan kunnon näytön paikan avauksessa, ja pelasikin täydet 90 minuuttia. Lisäksi Steenroos oli mukana rakentamassa kahta ensimmäisen jakson maalia.

”Joukkueena oli tietysti hyvä, että voitto saatiin. Eka jakso pelattiin mun mielestä tosi hyvin, ja saatiin tosi paljon maalipaikkoja. Pallo-Iirot ei oikein päässyt paikoille. Tokalla jaksolla sitten vähän tuli vaikea jakso siinä ja Pallo-Iirot pääsi tasottaan, mutta saatiin sitten paikattua heti maalilla”, Stenroos analysoi ottelua.

”Omasta pelistä on ihan tosi tyytyväinen, että pitkästä aikaa sain täydet minuutit ja peli kulki tosi hyvin ja pystyin luomaan maalipaikkoja”,  luonnehti Stenroos omaa esitystään.

”Ensimmäisessä maalissa taisi maalivahti syöttää siihen keskikentän pohjalle ja lähdin siitä prässäämään, ja sain siitä tökättyä pallon Roopelle, ja siitä sitten Räisän kanssa pelasi hyvän seinän ja saatiin tehtyä se ensimmäinen maali.”

Kulmapotkusta syntynyt toinen maali oli Stenroosin mukaan kopioitu suoraan harjoituskentältä.

”Ruuhkakulmaa on kyllä treenattu treeneissäkin. Meillä on paljon isoja kavereita tuolla, niin se on hyvä heittää siihen maalin eteen. Tosi paljon on  tehty erikoistilanteista maaleja, hyviä antajia, kun on Mika ja Jonukin antamassa. Hyvää palloa saadaan joka kerta”, kertoi Steenroos viitaten Mika Ahoseen ja Joonas Rantalaan.

Tampere Unitedin vieraskiertue jatkuu viikon päästä sunnuntaina 3.4. Kaarinan Poikien vieraana. Tästä edelleen viikkoa myöhemmin pelataan PK-35:n vieraana, ja tämä ottelu on aiemmasta tiedosta poiketen siirtynyt sunnuntaille 10.4.

”Tässä meidän vieraskiertueella nousujohteisuus vastustajien kovuudessa jatkuu. Kuvittelisin, että viikon päästä tulee astetta kovempi, ja sitten taas astetta kovempi”, Listenmaa kommentoi.

Harjoitusottelu

2 – 3

( 0 – 2 )

11′ Roope Kostiainen
16′ Paavo Kujala
83′ Eino-Veikko Ek

Yleisöä:

68’ Aaro Salonen
82’ Alan Gagnebin

Yleisöä:

32 Antti Kuusinen C
7 Mauno Sirén 57'
11 Roope Kostiainen 66'
13 Ardian Kovaqi
16 Paavo Kujala
18 Farhad Rahimi 57'
21 Tomi Ylinen
23 Joonas Rantala 66'
26 Julius Stenroos
27 Ali Aitbenzanzoun
41 Eetu Räisänen 78'
4 Eino-Veikko Ek 57'
9 Eric Bullock 66'
15 Jesse Vuori 71' 66'
20 Arttu Haapala
24 Arttu Mättö 78'
33 Arttu Raittinen 57'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49