6.6.2018

 
 

Mikko M√§kel√§n ja Markus Halmeen valmentaja­sopimukset on purettu

Tampere Unitedia tällä kaudella valmentaneet Mikko Mäkelä ja Markus Halme jättävät seuran. Valmennuskaksikon ja TamUn väliset sopimukset on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä, ja uuden päävalmentajan haku on laitettu välittömästi käyntiin.

Mäkelä ja Halme ovat olleet poissa edustusjoukkueen toiminnasta koko kuluvan viikon. Edustusjoukkueen valmennusryhmään jää vain maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen, ja hänen lisäkseen vastuuta joukkueen harjoittelusta ottavat joukkueenjohtaja Sami Koivula sekä kokenut keskikenttäpelaaja Leroy Maluka. Sama kolmikko vetää myös ensi lauantain ottelun, jos uutta valmentajaa ei ole sitä ennen nimettynä.

Mikko M√§kel√§ kuvailee tehty√§ ratkaisua valmentajauransa vaikeimmaksi p√§√§t√∂kseksi. ”Tulimme Maken [Markus Halme] kanssa siihen p√§√§t√∂kseen, ettemme pysty en√§√§ auttamaan joukkuetta ja seuraa vaaditulla tasolla, ja n√§imme kaikkien kannalta parhaaksi j√§√§d√§ sivuun. Sit√§ kautta my√∂s uskomme, ett√§ joukkueen kurssi saadaan taas positiiviseksi. P√§√§t√∂s oli vaikea ja raskas, mutta olemme aina ajatelleet seuran ja pelaajien etua, ja my√∂s t√§ss√§ kohtaa ne ajoivat kaikkien muiden asioiden yli”, M√§kel√§ kuvailee ratkaisun taustoja.

”Vaikea p√§√§t√∂s t√§m√§ oli, mutta uskon ett√§ se on paras ratkaisu t√§ss√§ tilanteessa”, komppaa Markus Halme.

Mikko Mäkelän aikakausi Tampere Unitedin päävalmentajana jää ikuisesti kannattajien muistoihin huikeasta sarjanousuun päättyneestä Kolmosen kaudesta sekä tunteikkaasta Kakkosen debyyttikaudesta 2017. Kuudes sija ja sarjapaikan varmistaminen hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä oli nuorelta joukkueelta ja Kakkosen tasolla debytoineelta päävalmentajalta erinomainen suoritus.

”Haluan kiitt√§√§ kaikkia mukana olleita n√§ist√§ upeista kahdesta ja puolesta vuodesta. Mukaan mahtuu upeita voittoja ja karvaita tappioita, mutta sit√§ se futis vaan on. Pit√§√§ olla vaikeitakin aikoja ett√§ osaa nauttia niist√§ hyvist√§”, M√§kel√§ puntaroi.

”Sinikaartille erikseen todella iso kiitos kaikista hetkist√§ mit√§ koimme yhdess√§ peleiss√§ ja niiden ulkopuolella. Olette mahtavia ihmisi√§ ja oli ilo tutustua teihin”, l√§hett√§√§ M√§kel√§ terveiset my√∂s kannattajille.

Markus Halme aloitti Tampere Untiedin valmentajana jo vuotta M√§kel√§√§ aiemmin kaudella 2015, kun joukkue pelasi viel√§ Nelosessa TamU-K:n nimell√§. Halme liittyi tuolloin kes√§ll√§ my√∂s pelaavaan kokoonpanoon, ja teki ikimuistoisen, sarjanousun Kolmoseen ratkaisseen maalin Pyynikin urheilukent√§ll√§. ”Kiitokset omastakin puolestani kaikille mukana olleille ja seuran eteen t√∂it√§ n√§in√§ vuosina tehneille”, Markus Halme toteaa.

”Kaikkea hyv√§√§ seuralle jatkoon ja painakaa edelleen hyv√§ll√§ p√∂hin√§ll√§ eteenp√§in!” p√§√§tt√§√§ Mikko M√§kel√§ kommenttinsa.

Pöhinä jatkuu tulevana lauantaina 9.6. klo 16 Tammelan stadionilla, kun TamU kohtaa isalmelaisen PK-37:n. Tule silloin katsomaan miten joukkue vastaa huutoon uudessa tilanteessa!