Mikko Mäkelän ja Markus Halmeen valmentaja­sopimukset on purettu

06/06/2018
Uutinen

Tampere Unitedia tällä kaudella valmentaneet Mikko Mäkelä ja Markus Halme jättävät seuran. Valmennuskaksikon ja TamUn väliset sopimukset on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä, ja uuden päävalmentajan haku on laitettu välittömästi käyntiin.

TamU-uutiskuva

Mäkelä ja Halme ovat olleet poissa edustusjoukkueen toiminnasta koko kuluvan viikon. Edustusjoukkueen valmennusryhmään jää vain maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen, ja hänen lisäkseen vastuuta joukkueen harjoittelusta ottavat joukkueenjohtaja Sami Koivula sekä kokenut keskikenttäpelaaja Leroy Maluka. Sama kolmikko vetää myös ensi lauantain ottelun, jos uutta valmentajaa ei ole sitä ennen nimettynä.

Mikko Mäkelä kuvailee tehtyä ratkaisua valmentajauransa vaikeimmaksi päätökseksi. ”Tulimme Maken [Markus Halme] kanssa siihen päätökseen, ettemme pysty enää auttamaan joukkuetta ja seuraa vaaditulla tasolla, ja näimme kaikkien kannalta parhaaksi jäädä sivuun. Sitä kautta myös uskomme, että joukkueen kurssi saadaan taas positiiviseksi. Päätös oli vaikea ja raskas, mutta olemme aina ajatelleet seuran ja pelaajien etua, ja myös tässä kohtaa ne ajoivat kaikkien muiden asioiden yli”, Mäkelä kuvailee ratkaisun taustoja.

”Vaikea päätös tämä oli, mutta uskon että se on paras ratkaisu tässä tilanteessa”, komppaa Markus Halme.

Mikko Mäkelän aikakausi Tampere Unitedin päävalmentajana jää ikuisesti kannattajien muistoihin huikeasta sarjanousuun päättyneestä Kolmosen kaudesta sekä tunteikkaasta Kakkosen debyyttikaudesta 2017. Kuudes sija ja sarjapaikan varmistaminen hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä oli nuorelta joukkueelta ja Kakkosen tasolla debytoineelta päävalmentajalta erinomainen suoritus.

”Haluan kiittää kaikkia mukana olleita näistä upeista kahdesta ja puolesta vuodesta. Mukaan mahtuu upeita voittoja ja karvaita tappioita, mutta sitä se futis vaan on. Pitää olla vaikeitakin aikoja että osaa nauttia niistä hyvistä”, Mäkelä puntaroi.

”Sinikaartille erikseen todella iso kiitos kaikista hetkistä mitä koimme yhdessä peleissä ja niiden ulkopuolella. Olette mahtavia ihmisiä ja oli ilo tutustua teihin”, lähettää Mäkelä terveiset myös kannattajille.

Markus Halme aloitti Tampere Untiedin valmentajana jo vuotta Mäkelää aiemmin kaudella 2015, kun joukkue pelasi vielä Nelosessa TamU-K:n nimellä. Halme liittyi tuolloin kesällä myös pelaavaan kokoonpanoon, ja teki ikimuistoisen, sarjanousun Kolmoseen ratkaisseen maalin Pyynikin urheilukentällä. ”Kiitokset omastakin puolestani kaikille mukana olleille ja seuran eteen töitä näinä vuosina tehneille”, Markus Halme toteaa.

”Kaikkea hyvää seuralle jatkoon ja painakaa edelleen hyvällä pöhinällä eteenpäin!” päättää Mikko Mäkelä kommenttinsa.

Pöhinä jatkuu tulevana lauantaina 9.6. klo 16 Tammelan stadionilla, kun TamU kohtaa isalmelaisen PK-37:n. Tule silloin katsomaan miten joukkue vastaa huutoon uudessa tilanteessa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49