Mikael Köngäs ja Sami Maja täydentävät maalivahti­osaston

24/01/2019
Uutinen

Jo aiemmin kahden maalivahdin kanssa sopimukset tehnyt Tampere United on solminut kaksi sopimusta lisää maalivahdin paikalle. Samalla on tarkoitus tiivistää pelaajaliikennettä edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä.

Elias Alanen ja Oskari Ikonen saavat rinnalleen kaksi nuorta ja nälkäistä kirittäjää. He ovat Mikael Köngäs, 18 ja Sami Maja, 19. Tuoreet sopimukset ovat molemmat vuoden sopimuksia sisältäen option seuraavasta vuodesta.

Neljällä maalivahdilla halutaan varmistaa, ettei viime kauden kaltainen tilanne pääse enää toistumaan, jolloin maalivahdit meinasivat loppua kesken kauden. Maja myös suorittaa tällä hetkellä varusmiespalvelusta, joten näin kolmen maalivahdin yhtäaikainen harjoituksissa olo, ja sitä kautta laajempien harjoitteiden suorittaminen on turvattu. Samalla sopimukset tukevat seuran strategiaa, jossa pelaajaliikennettä edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä pyritään tiivistämään nykyisestä.

Mikael Köngäs kertoo, että TamU on hänelle ensimmäinen seura Tampereen Pallo-Veikkojen ulkopuolella.

”Olen pelannut koko ikäni TPV:ssä ja viime vuonna ’Muran’ [Mourad Seddiki] alaisuudessa A-nuorten SM-karsinnassa ja A-nuorten Ykköstä. Lisäksi olen pelannut miesten pelejä Kolmosessa”, Köngäs kertaa tähänastista pelaajapolkuaan.

”Olen todella innoissani, että olen saanut näin hienon mahdollisuuden edustaa TamUa! Meillä on kilpailu pelipaikosta todella kovaa, ja se näkyy treeneissä. Kaikki äijät haluavat päästä näyttämään omaa osaamistaan ja ansaita paikkansa avauksessa”, Köngäs jatkaa.

Uusi seura on tuonut tullessaan myös uuden maalivahtivalmentajan ja Köngäs kiitteleekin sitä, kuinka hyvin yhteistyö Jussi Siltasen kanssa on lähtenyt liikkeelle.

”Jussin kanssa on yhteistyö lähtenyt hyvin käyntiin ja hän on varmasti henkilö, joka voi auttaa minua kehittymään”, Köngäs kertoo.

Siltasen vetämiä harjoituksia kehuu myös toinen uusi sopimuspelaaja Sami Maja.

”Jussi Siltasen harjoitteet ovat olleet laadukkaita ja alusta asti on ollut hyvä tekemisen meininki koko maalivahtiosastolla. Lisäksi Siltanen on harjoituksissa huomioinut fyysistä puolta, mikä on mielestäni hyvä asia”, Maja käy läpi talven harjoituksia.

Maja on LeKin kasvatti, joka siirtyi B-juniorina TPV:hen. Hänellekin Mourad Seddiki on tuttu valmentaja, sillä Seddiki on valmentanut Majaa viimeiset kaksi kautta.

”TamUssa on paljon hyviä pelaajia usealle paikalle ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Niin myös meillä maalivahdeilla. Se vie eteenpäin koko joukkuetta”, Maja linjaa.

Päävalmentaja Seddiki tietää siis hyvin millaisia maalivahteja joukkue sai käyttöönsä.

”Molemmat harjoittelevat tunnollisesti, antaen kaikkensa harjoituksissa. He ovat kumpikin maalivahteja, jotka haluavat kehittyä ja mennä eteenpäin”, Seddiki kertoo.

Tampere Unitedilla nyt 17 sopimuspelaajaa

Uusia sopimuksia voi odottaa julkaistavaksi jälleen huomenna. Niitä odotellessa voi vaikka käydä ostamassa kausikortin TamU-kaupasta. Kausikortilla pääsee kaikkiin 11 Kakkosen kotiotteluun sekä tulevana viikonloppuna TamUn osalta alkavan Suomen Cupin kotiotteluihin. Kausikorttien hinnat:

  • Pääkatsomo aikuiset 90 €
  • Pääkatsomo alennusryhmät 65 €
  • Kannattajakatsomo 50 €

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Mikael Köngäs (mv)
Niklas Lindholm (h)
Sami Maja (mv)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Verneri Uimonen (p)
Niko Äkräs (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2