24.1.2019

 
 

Mikael K√∂ng√§s ja Sami Maja t√§ydent√§v√§t maalivahti­osastonJo aiemmin kahden maalivahdin kanssa sopimukset tehnyt Tampere United on solminut kaksi sopimusta lisää maalivahdin paikalle. Samalla on tarkoitus tiivistää pelaajaliikennettä edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä.

Elias Alanen ja Oskari Ikonen saavat rinnalleen kaksi nuorta ja nälkäistä kirittäjää. He ovat Mikael Köngäs, 18 ja Sami Maja, 19. Tuoreet sopimukset ovat molemmat vuoden sopimuksia sisältäen option seuraavasta vuodesta.

Neljällä maalivahdilla halutaan varmistaa, ettei viime kauden kaltainen tilanne pääse enää toistumaan, jolloin maalivahdit meinasivat loppua kesken kauden. Maja myös suorittaa tällä hetkellä varusmiespalvelusta, joten näin kolmen maalivahdin yhtäaikainen harjoituksissa olo, ja sitä kautta laajempien harjoitteiden suorittaminen on turvattu. Samalla sopimukset tukevat seuran strategiaa, jossa pelaajaliikennettä edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä pyritään tiivistämään nykyisestä.

Mikael Köngäs kertoo, että TamU on hänelle ensimmäinen seura Tampereen Pallo-Veikkojen ulkopuolella.

”Olen pelannut koko ik√§ni TPV:ss√§ ja viime vuonna ’Muran’ [Mourad Seddiki] alaisuudessa A-nuorten SM-karsinnassa ja A-nuorten Ykk√∂st√§. Lis√§ksi olen pelannut miesten pelej√§ Kolmosessa”, K√∂ng√§s kertaa t√§h√§nastista pelaajapolkuaan.

”Olen todella innoissani, ett√§ olen saanut n√§in hienon mahdollisuuden edustaa TamUa! Meill√§ on kilpailu pelipaikosta todella kovaa, ja se n√§kyy treeneiss√§. Kaikki √§ij√§t haluavat p√§√§st√§ n√§ytt√§m√§√§n omaa osaamistaan ja ansaita paikkansa avauksessa”, K√∂ng√§s jatkaa.

Uusi seura on tuonut tullessaan myös uuden maalivahtivalmentajan ja Köngäs kiitteleekin sitä, kuinka hyvin yhteistyö Jussi Siltasen kanssa on lähtenyt liikkeelle.

”Jussin kanssa on yhteisty√∂ l√§htenyt hyvin k√§yntiin ja h√§n on varmasti henkil√∂, joka voi auttaa minua kehittym√§√§n”, K√∂ng√§s kertoo.

Siltasen vetämiä harjoituksia kehuu myös toinen uusi sopimuspelaaja Sami Maja.

”Jussi Siltasen harjoitteet ovat olleet laadukkaita ja alusta asti on ollut hyv√§ tekemisen meininki koko maalivahtiosastolla. Lis√§ksi Siltanen on harjoituksissa huomioinut fyysist√§ puolta, mik√§ on mielest√§ni hyv√§ asia”, Maja k√§y l√§pi talven harjoituksia.

Maja on LeKin kasvatti, joka siirtyi B-juniorina TPV:hen. Hänellekin Mourad Seddiki on tuttu valmentaja, sillä Seddiki on valmentanut Majaa viimeiset kaksi kautta.

”TamUssa on paljon hyvi√§ pelaajia usealle paikalle ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Niin my√∂s meill√§ maalivahdeilla. Se vie eteenp√§in koko joukkuetta”, Maja linjaa.

Päävalmentaja Seddiki tietää siis hyvin millaisia maalivahteja joukkue sai käyttöönsä.

”Molemmat harjoittelevat tunnollisesti, antaen kaikkensa harjoituksissa. He ovat kumpikin maalivahteja, jotka haluavat kehitty√§ ja menn√§ eteenp√§in”, Seddiki kertoo.

Tampere Unitedilla nyt 17 sopimuspelaajaa

Uusia sopimuksia voi odottaa julkaistavaksi jälleen huomenna. Niitä odotellessa voi vaikka käydä ostamassa kausikortin TamU-kaupasta. Kausikortilla pääsee kaikkiin 11 Kakkosen kotiotteluun sekä tulevana viikonloppuna TamUn osalta alkavan Suomen Cupin kotiotteluihin. Kausikorttien hinnat:

  • P√§√§katsomo aikuiset 90 ‚ā¨
  • P√§√§katsomo alennusryhm√§t 65 ‚ā¨
  • Kannattajakatsomo 50 ‚ā¨

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Mikael Köngäs (mv)
Niklas Lindholm (h)
Sami Maja (mv)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Verneri Uimonen (p)
Niko √Ąkr√§s (kk)