Mika Ahonen laittaa nappikset naulaan

02/08/2022 TamU
Uutinen

Tampere Unitedissa tällä kaudella viisi ottelua pelannut keskikenttäpelaaja Mika Ahonen on päättänyt lopettaa vuonna 1998 Ilveksen kaupunginonsajunioreissa alkaneen jalkapalloilijan uransa. Ahosen pelaajasopimus on tällä päivämäärällä purettu pelaajan pyynnöstä. Ahosen lopettamispäätös tuli sekä joukkueelle että seuralle yllätyksenä. Tampere United toivottaa "Hounille" kaikkea hyvää jatkoon ja kiittää peleistä Sinipaidoissa.

Mika Ahonen pelasi mittavan uran. Hänet palkittiin vastikään TamU – FC Jazz -ottelussa Pyynikillä sadannesta Kakkosen ottelusta, ja tasan sata jää myös Ahosen lopulliseksi Kakkosen otteluiden määräksi. Lisäksi Ahosella on 17 ottelua Ykkösessä TPV:n paidassa kaudelta 2019. Myös Kakkosen otteluista valtaosa on TPV:n paidassa, ja lisäksi Ahonen on edustanut Kakkosen tasolla PP-70:tä, Ilves-Kissoja ja vimeisenä Tampere Unitedia.

Mika Ahonen jää katsojien mieliin juonikkaana pelaajana, joka taikoi uransa loppuun saakka maalipaikkoja kuin tyhjästä. Tampere United olisi mielellään nauttinut näistä otteista pidempäänkin, mutta kunnioittaa luonnollisesti pelaajan halua lopettaa pelit.

”Potkupallo on pitkän aikaa ollut ykkösjuttu ja sen ehdoilla menty. Nyt tällä kaudella on pikkuhiljaa tullut ajatukset, että ei vain enää jaksa panostaa sitä kaikkea aikaa, mitä tämä vaatii. Ja onhan sekin myös vaikuttanut isosti asiaan, että on ollut tosi tiukkaa mahtua ylipäänsä kokoonpanoon. Kun käyttää tosi paljon aikaa jalkapalloon ja pelit istuu kuitenkin kotona, niin ei se sitten enää tällä iällä ole oikein sen väärttiä”, toteaa Mika Ahonen suorapuheisesti.

Mika Ahonen ei ehtinyt olla Tampere Unitedissa edes yhtä kokonaista kautta, mutta seurayhteisö ehti tehdä häneen vaikutuksen.

”Tosi lämpimät muistot jää tästä lyhyestä ajasta TamUssa. Kaikki hoidettiin kyllä seuran puolesta viimeisen päälle hyvin. Organisaatio toimii hienosti ja ihan varmasti saavuttaa tulevaisuudessa isoja asioita. Kannattajat on huikeet, parasta mitä itselläni on ollut. Jokaisessa pelissä on hirveä meininki ja kannustus päällä, ja on ollut hieno pelata heidän edessään. Ei ole muuta kuin lämmintä sanottavaa ihan kaikesta TamUun liittyvästä”, Ahonen kertoo.

Ahosen tunnelmat ovat tietysti haikeat, kun pitkä rupeama pelikentillä tulee päätökseensä.

”Eilen oli kova paikka kun joukkueen edessä olin. Kyllä siinä itku tuli ja nytkin tulee kun puhuu asiasta”, Ahonen kertoo liikuttuneena.

”Kun tätä on tehnyt oikeastaan koko aikuisiän, niin onhan se raskas paikka ollut tehdä se päätös että tämä on nyt tässä ja mennä joukkueen eteen sanomaan asia pelaajille ja valmentajille. Kyllä se herkkä hetki oli. Tästä menee hetki yli päästä, mutta tavallaan myös on myös tosi vapautunut fiilis, koska nyt on aikaa kaikelle muulle.”

”Tulen varmasti pelejä katsomaan loppukauden ajan ja tulevaisuudessa, ja kannustamaan äijiä. Ei tämä sinänsä lopu, vaikka nyt loppuu pelihommat itsellä. Katsotaan nyt sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kyllä minua tavallaan valmennuspuoli kiinnostaa ehkä jollain aikavälillä, mutta ei nyt vähään aikaan”, Ahonen toteaa lopuksi.

Kaikkea hyvää jatkoon ja nähdään katsomoissa ja kenttien laidalla Mika!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49