Miesten kakkosjoukkue taisteli tasapelin TPV:n vieraana

24/09/2022 TamU 2
Otteluraportti

Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan perjantaina Kaupin iltavaloissa. Jopa voitto olisi ollut otettavissa Tampereen Pallo-Veikkojen isännöimässä ottelussa, mutta lopulta TamU joutui tyytymään 2–2 (1–1) -tasapeliin. Ottelun loppua kohden jännitettä lisäsi se, että tasapelin myötä nousu Kakkoseen uhkaa karata TPV:n käsistä. Tampere United nautti ensisijaisesti siitä, että sarjan kärkinelikkoon kuuluvilta joukkueilta saatiin otettua kauden toinen piste, mutta myös paikalliskilpailijan kiusaaminen nousutaistelussa aiheuttaa aina mielihyvää. TamUn itse vankisti tasapelipisteen avulla asemaansa kauden alla asetetun tavoitteen mukaisella viidennellä sijalla.

Kolmonen

2 – 2

  • Ottelu oli tasainen tunnin ajan, ja TamU oli jopa parempi.
  • Toisen jakson tasoitusmaalinsa jälkeen TPV painoi päälle, mutta TamU piti kotijoukkueen poissa vaarallisimmista tekopaikoista.
  • Tasapeli pudotti TPV:n sarjakärjestä, kun taas TamUn asema sarjan viidentenä vankistui.

Olisi voitu saada enemmänkin, mutta viimeisen 30 minuuttia TPV painosti niin kovaa, että olen tyytyväinen 2–2-lukemiin. Pakotimme TPV:n laidoille, josta he toki saivat keskityksiä, mutta heillä oli korkeintaan yksi niin sanottu 100 prosentin tekopaikka.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

TPV ei ollut ensimmäisellä jaksolla meitä parempi, vaan me olimme jopa useammin heidän kenttäpuoliskollaan pallon kanssa, ja loimme heitä enemmän vaarallisia tilanteita laitojen kautta. TPV:n hyökkäykset perustuivat lähinnä yksilösuorituksiin.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Tänään kun olisi ollut vähän enemmän malttia keskityksissä, olisi voitu varsinkin ensimmäisellä jaksolla tehdä enemmänkin maaleja. Tuli harmittavat pari virhettä, joista vastustaja rankaisi.

- Matias Stark
Kapteeni

Ottelu lähti liikkeelle erittäin tunnustelevissa merkeissä. TamU luonnollisesti lähti otteluun varovasti johtuen ennakolta ajatellusta altavastaajan asemastaan, mutta myöskään TPV ei uskaltanut lähteä hyökkäämään normaaliin tapaan.

Tapahtumaköyhän alun rikkoi jo seitsemmännellä minuutilla edustusjoukkueesta lainassa olleen maalivahti Veikka Stålhandin valitettava virhe. Niin ikään edustuksesta lainassa ollut toppari Biran Jeng antoi helpon näköisen syötön maalivahdille, mutta jostain syystä pallo olikin Stålhandille vaikea hallittava, ja avaus päätyi suoraan Tuomas Lehden jalkaan. TamUssakin aikoinaan pelannut tehohyökkääjä katsoi rauhallisesti ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Ensimmäisen jakson edetessä kumpikaan joukkue ei varsinaisesti päässyt herkuttelemaan tekopaikoilla. TamUlla oli muutamia lupaavia hyökkäyksiä, joissa palloa tuotiin laidalta, mutta keskitykset olivat toistuvasti hiukan osoitteettomia, ja leijailivat maalin edessä olleiden pelaajien yli.

TPV:n vaarallisin paikka tuli Emenikelle kulmapotkusta, jossa entiselle TamU-hyökkääjälle pelattiin vetopaikka vajaaseen 20 metriin. Pallo karkasi kuitenkin Emeniken jalasta selvästi maalin yli. Muutaman kerran TPV sai laitettua vaarallisia palloja TamUn boksiin, mutta puolustus hoisi nämä pallot Biran Jengin johdolla.

Ensimmäisen kerran TamU oli lähellä tasoitusta reilu viisi minuuttia ennen taukoa, kun Farhad Rahimi toi pallon vasemmalta laidalta boksiin. Maalintekoyrityksen jälkeen pallo päätyi vetopaikkaan viime aikoina paljon maaleja tehneelle Ville Vähäselle, jonka vedon maalivahti Jaakko Häyhä torjui yleisön kohistessa.

Lopulta tasoitusmaali syntyi ensimmäisen jakson toiseksiviimeisellä minuutilla. Laitapuolustaja Pyry Virtanen laittoi loistopallon luukulle juoksunsa päätteeksi, ja Juha Unkuri pääsi nikkaamaan pallon vapaasti verkon perukoille. Näin tauolle mentiin 1–1-tasalukemissa.

Toisella jaksolla johtoon – ja heti takaisin tasoihin

Toisen jakson alku oli suoraa jatkoa ensimmäisen jakson pelille. Molemmilla joukkueilla oli muutamia tilanteita, mutta yleisössä kuultiin jopa kommentteja, että peli on hiukan tylsä. TamUsta Juha Unkuri ja Farhad Rahimi pääsivät vetopaikkoihin, mutta erityisen lähellä maalintekoa ei näistä paikoista kuitenkaan oltu.

Heti tunnin täytyttyä TamU sai kaksi peräkkäistä kulmapotkua. Ensimmäisen antoi Tolga Yuksek oikealta, ja maalivahti Jaakko Häyhällä oli pallon kanssa vaikeuksia. Biran Jengin myötävaikutuksella TamU tienasikin toisen kulman heti perään. Vasemman puolen kulman antoi kierteisenä aivan maalin eteen kapteeni Matias Stark. Näytti siltä, että pallo olisi kiertänyt suoraankin maalin takayläkulmaan, mutta Iikka Häkkinen laittoi varmemmaksi vakuudeksi päänsä väliin, ja näin TamU johti riemukkaasti maalein 1–2.

Johtoasemasta ei kuitenkaan saatu nauttia muutamaa hetkeä pidempään, sillä TamU-maalivahti Veikka Stålhandin illan toinen lahja tarjoili Roope Tuomelle helpon paikan laittaa peli tasoihin. Harmillisesta 2–2-maalista tuli myös ottelun pelillinen käännekohta.

TPV otti nimittäin ottelun hallintaansa tasoituksensa jälkeen. Sinipaidoilta loppui hiukan jalat, ja ratkaisuissa alkoi olla turhaa hätäilyä. Tämän TPV käytti periaatteessa hyvin hyväkseen, mutta TamU sai kuitenkin ohjattua hyökkäykset pääasiassa laidoille, ja aivan vaarallisimmalle alueelle vastustajaa ei juurikaan päästetty.

Pariin kertaan pallo blokattiin omassa boksissa uhrautuvasti, ja kertaalleen saatiin huokailla, kun laukaus laidalta viuhui vain niukasti takatolpan ohi. Korkeat keskityspallot kilpistyivät tyypillisesti joko maalivahti Stålhandin käsiin tai puolustuksen purkuihin.

Ottelun loppua kohden myös tunteet alkoivat kuumeta erityisesti TPV-leirissä, jossa varsinaisena syynä oli varmasti turhautuminen omaan peliesitykseen ja tulostaululla olleisiin lukemiin. Loppuminuuteilla keltaista TPV:stä näkivät Kudzi Kauhanen, omiinsa kuuluvasti turhautunut maalivahti Jaakko Häyhä sekä päävalmentaja Ash Civil.

Sinipaidoille tasatulos kelpasi oikein hyvin, ja lisäajalla palloa vietiin jo kulmalipulle ajan pelaamiseksi. Mitään varsinaisia juhlia 2–2-tasapeli ei päätösvihellyksen jälkeen aiheuttanut, mutta TamU-pelaajien olemuksesta paistoi tyytyväisyys.

Päävalmentaja Kopf tyytyväisenä ottelun jälkeen

Tampere Unitedin kakkosjoukkueen päävalmentaja Markus Kopf ei peitellyt ottelun jälkeen tyytyväisyyttään tasatulokseen. Päävalmentajan puheiden perusteella oli selvää, että sen lisäksi että joukkueen esitys sinänsä miellytti päävalmentajaa, oli tärkeää myös näyttää, että joukkue pystyy raapimaan pisteitä myös sarjanoususta pelaavaa joukkuetta vastaan.

”Olen erittäin tyytyväinen tasatulokseen. Olisi voitu saada enemmänkin, mutta viimeisen 30 minuuttia TPV painosti niin kovaa, että olen tyytyväinen 2–2-lukemiin. Taistelimme ja peitimme vedot hyvin. Pakotimme TPV:n laidoille, josta he toki saivat keskityksiä, mutta heillä oli korkeintaan yksi niin sanottu 100 prosentin tekopaikka”, Kopf puntaroi heti ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli molemmilta tunnusteleva, ja Kopf kertoi sen olleen TamUn osalta suunnitelmakin.

”Kärkijoukkuetta vastaan emme tietenkään halunneet ottaa riskejä, vaan pyrimme pelaamaan helppoa peliä ja puolustamaan syvemmältä kuin muissa otteluissa. Olin yllättynyt, että peli oli täysin tasainen ensimmäisellä jaksolla ja että TPV pelasi niin selvästi puolustuksen kautta”, Kopf toteaa.

”TPV ei ollut ensimmäisellä jaksolla meitä parempi, vaan me olimme jopa useammin heidän kenttäpuoliskollaan pallon kanssa, ja loimme heitä enemmän vaarallisia tilanteita laitojen kautta. TPV:n hyökkäykset perustuivat lähinnä yksilösuorituksiin.”

Päävalmentaja jäi harmittelemaan omista virheistä syntyneitä takaiskumaaleja, ja erityisesti sitä, että TPV pääsi kuittaamaan toisella jaksolla tehdyn johtomaalin lähes välittömästi.

”Oli selvää, että TPV lyö painetta tappiotilanteessa, ja heillä on hyvä joukkue. Olisi joka tapauksessa ollut vaikeaa pitää johto”, Kopf pyöritteli.

Kakkosjoukkueen saldoksi neljää kärkijoukkuetta eli NoPSia, TPV:tä, FC Haka junioreita ja TP-T:tä vastaan jää kaksi tasapelipistettä.

”Olen puhunut, että haluan voittaa ainakin yhden kärkijoukkueista. Emme aivan pystyneet siihen tällä kaudella, mutta tällaisessa ottelussa tasapeli tuntuu voitolta. Useimmat pelit kärkijoukkueita vastaan olivat meiltä hyviä pelejä. Taistelimme hyvin ja meiltä ei ollut helppo ottaa pisteitä.”

”Tänään olen todella ylpeä joukkueesta. Olen ylpeä siitä miten me taistelimme, mutta myös siitä miten me pelasimme”, Kopf päättää.

Kapteeni Matias Stark ylpeänä joukkueestaan

Myös kapteeni Matias Stark huokui ottelun jälkeen tyytyväisyyttä, ja allekirjoitti ajatuksen siitä, että hyvä tulos kärkijoukkuetta vastaan antaa hyvää buustia myös seuraavalle kaudelle.

”Kyllähän tasapeli maistuu, varsinkin kun tietää mitkä panokset kaverilla on. Sarjasijoitus olisi varmasti vielä parempi, jos olisimme pelanneet kaikki pelit yhtä hyvin kuin näitä niin sanotusti parempia joukkueita vastaan. Niissä me olemme pelanneet parhaat pelimme”, Stark arvioi.

”Tänään kun olisi ollut vähän enemmän malttia keskityksissä, olisi voitu varsinkin ensimmäisellä jaksolla tehdä enemmänkin maaleja. Tuli harmittavat pari virhettä, joista vastustaja rankaisi. Se on kyllä tuttu virsi meille, että tehdään helppoja virheitä ja vastustaja tekee niistä maaleja.”

”Tasoitusmaalinsa jälkeen vastustaja sai ehkä paremmin palloa liikkeelle, ja olimme vähän mankelissa, mutta pystyttiin klaaraamaan. Vähän ehkä loppui jalat, mutta alettiin myös panikoida pallon kanssa, eikä pidetty sitä enää niin rauhassa. Onneksi vastustaja ei enää rankaissut”, Stark toteaa.

Loppukauden tavoitteena TamUlla on pitää viides sija. Tavoitteen saavuttaminen jättäisi sarjataulukossa taakse kaikki ne joukkueet, joita parempi TamU ajattelee perustellusti olevansa.

”Tavoite oli alkukaudella vähintään kuuden parhaan joukkoon sijoittuminen, joten kyllä me halutaan nyt kairata se viides sija, jotta saadaan vähän panosta vielä.”

Tämän viikonlopun ajan voidaan kuitenkin fiilistellä perjantai-illan tulosta.

”Ylpeä saa olla jätkistä”, tiivistää kapteeni Matias Stark.

Kakkosjoukkueen kaudesta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan jo tiistaina 27.9. klo 20.00 Kaupin tekonurmella 3 ACEn vieraana. Kauden päätösottelu pelataan vasta 8.10. klo 16.00 kotona Pyynikin urheilukentällä, jonne saadaan vastaan Ikaalisten Urheilijat.

Kolmonen

2 – 2

( 1 – 1 )

44′ Juha Unkuri
62′ Iikka Häkkinen

Yleisöä:
162

8′ Tuomas Lehti
64′ Roope Tuomi

Yleisöä:
162

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49