18.12.2021

 
 

Miesten edustuksen tryout-jakso päättyi hyvään esitykseen ja voittoon JJK:n vieraanaTampere United otti mukavan 2‚Äď3 (0‚Äď1) -voiton tryout-jakson p√§√§tt√§neest√§ ottelusta JJK:n vieraana Jyv√§skyl√§ss√§. TamU teki ottelussa maalit molempien jaksojen lopussa, kun Toni Toijala teki 0‚Äď1-johtomaalin 44. minuutilla ja Eetu R√§is√§nen ratkaisi ottelun 2‚Äď3-maalillaan ottelun lopussa lis√§ajan ensimm√§isell√§ minuutilla. Sinipaitojen esitys oli kokonaisuutena selv√§sti parempi kuin viikko sitten pelatussa tryout-jakson ensimm√§isen√§ ottelussa, ja antaa valmentajille ja joukkuuenjohdolle sopivasti mietitt√§v√§√§ tryout-pelaajien jatkosta p√§√§tett√§ess√§.

JJK lähti Vehkahallissa pelattuun otteluun kokoonpanolla, jossa oli pääasiassa juniori-ikäisiä pelaajia. Kokeneesta kaartista mukana olivat vain MP:stä kettupaitaan ensi kaudeksi palannut ja liigapelejäkin JJK:ssa pelannut Aatu Manninen, maalivahti Ville Viljala, kapteenin nauhaa kantanut Juho Luoma sekä Lauri Paananen. Vastaavasti Tampere Unitedilla oli sopimuspelaajista mukana vain alle puolet, kolme avauskokoonpanossa ja neljä penkillä.

Ottelun alku pelattiin hienoisessa JJK:n hallinnassa. Toki myös TamUlla oli omat tilaisuutensa, mutta pallo liikkui enemmän TamU-maalin suuntaan, ja JJK:n hyökkäykset näyttivät kuplahallin paineessa hiukan Sinipaitojen yrityksiä vaarallisemmilta. Sivuverkkolaukausta lähemmäs maalintekoa kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt.

Sinipaitojen ensimmäinen tekopaikka nähtiin noin vartin pelin jälkeen, kun Mauno Sirén keskitti ja Toni Toijala pääsi laukomaan takatolpalta. Maalivahti Ville Viljala kuitenkin torjui Toijalan vedon, eikä tästä seurannut maalinedushässäkkäkään johtanut verkon heilumiseen.

TamUn kreikkalainen testimaalivahti Thanasis Zeris joutui torjuntatöihin ensimmäisen kerran parinkymmenen minuutin peljin jälkeen, kun JJK pääsi murtautumaan puolustuksen läpi. Hetken näytti siltä, että Eric Bullock pystyisi paikkaamaan tilanteen, mutta lopulta pallo ajautui vetopaikkaan. Zeris kuitenkin heittäytyi vedon tielle. Viitisen minuuttia myöhemmin JJK oli jälleen tekopaikassa, kun keskitys löysi vapaan pelaajan takatolpalta, mutta veto suuntautui onneksi maalin ohi.

Tampere Unitedin ensimmäistä jaksoa sävytti myös lukuisat kulmat, joita Ykkösessa MuSan paidassa viime kaudella pelannut Joonas Rantala antoi hyvin luukulle. Mitään erityisen vaarallisia tekopaikkoja näistä ei syntynyt, vaan muun muassa Anton Brightin pusku suuntautui reilusti maalin yli.

Viisi minuuttia ennen taukoa Eric Bullock esitteli viime kaudelta tuttua tavaramerkkiään ja murtautui laidalta boksiin ja vetopaikkaan. Tällä kertaa veto ei kuitenkaan suuntautunut takakulmaan, vaan maalivahti sai poimia laukauksen melko helposti maalin etukulmasta.

Aivan jakson lopussa tapahtumia oli sitten enemm√§nkin. JJK oli ensin l√§hell√§ menn√§ johtoon, kun hy√∂kk√§√§j√§ pelattiin l√§piajoon. Akseli Keso p√§√§si kuitenkin iholle ja sai puhtaan l√§piajon estetty√§ tuomarin n√§ytt√§ess√§ hy√∂ty√§ samalla kun Zeris torjui laukauksen. Tuomari n√§ki tilanteen varoituksen arvoisena, mutta keltasta korttia p√§√§stiin katselemaan vasta sen j√§lkeen, kun pallo oli jo JJK:n maalissa. Tomi Ylinen sy√∂tti Toni Toijalan l√§pi komealla pitk√§ll√§ sy√∂t√∂ll√§, ja kolossimainen hy√∂kk√§√§j√§ kiersi boksin ulkopuolelle vastaan tulleen maalivahdin ja viimeisteli varmasti taukonumeroiksi 0‚Äď1.

Toisella jaksolla runsaasti maalipaikkoja ja myös maaleja

TamU koki kylm√§n suihkun heti toisen jakson alussa, kun tauolla kent√§lle tullut Benjamin Montonen tasoitti lukemiksi 1‚Äď1. Tilanteessa Montosella oli helppo ty√∂ viimeistell√§ maalin edest√§ Matias Syd√§nmaan vapauttavasta sy√∂t√∂st√§. N√§in taukojohto oli nollattu alle kahdessa minuutissa.

TamU ei t√§st√§ kuitenkaan lannistunut. Johtomaali syntyi ennen kuin toista jaksoa oli pelattu viitt√§k√§√§n minuuttia, kun Eetu R√§is√§nen katkoi vastustajan sy√∂t√∂n keskialueella Toni Toijalan pr√§ssin j√§lkeen. Tauolla kent√§lle tullut Farhad Rahimi sy√∂tti pallon juuri Toijalalle, joka sai pyssytt√§√§ vastapallooon noin 20 metrist√§. Todella painava veto heilutti verkkoa maalin ylk√§kulmassa, ja TamU siirtyi j√§lleen johtoon, nyt lukemin 1‚Äď2.

Toisessa p√§√§ss√§ my√∂s toisen jakson maalissa pelannut Thanasis Zeris sai j√§lleen venytt√§√§ k√§tens√§ pallon tielle pian johtomaalin j√§lkeen. N√§iden hyvien otteiden vastapainoksi kotijoukkueen tasoitusmaali syntyi halvalla tavalla, kun Zerisin ep√§onnistunut sy√∂tt√∂ kimposi Lauri Paanasen p√§√§st√§ suoraan maaliin. Paananen ehti h√§din tuskin reagoida tilanteeseen, mutta 2‚Äď2-maali oli silti tosiasia.

Tunnin kohdalla TamU teki tukun vaihtoja, kun Mauno Sirén, Panu Väliaho ja Eric Bullock tulivat vaihtoon. Kentälle pääsivät Jesse Vuori, Simo Mäensivu ja Nils Strömsholm. Myös tauolla oli tehty kolme vaihtoa, mutta joukkueen taso ei vaihdoista kärsinyt. Päinvastoin etenkin vasemman laidan kautta luotiin hyvin tilanteita ja paikoin pallo liikkui todella kauniisti muun maussa Joonas Rantalan, Jesse Vuoren, Farhad Rahimin ja Toni Toijalan kautta.

JJK:n johtomaali oli lähellä parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Eetu Räisäsen ruma jääkiekkotaklaus toi keltaisen kortin lisäksi vapaapotkun pahasta paikasta. Maalivahti Zeris osoitti kuitenkin jälleen torjujan taitojaan, ja sai nyrkkinsä taka-alakulmaan menossa olleen pallon tielle. Viitisen minuuttia myöhemmin Zeris oli jälleen pelastajan roolissa, kun JJK-hyökkääjän läpiajo tyrehtyi maalivahdin vastaantuloon ja jalkatorjuntaan.

Kahdeksankymmenen minuutin kohdalla Jesse Vuori haastoi hyvin boksin päällä ja haki omaa laukausta. Puolustaja pääsi kuitenkin väliin siten että pallo päätyi Eetu Räisäsen jalan kautta boksin vasemmalle laidalle Akseli Kesolle, jonka laukauksen maalivahti sai torjuttua kulmaksi komealla heittäytymisellä.

Ratkaisu syntyi lopulta ottelun lis√§ajalla, kun TamUn pr√§ssi puri j√§lleen, ja Jesse Vuori sai tyrk√§tty√§ pallon vetopaikkaan Eetu R√§is√§selle. Keskikent√§n moottorin veto ei varsinaisesti ollut tulisin mahdollinen, mutta voimaa ja tarkkuutta oli riitt√§v√§sti, ja pallo painui vastustamattomasti maalin vasempaan alanurkkaan. Ottelun loppuvihellys kuultiin pian ottelun uudelleenk√§ynnist√§misen j√§lkeen, ja n√§in TamU p√§√§si nautiskelemaan 2‚Äď3-voitosta.

Päävalmentajan kommentit

Koko valmennustiimi oli erittäin tyytyväinen Sinipaitojen otteisiin ottelussa. Ero viikon takaiseen Ilves-otteluun nähden oli silmiinpistävä etenkin puolustuspelin kurinalaisuuden osalta, ja myös hyökkäyspään onnistumiset miellyttivät.

”Nyt oli laitettu ty√∂haalarit p√§√§lle ja kaksinkamppailuihin mentiin niin kuin niihin pit√§√§kin menn√§. V√§lill√§ rikottiin ja v√§lill√§ voitettiin pallot, mutta p√§√§s√§√§nt√∂isesti sinne mentiin niin, ett√§ haluttiin voittaa se pallo. Muutenkin puolustettiin huomattavasti paremmin, oltiin tiiviimp√§n√§ ja maalineduspuolustaminen oli kymmenen kertaa parempaa kuin edellispeliss√§”, Listenmaa ruoti.

”Pelkk√§ videoklippien katsominen torstaina auttoi eli pojat her√§siv√§t siihen, ett√§ t√§m√§ homma pit√§√§ taas alkaa hoitaa. Tilanteen vaihdoissa oltiin todella aggressiivisia ja haluttiin riist√§√§ pallo takaisin.”

”Pallollisessa pelaamisessa on viel√§ todella paljon tekemist√§, mutta nyt on uusia pelaajia mukana, ja peli varmasti paranee ajan my√∂t√§ kun saadaan yhteisi√§ kokemuksia. Vaikkei tulos ja voitto ole t√§rkeint√§ t√§ss√§ kohtaa, henkisesti oli hyv√§ huomata, ett√§ emme me niin huonoja ole kuin milt√§ viime viikonloppu n√§ytti.”

”Muutama tryout-pelaaja n√§ytti, ett√§ ovat kovia kavereita t√§h√§n meid√§n joukkueeseen. On kiva n√§hd√§ miten homma etenee heid√§n kanssaan t√§ss√§ tauon aikana”, Listenmaa totesi vihjaten tulevista sopimusneuvotteluista.

Ajoittain aggressiivinenkin peli tuotti TamUlle kolme varoitustakin, mutta päävalmentaja Listenmaa näki tämänkin lähinnä positiivisena asiana.

”Tilanteisiin mentiin ja n√§ytettiin, ett√§ t√§√§ll√§ on nyt miehet kent√§ll√§. Viime viikolla yhdess√§ videoklipiss√§ teemana oli varjonyrkkeily, mutta nyt sellaista ei n√§hty, vaan tilanteisiin mentiin. Keson varoitus tuli, kun h√§n menetti ensin pallon ja hoiti tilanteen rikkomalla, eli h√§iritsi niin ettei tullut maalia. R√§is√§sen taklaus oli sellainen avoj√§√§taklaus, joita n√§hd√§√§n j√§√§kiekkokaukalossa, ja se oli tietenkin v√§h√§n ruma, eik√§ v√§ltt√§m√§tt√§ kuulu peliin”, Listenmaa ruotii.

Listenmaa ei myöskään suostunut laittamaan mitään sen piikkiin, että JJK ei ollut liikkeellä aivan ykkösmiehistöllään.

”Vastustajalla oli paljon nuoria pelaajia, mutta t√§htipelaajat Aatu Manninen ja Ville Viljala olivat paikalla. Jos oli heill√§ tryout-miehist√∂, niin oli meill√§kin. Vastustajalla oli nuoria poikia, mutta hyv√§ joukkue se oli. Pyrkiv√§t pelaamaan hyv√§√§ futista, ja oli kiva pelata heit√§ vastaan.”

Harjoituskentälle palataan heti tammikuun alussa

Vaikka tryout-jakso on ohi, Tampere Unitedilla ei ole pakollista joulutaukoa pidempää harjoittelusta vapaata jaksoa, vaan Pirkkahallille kokoonnutaan jo tammikuun ensimmäisellä viikolla heti maanantaina.

”Reilu 20 kentt√§pelaajaa on mukana kun harjoittelu jatkuu, eli rinki√§ pienennet√§√§n nyt hiukan. Joukkue n√§ytt√§√§ vahvistuvan edelliskaudesta, eli saadaan hyvi√§ pelaajia mukaan. Siin√§ ei monta reeni√§ keret√§ ottamaan ennen kuin taas pelataan. Maanantaina testataan v√§h√§n poikia, torstai ja perjantai reenataan ja sunnuntaina pelataan”, Listenmaa kertoo tulevasta.

Listenmaan mainitsemaan sunnuntain 9.1. harjoitusotteluun saadaan Pirkkahalliin vastustajaksi helsinkiläinen Atlantis FC, jonka TamU on kohdannut edellisen kerran talvella 2016. Ottelupäivänä voimassa olevista rajoituksista ei ole tällä hetkellä olemassa aluehallintoviraston päätöstä, mutta jos tilanne pysyy nykyisenlaisena, otteluun voidaan ottaa yleisöä koronapassin turvin. Tiedotamme asiasta tarkemmin lähempänä ottelupäivää.