Mieluisa jatko­sopimus: Eino-Veikko Ek jatkaa Tampere Unitedissa

09/03/2023 TamU
Uutinen

Edellisten kausien ajan Tampere Unitedin runkopelaajiin kuulunut Eino-Veikko Ek on koko seurayhteisön iloksi allekirjoittanut seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. TPV:stä TamUn riveihin kaudeksi 2020 siirtynyt Ek valmistautuu nyt neljänteen kauteensa Sinipaidoissa. Asettuminen Tampereen seudulle mahdollistaa entistäkin täysipainoisemman keskittymiseen jalkapalloon.

Eino-Veikko Ek

  • Syntynyt 13. huhtikuuta 1995
  • Yksi Tampere Unitedissa eniten minuutteja viime kausina pelanneista pelaajista.
  • Pystyy pelaamaan monipuolisesti laitapelaajana.

Silloin kun tulin seuraan, täällä oli selkeästi uusi projekti alkamassa, mutta tuntuu ettei senkään projektia viimeistä lukua ole vielä nähty.

- Eino-Veikko Ek
Laitapelaaja

Näkisin, että viime kaudesta lähdetään ottamaan askelta eteenpäin. Sarjauudistuksen myötä monella sijoituksella on merkitystä.

- Eino-Veikko Ek
Laitapelaaja

Eino-Veikko Ek, 27, jatkaa Tampere Unitedin riveissä myös kauden 2023. Ekin ja joukkueen välillä on ollut läpi talven hyvä keskusteluyhteys, ja kun Jyväskylässä talven opiskellut Ek sai työpaikan Tampereen seudulta, päätös jatkaa Sinipaidoissa tuli kuin itsestään.

”Täällä on tuntunut hyvältä pelata ja olen ollut tyytyväinen seuraan. Ja kun seura on ollut tyytyväinen minuun, oli helppo päätös jatkaa myös seuraava kausi”, Ek kertoo.

Kentällä laitapuolustajana ja laitalinkkinä nähty Ek liittyi TamUun kaudeksi 2020 seuran pudottua Kolmoseen, ja hän on ollut siitä lähtien viheriöllä yksi joukkueen avainhahmoista. Ek onkin ollut jokaisella kaudellaan yksi eniten peliaikaa keränneistä TamU-pelaajista. 

”Silloin kun tulin seuraan, täällä oli selkeästi uusi projekti alkamassa, mutta tuntuu ettei senkään projektin viimeistä lukua ole vielä nähty. Haluan vielä olla mukana viemässä projektia eteenpäin”, Ek kuvailee.

Talven aikana Ek on pelannut futsalia, ensin Futsal-liigan häntäpäähän juuttuneessa Riemussa, mutta futsalkauden kruunuksi hän pääsi myöhemmin Tampereelle palattuaan juhlimaan Futsal-Ykkösen mestaruutta Vehmaisten Urheilijoiden riveissä.

Ek on kuitenkin ollut jo talven aikana TamUn harjoituksissa mukana ja kuluvalta harjoituskaudelta vyöllä on jo kaksi täysmittaista ottelua, kun Ek kellotti 90-minuuttiset Reipasta ja Kiffeniä vastaan. Säännöllisesti ja sitoutuneesti Ek on treenannut joukkueessa jo parin viikon ajan.

TamU menee hiljalleen eteenpäin

Ek on muutaman edellisen kauden aikana kokenut Tampere Unitedissa paljon. 

”Selkeimmät ja konkreettisimmat saavutukset ovat olleet nousu Kakkoseen ja Regions’ Cupin voitto ja sitä seuraannut Turkin reissu UEFA Regions’ Cupissa. Ne ovat sellaiset asiat jotka nousevat nopeasti esille”, Ek kertaa.

Päättyneellä Kakkosen kaudella Ek pelasi 22 ottelua, joista avauksessa hän aloitti kuudessatoista. Peliminuuteilla mitattuna Ek oli kentällä joukkueesta viidenneksi eniten. Maalinteossa hän onnistui kertaalleen: elokuussa VJS:ää vastaan. Kautta 2022 Ek kuvailee monen muun tavoin kaksijakoiseksi.

”Viime kauteen lähdettiin aika odottavaisin mielin. Olimme juuri nousseet uuden projektin aloittaneella rungolla ja odotimme Kakkosen kautta innolla, mutta pienellä jännityksellä. Kokonaisuudessaan kausi oli kaksijakoinen. Alkuun tuli hyvin tuloksia ja olimme kärkitaistelussa mukana, mutta sitten saatiin kokea, että tasaisuus vielä puuttui. Se hyvä tuloskunto ei kestänyt ihan loppuun saakka.”

Kaudeksi 2023 jäikin nälkää ja tavoitteena on parantaa viime kaudesta.

”Näkisin, että viime kaudesta lähdetään ottamaan askelta eteenpäin. Sarjauudistuksen myötä monella sijoituksella on merkitystä”, Ek pohtii.

Seuran suunta kokonaisuudessaan on Ekin mukaan oikea.

”Seura on ottanut pienin askelin ja maltilla askeleita eteenpäin. Sekä pelaajien että koko seuran näkökulmasta on jatkuvasti mietitty, miten toimintaa voisi kehittää. Asioihin on reagoitu ja kohti pitkän tähtäimen suunnitelmia on menty sekä pelikentällä että pelikentän ulkopuolella.”

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Eino-Veikko Ekin sopimusjulkaisun myötä tyhjät paikat rosterissa alkavat käydä vähiin. Seuraava sopimus julkaistaankin jo heti huomenna perjantaina, ja julkaisut jatkuvat jälleen seuraavalla viikolla.

Kausikortin ostaminen on nyt ajankohtaista, sillä sarjapelien alkuun on aikaa vain reilu kuusi viikkoa. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Casper Stenroos, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Jesse Vuori, p
Taha Özcelik, kk

Katso Eino-Veikko Ekin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2