Mehdi Fennane ja Markku Rantanen sopimuksiin

17/02/2016
Uutinen

Hyökkäyspään pelipaikoilla viihtyvä Mehdi Fennane ja laitapelaaja Markku Rantanen pelaavat TamUssa tulevalla kaudella. Molemmat pelaajat ovat valmennusjohdon käytettävissä jo lauantaina, kun TamU pelaa Suomen Cupin 3. kierroksen ottelun HJS Akatemian vieraana Hämeenlinnassa.

TamU-uutiskuva

Mehdi Fennane, 25, pelasi juniorivuosinaan Tampereen Palloveikoissa, ja murtautui seuran kakkosjoukkueen kautta aina edustusjoukkueeseen asti kaudeksi 2011. Tuolla kaudella Fennanelle kertyi 16 esiintymistä Kakkosen otteluissa, ja näissä syntyi kolme maalia vaikkei nuori kärki pelannutkaan kertaakaan täysiä minuutteja.

Kauden 2011 jälkeen jalkapallo jäi Fennanella taka-alalle muiden urheiluharrastusten noustua tärkeämmiksi. ”Haluan kiittää valmennusjohtoa luotosta ja siitä, että sain liittyä jo valmiiksi kovaan ja hyvän joukkuehengen omaavaan ryhmään pidemmän pelitauon jälkeen”, Fennane toteaakin tiedostaen joukkueen tason. ”Joukkue koostuu kovista pelimiehistä, joten kilpailua pelipaikoista tulee varmasti olemaan hyvin paljon. Näin ollen henkilökohtaisina tavoitteina on ansaita paikka avauksessa, tuoda hyökkäyspeliin luovuutta ja kovuutta, ja sitä kautta voittaa maalipörssi. Uskon olevani kauden alkaessa 100% valmis auttamaan joukkueen yhteistä pelaamista ja saavuttamaan kauden päätavoitteen eli nousun Kakkoseen.”

Markku Rantanen, 27, puolestaan liittyi Sinipaitoihin jo viime talvena, ja monen yllätykseksi paitsi nappasi paikan joukkueessa, sai myös runsaasti peliaikaa pelaamissaan neljässätoista Nelosen ottelussa. ”Todella upea fiilis jatkaa joukkueessa varsinkin kun viime kauden loppu meni vähän ohi työtapaturman takia”, Rantanen hymyilee tuore pelaajasopimus takataskussaan.

”Lähden uuteen kauteen avoimin mielin kehittymään ja hakemaan fyysisyyttä ja pallollista rohkeutta nopeuden tueksi”, Rantanen pohtii mainiten sen ominaisuuden, joka laitapelaajasta jää kaikille päällimmäisenä mieleen. Kilpailutilanne joukkueen sisällä on kova: ”Joukkue on todella laadukas ja minuuteista saa varmasti taistella kynsin ja hampain koko kauden ajan”, Rantanen toteaa valmiina tekemään töitä peliminuuttien eteen.

Rantasen nousu Kolmosen pelaajaksi on ollut rakettimainen, sillä vielä kaksi vuotta sitten hän pelasi Kutosessa Ikurin Vireen riveissä. ”On jopa vähän epätodellinen olo kun vielä toissa kaudella pelasin Tampereen kutosdivarissa ja nyt kolmosdivarissa ja osana sinistä perhettä. Kaiken kaikkiaan on hienoa olla mukana tekemässä suomalaista jalkapallohistoriaa TamUn kanssa”, Rantanen toteaa.

Joukkueen rakentamisesta vastaava Mika Suonsyrjä on tyytyväinen joukkueen saamiin laadukkaisiin täydennyksiin. ”Mehdi on isona ja vahvana pelaajana erilainen lisä hyökkäykseemme. Pitkästä tauosta huolimatta laatua tuntuu löytyvän. Hieno ja joukkueeseen sitoutunut ihminen on helppo toivottaa tervetulleeksi mukaan”, Suonsyrjä luonnehtii ja kommentoi heti perään toista värväystään: ”Markku on meille tuttu kaveri. Poikkeusnopeana ja kuitenkin vasta vähän aikaa tosissaan pelanneena on mielenkiintoista nähdä mihin hän yltää.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Chakib Belbachir
Mehdi Fennane
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Niclas Kalatsev
Jonne Keränen
Ali Koljonen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Sasha Popovitš
Eetu Rahkola
Markku Rantanen
Jussi Rasva
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa