Mauno Sirén palaa Tampere Unitediin

14/08/2020
Uutinen

Kauden 2018 päätteeksi TamUn jättänyt Mauno Sirén tekee paluun Sinipaitaan vajaan kahden vuoden tauon jälkeen. Sirén harjoitteli joukkueen kanssa jo torstaina, ja on käytettävissä ensi viikon kotiottelussa Tervakosken Patoa vastaan.

Mauno Sirén, 23, on tullut takaisin. Sirén ehti edustaa TamUa kahden Kakkosen kauden ajan vuosina 2017–18. Tuona aikana hänelle kertyi Sinipaidassa 34 Kakkosen ottelua, joissa hän teki yhden maalin kautta kohden. Kauden 2017 osuma MuSan Salaman vieraana muistetaan paremmin ehkä erikoisesta tuuletuksesta, mutta vuotta myöhemmin syntynyt puolikentän ratkaisuoivallus Herculesia vastaan syksyn tukalassa tilanteessa on syöpynyt sitäkin vahvemmin TamUn kannattajien verkkokalvoille.

Sirén siirtyy TamUun Tampereen Pallo-Veikoista, missä hän ehti pelata Ykköstä kauden 2019 ja Kakkosta tämän kauden tähän hetkeen asti. Sirénin ja Tampere Unitedin välinen sopimus kattaa myös kauden 2021.

”Hieno palata seuraan mistä silloin lähti pari vuotta sitten pois. Minulla ei ole siltä ajalta kuin hyviä muistoja niistä peleistä ja tapahtumista”, tiivistää Sirén itse tunnelmansa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Vaikka pelit ovat jatkuneet muualla, on Sirén seurannut sivusta TamUn tekemistä poissa ollessaan.

”Viime kaudella silloin talvella, kun joukkuetta kasattiin, niin hieman huolestuneena katselin joukkueen rakentumista. Paikallispelit Ilvestä vastaan kävin paikan päällä myös katsomassa. Tällä kaudella olen sitten seurannut sitäkin enemmän, joten aika hyvä käsitys on minne tulen.”

”Tuloksellisestihan se lähti aika surkeasti. Hyvä nippu on tässä kasassa ja parempaan olisi pitänyt pystyä, mutta välillä jalkapallo on tällaista”, niputtaa Sirén näkemäänsä tämän kauden osalta.

Mauno Sirénin mukaan päätöstä hyvien TamU-muistojen lisäksi siirtymisessä helpotti myös se, että nykyjoukkueessa on paljon hyvin tuttuja pelaajia sekä valmentajia. Omien sanojensa mukaan TamU saa Sirénistä nyt hyökkäysvoimaisemman pelaajan kuin taannoin lähtiessään.

”Ainakin hyökkäyspelin osalta ollaan menty eteenpäin. Olen pelannut nyt laitalinkkinä hyökkäävämmässä roolissa, joten siinä on kehitystä tapahtunut. Olen tykännyt pelata siinä. Pakkinakin olen aika paljon tullut tukemaan hyökkäyksiä, mutta linkkiäkin on ollut mukava pelata”, Sirén kertoo.

Sirénin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu hänen monipuolisuutensa. Nyt laitalinkkinä pelannut nuorukainen taitaa laitapuolustajan tontin, ja onpa hänet välillä nähty myös topparin tontilla. Mikä näistä pelipaikoista on miehelle itselleen mieluisin?

”Laidassa pelaaminen on mukavampaa. Kyllä topparikin menee, mutta ei se ehkä se minun omin paikkani ole.”

Tilanne on ensimmäinen Mauno Sirénin uralla, kun hän siirtyy uuteen joukkueeseen kesken kauden. Tavoiteasetteluiden kanssa hän on suhteellisen varovainen.

”Henkilökohtaisesti en ole asettanut mitään tavoitteita. Tavoitteet ovat joukkueessa. Koitetaan pistää niin kovasti kampoihin vielä kuin pystytään ja katsotaan mihin se riittää.”

Listenmaa arvostaa Sirénin sitoutumista ensi kauteen

Mauno Sirén on Tampere Unitedin päävalmentajalle Jukka Listenmaalle tuttu pelaaja viime kaudelta TPV:stä.

”Olen erittäin onnellinen, että Mauno tulee tähän mukaan. Hän tuo tullessaan taas uuden elementin meidän pelaamiseen. Kyllä jokainen Kolmosen joukkue olisi ottanut hänet varmasti vastaan. Olemme hyvin onnellisia, että hän halusi tulla juuri meille. TamU on ilmeisesti ollut hyvä paikka hänelle aikaisemminkin, ja siksi hän otti yhteyttä meihin”, Listenmaa aloittaa puheen Sirénistä.

Valmennusta luonnollisesti miellyttää Sirénin mukanaan tuoma monipuolisuus pelaajana.

”Olen nähnyt hänen pelaavan kuudella eri pelipaikalla. Hän pystyy tekemään laitapakin tontilta vahvoja taustanousuja, hänen pallollinen taito on riittävän hyvä, fysiikka ja luonne ovat kohdillaan”, päävalmentaja suitsuttaa tuoretta sopimuspelaajaa.

Jukka Listenmaa ei näe riskiä siinä, että joukkueeseen tulee kesken kauden uusi kaveri taistelemaan pelipaikoista.

”En usko, että mitään harmonian rikkoutumista tulee. Kaikki tiedämme, että kyseessä on todella fiksu kaveri ja varsinkin kun sitoutui heti myös seuraavaan kauteen. Tilanne olisi eri, jos olisimme tuoneet pelaajan nyt vain tälle loppukaudelle. Silloin olisimme varmasti miettineet asian hieman eri lailla. Saimme näin nyt jo erittäin ison palasen ensi kauden joukkueeseen”, Listenmaa iloitsee.

Mauno Sirén ottaa Tampere Unitedissa itselleen numeron 24.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2