14.8.2020

 
 

Mauno Sirén palaa Tampere UnitediinKauden 2018 päätteeksi TamUn jättänyt Mauno Sirén tekee paluun Sinipaitaan vajaan kahden vuoden tauon jälkeen. Sirén harjoitteli joukkueen kanssa jo torstaina, ja on käytettävissä ensi viikon kotiottelussa Tervakosken Patoa vastaan.

Mauno Sir√©n, 23, on tullut takaisin. Sir√©n ehti edustaa TamUa kahden Kakkosen kauden ajan vuosina 2017‚Äď18. Tuona aikana h√§nelle kertyi Sinipaidassa 34 Kakkosen ottelua, joissa h√§n teki yhden maalin kautta kohden. Kauden 2017 osuma MuSan Salaman vieraana muistetaan paremmin ehk√§ erikoisesta tuuletuksesta, mutta vuotta my√∂hemmin syntynyt puolikent√§n ratkaisuoivallus Herculesia vastaan syksyn tukalassa tilanteessa on sy√∂pynyt sit√§kin vahvemmin TamUn kannattajien verkkokalvoille.

Sirén siirtyy TamUun Tampereen Pallo-Veikoista, missä hän ehti pelata Ykköstä kauden 2019 ja Kakkosta tämän kauden tähän hetkeen asti. Sirénin ja Tampere Unitedin välinen sopimus kattaa myös kauden 2021.

”Hieno palata seuraan mist√§ silloin l√§hti pari vuotta sitten pois. Minulla ei ole silt√§ ajalta kuin hyvi√§ muistoja niist√§ peleist√§ ja tapahtumista”, tiivist√§√§ Sir√©n itse tunnelmansa sopimuksen allekirjoittamisen j√§lkeen.

Vaikka pelit ovat jatkuneet muualla, on Sirén seurannut sivusta TamUn tekemistä poissa ollessaan.

”Viime kaudella silloin talvella, kun joukkuetta kasattiin, niin hieman huolestuneena katselin joukkueen rakentumista. Paikallispelit Ilvest√§ vastaan k√§vin paikan p√§√§ll√§ my√∂s katsomassa. T√§ll√§ kaudella olen sitten seurannut sit√§kin enemm√§n, joten aika hyv√§ k√§sitys on minne tulen.”

”Tuloksellisestihan se l√§hti aika surkeasti. Hyv√§ nippu on t√§ss√§ kasassa ja parempaan olisi pit√§nyt pysty√§, mutta v√§lill√§ jalkapallo on t√§llaista”, niputtaa Sir√©n n√§kem√§√§ns√§ t√§m√§n kauden osalta.

Mauno Sirénin mukaan päätöstä hyvien TamU-muistojen lisäksi siirtymisessä helpotti myös se, että nykyjoukkueessa on paljon hyvin tuttuja pelaajia sekä valmentajia. Omien sanojensa mukaan TamU saa Sirénistä nyt hyökkäysvoimaisemman pelaajan kuin taannoin lähtiessään.

”Ainakin hy√∂kk√§yspelin osalta ollaan menty eteenp√§in. Olen pelannut nyt laitalinkkin√§ hy√∂kk√§√§v√§mm√§ss√§ roolissa, joten siin√§ on kehityst√§ tapahtunut. Olen tyk√§nnyt pelata siin√§. Pakkinakin olen aika paljon tullut tukemaan hy√∂kk√§yksi√§, mutta linkki√§kin on ollut mukava pelata”, Sir√©n kertoo.

Sirénin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu hänen monipuolisuutensa. Nyt laitalinkkinä pelannut nuorukainen taitaa laitapuolustajan tontin, ja onpa hänet välillä nähty myös topparin tontilla. Mikä näistä pelipaikoista on miehelle itselleen mieluisin?

”Laidassa pelaaminen on mukavampaa. Kyll√§ topparikin menee, mutta ei se ehk√§ se minun omin paikkani ole.”

Tilanne on ensimmäinen Mauno Sirénin uralla, kun hän siirtyy uuteen joukkueeseen kesken kauden. Tavoiteasetteluiden kanssa hän on suhteellisen varovainen.

”Henkil√∂kohtaisesti en ole asettanut mit√§√§n tavoitteita. Tavoitteet ovat joukkueessa. Koitetaan pist√§√§ niin kovasti kampoihin viel√§ kuin pystyt√§√§n ja katsotaan mihin se riitt√§√§.”

Listenmaa arvostaa Sirénin sitoutumista ensi kauteen

Mauno Sirén on Tampere Unitedin päävalmentajalle Jukka Listenmaalle tuttu pelaaja viime kaudelta TPV:stä.

”Olen eritt√§in onnellinen, ett√§ Mauno tulee t√§h√§n mukaan. H√§n tuo tullessaan taas uuden elementin meid√§n pelaamiseen. Kyll√§ jokainen Kolmosen joukkue olisi ottanut h√§net varmasti vastaan. Olemme hyvin onnellisia, ett√§ h√§n halusi tulla juuri meille. TamU on ilmeisesti ollut hyv√§ paikka h√§nelle aikaisemminkin, ja siksi h√§n otti yhteytt√§ meihin”, Listenmaa aloittaa puheen Sir√©nist√§.

Valmennusta luonnollisesti miellyttää Sirénin mukanaan tuoma monipuolisuus pelaajana.

”Olen n√§hnyt h√§nen pelaavan kuudella eri pelipaikalla. H√§n pystyy tekem√§√§n laitapakin tontilta vahvoja taustanousuja, h√§nen pallollinen taito on riitt√§v√§n hyv√§, fysiikka ja luonne ovat kohdillaan”, p√§√§valmentaja suitsuttaa tuoretta sopimuspelaajaa.

Jukka Listenmaa ei näe riskiä siinä, että joukkueeseen tulee kesken kauden uusi kaveri taistelemaan pelipaikoista.

”En usko, ett√§ mit√§√§n harmonian rikkoutumista tulee. Kaikki tied√§mme, ett√§ kyseess√§ on todella fiksu kaveri ja varsinkin kun sitoutui heti my√∂s seuraavaan kauteen. Tilanne olisi eri, jos olisimme tuoneet pelaajan nyt vain t√§lle loppukaudelle. Silloin olisimme varmasti miettineet asian hieman eri lailla. Saimme n√§in nyt jo eritt√§in ison palasen ensi kauden joukkueeseen”, Listenmaa iloitsee.

Mauno Sirén ottaa Tampere Unitedissa itselleen numeron 24.