Maukas nousu tasa­peliin paikallis­vastustajaa vastaan

08/04/2019
Otteluraportti

TamU onnistui haastamaan tosissaan Ykkösen kauteen valmistautuvan paikallisvastustaja TPV:n Kaupissa pelatussa harjoitusottelussa. TPV toki hallitsi ottelua hienokseltaan, ja näytti etenevän vastustamattomasti voittoon mennessään kahdeksankymmenen minuutin pelin jälkeen jo kahden maalin johtoon. United nousi kuitenkin vielä tasoihin testimies Deng Malwalin kahdella komealla viime hetken osumalla, joten loppulukemiksi merkattiin lopulta 2–2 (1–0).

Harjoitusottelu

2 – 2

TamU tuli illan otteluun melko hyvällä peli-ilmeellä, vaikkakin TPV oli odotetusti jo alussa hivenen niskan päällä. Ottelun ensimmäinen todellinen tilanne tulikin punaisille, kun Arjan Goljahanpoor pääsi kymmenen minuutin pelin jälkeen laukomaan vapaasti. United-kapteeni Eetu Rahkola blokkasi vedon hienosti, ja näin maali pysyi puhtaana.

Pian tämän jälkeen Sinipaitojen Niklas Lindholm teki vahvan nousun vasenta laitaa pitkin. Nopeasti edennyt Lindholm saikin luotua itselleen laukaisupaikan, mutta nuoren hyökkääjän laukaus painui lopulta ohi oikeasta takatolpasta.

Parinkymmenen minuutin kohdalla TPV:lle tuli erittäin vahva jakso, kun ensiksi Tuomas Lähdesmäki löysi takatolpalta testimies Aram Hasanzadan, mutta maalivahti Elias Alanen veti vielä tässä vaiheessa pidemmän korren torjuen pallon. Vain hetkeä myöhemmin Lähdesmäen pystysyöttö vapautti Eetu Kolun läpiajoon, ja tämä sijoitti pallon varmasti verkon perukoille vieden TPV:n 1–0-johtoon.

Maalin jälkeen myös United sai hyökkäyspeliään käyntiin, ja tilaa löytyi erityisesti vasemmalta laidalta. Muun muassa Elias Harala, Nils Strömsholm ja Niklas Lindholm pääsivät nousemaan vasenta laitaa pitkin lähelle maalia, mutta viimeiset syötöt eivät päätyneet omille pelaajille, ja tilanteet kuihtuivat kasaan.

TPV:llä oli omat paikkansa ensimmäisen jakson lopulla siirtyä isompaankin johtoon. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Rahkola joutui rikkomaan lähellä boksia, mutta Arjan Goljahanpoor laukoi tilannetta seuranneesta vapaapotkusta pallon selvästi maalin yli. Kun nelisenkymmentä minuuttia oli pelattu, TPV loi kulmapotkusta maalipaikan pallon jäädessä vaarallisesti pomppimaan Unitedin maalin edustalle. Tilanteen ainoa tilastomerkintä tuli kuitenkin TPV-pelaaja Hasanzadalle sukeltamisesta seuranneen keltaisen kortin muodossa.

Toisella jaksolla pelin hallinta siirtyi entistä vahvemmin TPV:lle. Se sai heti alussa sivuvapaapotkun vaarallisesta paikasta. Tilanteessa kotijoukkue TPV pelasi hyvän ja selvästi harjoitellun kuvion, mutta Unitedin onneksi vasemmalle laidalle vapaaksi jääneen Goljahanpoorin laukaus päätyi sivuverkkoon.

Kumpikin joukkue teki odotetusti toisella jaksolla useita pelaajavaihtoja, mutta pelin kuvaa ne eivät erityisesti muuttaneet. TPV kontrolloi peliä TamUn joutuessa jatkuvasti puolustuskannalle. Sinipaidoilla oli valtavia ongelmia saada pallollista peliään käyntiin, eikä maalipaikkoja onnistuttu luomaan.

Lopulta TPV:n vahva puoliaika palkittiin reilun kahdeksankymmenen minuutin pelin jälkeen. Vahvan hyökkäyksen päätteeksi ensimmäisen maalin tehnyt Eetu Kolu antoi hyvän syötön takaviistoon rangaistusalueen poikki, ja täysin vapaasti palloon päässyt Eino-Veikko Ek sijoitti pallon tarkasti alakulmaan ohi maalille vaihdetun Mikael Köngäksen. Näin ollen TPV pääsi jo tavoittamattoman tuntuiseen 2–0-johtoon.

United ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan jo hetkeä myöhemmin Sinipaidat pelasi koko ottelun parhaan hyökkäyksensä, jonka päätteeksi TPV sai kaivaa pallon omasta maalistaan. Pallo pelattiin viidellä näppärällä syötöllä keskiympyrästä Marcio Severinolle keskityspaikkaan oikealle laidalle. Jere Remes jatkoi pallon boksissa testimies Deng Malwalille, joka laukoi pallon komeasti oikeaan yläkulmaan. TamUa vielä viime kaudella edustaneella Antti Kuusisella ei ollut tilanteessa saumoja torjua upeaa laukausta.

Kavennus piristi Unitedia ja Sinipaidat lähtivätkin vielä hakemaan tasoitusta rohkeasti, ja samalla kentälle saatiin hiukan derbyhenkistä säpinää. Tasoitus myös saatiin juuri ennen varsinaisen peliajan loppua, kun TPV:n vasemapana laitapuolustajana pelannut Joonas Rantala murtui Jere Remeksen ja Taavi Abruquahin muodostaman hyvin kevyen prässin alla. Deng Malwal kiitti Rantalan sokkona keskelle lähettämästä pallosta laukomalla sen suoraan rangaistusalueen kaarelta maalin oikeaan yläkulmaan. Näin ottelu oli tasalukemissa 2–2.

Lisäajalla TPV rakensi vielä yhden vaarallisen paikan kun Riku Oras syötti Tuomas Lähdesmäen tekopaikkaan boksin oikealla laidalla, mutta Mikael Köngäs otti komean jalkatorjunnan. Kun lisämaaleja ei enää nähty, TamU palkittiin iltapuhteestaan tasapelillä, joka jäi varmasti kismittämään ottelua hallinnutta TPV:tä.

Päävalmentaja Mourad Seddiki oli ottelun mittaan korviinkuultavasti tyytymätön omiensa otteisiin, ja totesi tämän suoraan ottelun jälkeisissä kommenteissaan.

”Tulokseen olen tyytyväinen, mutta sisältöön en niinkään”, Seddiki luonnehti. ”Meiltä puuttui tilannekovuus ja rohkeus. Myös taktisesti ja fyysisesti on paljon parannettava. Sen eteen on tehty töitä, mutta tällä hetkellä ei riitä.”

”Vastustaja piti palloa paljon enemmän, mutta ajoittain häiritsimme hyvin ja estimme heidän pelinrakentelunsa. Ensimmäinen jaksolla me tulimme muutaman kerran vaarallisesti laidoista, varsinkin vasemmalta, mutta viimeistely puuttui”, Seddiki arvioi.

”Toisella jaksolla vetäydyimme liian alas, jolloin vastustaja piti palloa ja loi vaarallisia maalintekopaikkoja. Kahden maalin tappioasemasta oli hieno tulla tasoihin kahdella Deng Malwalin upealla maalilla”, Seddiki päättää.

Sinipaitojen pelit jatkuvat tulevana lauantaina 13.4. Tammisaaren keskuskentällä, jossa vastaan saadaan toinen Ykkösen joukkue EIF. Sarjakauden alkuun on kuukauden verran aikaa, joten nyt eletään tärkeitä viikkoja sarjaan valmistautumisen kannalta.

Harjoitusottelu

2 – 2

( 1 – 0 )

84′ Deng Malwal
89′ Deng Malwal

Yleisöä:
115

20' Eetu Kolu
81' Eino-Veikko Ek

Yleisöä:
115

62 Elias Alanen 52'
5 Eetu Rahkola C
7 Elias Harala 69'
8 Mustafa Hussein Zada
10 Haris Ibrahimovic 75'
11 Niklas Lindholm 67'
15 Ali Al-Fatli
18 Jere Remes
19 Valtteri Uimonen 46'
22 Matias Stark
27 Nils Strömsholm 81'
1 Mikael Köngäs 52'
17 Oskari Ikonen
2 Niko Äkräs 81'
3 Deng Malwal 67'
6 Taavi Abruquah 69'
16 Marcio Severino 75'
21 Konsta Raittinen 46'
12Antti Kuusinen
2Juho Saarinen
5Tommi Smeets
6Jari NikkiläC
7Tuomas Lähdesmäki
9Arjan Goljahanpoor
13Giorgi Ositashvili
16Riku Oras
20Eetu Kolu
26Aram Hasanzadakeltainen kortti 41’
28Iiro Karimäki
1Tuomas Karjanlahti
3Adrian Kovaqi
4Mauno Sirén
8Eino-Veikko Ek
11Tomi Ylinen
18Topi Järvi
23Joonas Rantala
25Juho Mattila

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2