Matti Saari tuo tuoretta liigakokemusta Sinipaitoihin

23/03/2016
Uutinen

Hyökkääjä Matti Saari, 21, siirtyy Ilveksen liigajoukkueesta Tampere Unitediin. Kolmen viime syksynä pelatun liigaottelun lisäksi Saarella on vyöllään kaksitoista ottelua poikamaajoukkueessa kausilla 2010–12.

Juniorivuotensa Tuusulan Palloseurassa ja Pallokerho Keski-Uusimaassa viettänyt Saari pelasi ensimmäiset aikuisten peleinsä nimenomaan PKKU:n riveissä jo 16-vuotiaana kaudella 2011. Keski-uusimaalaiset tavoittelivat tuolloin nousua Kakkoseen, mutta kun se ei toteutunut, päätti Saari kokeilla siipiensä kantavuutta Ykkösen tasolla HIFK:n riveissä.

HIFK:ssa kaudella 2012 peliaikaa kertyi jopa 20 ottelussa, mutta maaleja syntyi vain kaksi. Edessä oli paluu Kakkoseen nousseeseen PKKU:hun, jossa Saari pelasi seuraavan kahden kauden aikana 50 ottelua ja teki 19 maalia.

Tämä menestys Kakkosen tasolla poikikin sitten liigasopimuksen Ilvekseen. Kausi 2015 alkoi kuitenkin Kolmosessa pelanneessa Ilveksen kakkosjoukkueessa, jossa Saari teki kahdessa ottelussa neljä maalia. Peliaika liigassa oli pienten loukkaantumisten myötä keväällä tiukassa, ja lopulta Saari pelasi keskellä kesää seitsemän pelin mittaisen ja viisi maalia tuottaneen lainajakson PKKU:ssa. Syksyksi Saari palasi Ilvekseen, ja pelasi lopulta kolme liigaottelua.

Saari kertoo, että tarjouksia tuli Kolmosta korkeammiltakin sarjatasoilta. ”Päätin kuitenkin aloittaa koulun, ja TamU oli tällöin paras vaihtoehto”, Saari taustoittaa ratkaisuaan. ”TamUssa on tällä hetkellä hyvä pöhinä. Toiminta on todella ammattimaista esimerkiksi moneen Kakkosen jengiin verrattuna. Meillä on niin kova porukka, että taso treeneissä tulee olemaan kova.”

”Tietenkin on hieno pelata seurassa, jonka pelejä olen seurannut jo pikkupoikana. Asiaan vaikutti vähän myös se, että veli Lauri pelaa TamUssa”, Saari jatkaa.

Saaren Odotukset tulevalle kaudelle ovat korkealla: ”Menestystä haetaan joukkueena. Nousu on ihan ehdoton tavoite ja myös Regions’ Cup olisi hieno voittaa. Omat tavoitteeni ovat pelata paljon, pysyä kunnossa ja sitä kautta auttaa joukkuetta”, Saari päättää.

”Matti on fantastinen monipuolinen hyökkäyspelaaja”, kommentoi Mika Suonsyrjä uuttaa Sinipaitaa. ”Hän kykenee maalintekoon ja ratkaiseviin syöttöihin laidoilta ja keskeltä. Odotusarvona on, että hän tekee meille paljon maaleja.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2