Matti Saari jatkaa Sinipaidoissa myös ensi kaudella

18/08/2017
Uutinen

Tampere United on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Matti Saaren kanssa. Vasta 22-vuotias laitahyökkääjä on ehtinyt urallaan pelata myös korkeammilla sarjatasoilla muutamaa liigaottelua myöden, mutta valitsi myös ensi kauden seurakseen Tampere Unitedin. "Tampere United oli selkeä vaihtoehto itselle. TamU on eteenpäin suuntaava seura, joka pitää huolen pelaajista. Ainakin itselläni on ollut hyvät oltavat seurassa", kommentoi Matti Saari seuravalintaansa.

Viime kaudella Kolmosessa Saari osui 18 ottelussa verkon perukoille 9 kertaa ja alusti peräti 15 maalia. Tällä kaudella hurjat tehot ovat jatkuneet korkeammasta sarjatasosta huolimatta, sillä tilillä on 15 ottelussa 4 maalia ja 9 maalisyöttöä. Tilastot kertovat paljon Matti Saaren merkityksestä joukkueelleen, mutta tilastoja tarkempi analyysi paljastaa, että melkein kaikki Sinipaitojen maalitilanteet kulkevat tavalla tai toisella Matti Saaren kautta. Nuori hyökkääjä tunnetaan myös hanakkana laukojana, ja viime aikoina verkko onkin taas heilunut mukavasti. Kuitenkin tätäkin oleellisemman panoksen Saari antaa nopeutensa, peliälynsä ja monipuolisen syöttövalikoimansa avulla. Nämä kaikki auttavat puhkomaan vastustajien puolustuksia, ja usein myös tavoilla jotka näkyvät tulostaululla mutta eivät Saaren henkilökohtaisissa tilastoissa.

”Itselläni kausi on mennyt ihan hyvin siihen nähden että talven harjoitukset jäivät melkein kokonaan väliin pahan loukkaantumisen takia. Joukkueen tavoite oli, että säilytetään sarjapaikka, ja uskon että se onnistuu meiltä. Eli voi sanoa, että kausi on tähän mennessä mennyt hyvin, vaikka pisteitä voisi olla enemmän, kun katsoo pelejä ja miten ollaan pelattu”, Saari arvioi.

Viime kaudella Kolmosessa Matti Saari oli pelipaikallaan ehkä koko sarjan ylivoimaisin pelaaja, mutta tällä kaudella hänen merkityksensä joukkueelle on jopa kasvanut. Voidaan jopa arvioida, että Kakkonen on sopinut Saarelle sarjana paremmin, sillä kun ympärillä olevien pelikavereiden taso on noussut taas pykälän verran, on myös Saari itse onnistunut nostamaan oman pelinsä vielä uudelle tasolle.

”Kakkosen pelit ovat tuntuneet hyvältä Kolmosen kauden jälkeen. Itsellä on kokemusta Kakkosen peleistä suhteellisen paljon ja tuntuu, että sopii ainakin itselle paremmin. Tosin kentät on parempia ja se myös suosii sekä joukkueen että omaa pelityyliäni”, Saari pohtii.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä luonnehtii Matti Saaren jatkoa erittäin tärkeäksi. ”Sopimus on todella iso asia seuralle. Masa on selkeästi tämän sarjan parhaita pelaajia, ja on upea asia asia, että saamme nauttia hänen pelistään ainakin vielä seuraavanakin kautena. Masa tuo pelaamiseen alituisen uhkan vastustajan puolustukselle, ja hän pystyy henkilökohtaisilla suorituksillaan kääntämään pelejä. On sanomattakin selvää, että olen erittäin tyytyväinen tähänkin jatkosopimukseen.”

Lopuksi Matti Saari lähettää vielä terveiset kannattajille: ”Loppukaudesta odotan hyviä otteluita ja tapahtumia varsinkin kotiotteluissa. Napsitaan vielä muutama joukkue sarjataulukossa niin voisi olla tyytyväinen joukkueen loppukauteen. Tulkaa kaikki paikalle kotiotteluihin antamaan joukkueelle tuki. Sitä tullaan tarviimaan!”

Huomenna lauantaina TamU pelaa Musan Salaman vieraana Porissa, mutta seuraava kotiottelukin tulee jo ensi viikon torstaina 24.8. kun Salon Palloilijat vierailee Tammelassa. Kyseessä on samalla Matti Saaren ja kumppaneiden kauden viimeinen tilaisuus viihdyttää kotiyleisöä Tammelassa, sillä syyskuun kolme kotiottelua pelataan Ratinan stadionilla.

Sopimuspelaajat kaudelle 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Eetu Rahkola
Matti Saari
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Matti Saaren haastattelu:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2