18.8.2017

 
 

Matti Saari jatkaa Sinipaidoissa myös ensi kaudellaTampere United on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Matti Saaren kanssa. Vasta 22-vuotias laitahy√∂kk√§√§j√§ on ehtinyt urallaan pelata my√∂s korkeammilla sarjatasoilla muutamaa liigaottelua my√∂den, mutta valitsi my√∂s ensi kauden seurakseen Tampere Unitedin. ”Tampere United oli selke√§ vaihtoehto itselle. TamU on eteenp√§in suuntaava seura, joka pit√§√§ huolen pelaajista. Ainakin itsell√§ni on ollut hyv√§t oltavat seurassa”, kommentoi Matti Saari seuravalintaansa.

Viime kaudella Kolmosessa Saari osui 18 ottelussa verkon perukoille 9 kertaa ja alusti peräti 15 maalia. Tällä kaudella hurjat tehot ovat jatkuneet korkeammasta sarjatasosta huolimatta, sillä tilillä on 15 ottelussa 4 maalia ja 9 maalisyöttöä. Tilastot kertovat paljon Matti Saaren merkityksestä joukkueelleen, mutta tilastoja tarkempi analyysi paljastaa, että melkein kaikki Sinipaitojen maalitilanteet kulkevat tavalla tai toisella Matti Saaren kautta. Nuori hyökkääjä tunnetaan myös hanakkana laukojana, ja viime aikoina verkko onkin taas heilunut mukavasti. Kuitenkin tätäkin oleellisemman panoksen Saari antaa nopeutensa, peliälynsä ja monipuolisen syöttövalikoimansa avulla. Nämä kaikki auttavat puhkomaan vastustajien puolustuksia, ja usein myös tavoilla jotka näkyvät tulostaululla mutta eivät Saaren henkilökohtaisissa tilastoissa.

”Itsell√§ni kausi on mennyt ihan hyvin siihen n√§hden ett√§ talven harjoitukset j√§iv√§t melkein kokonaan v√§liin pahan loukkaantumisen takia. Joukkueen tavoite oli, ett√§ s√§ilytet√§√§n sarjapaikka, ja uskon ett√§ se onnistuu meilt√§. Eli voi sanoa, ett√§ kausi on t√§h√§n menness√§ mennyt hyvin, vaikka pisteit√§ voisi olla enemm√§n, kun katsoo pelej√§ ja miten ollaan pelattu”, Saari arvioi.

Viime kaudella Kolmosessa Matti Saari oli pelipaikallaan ehkä koko sarjan ylivoimaisin pelaaja, mutta tällä kaudella hänen merkityksensä joukkueelle on jopa kasvanut. Voidaan jopa arvioida, että Kakkonen on sopinut Saarelle sarjana paremmin, sillä kun ympärillä olevien pelikavereiden taso on noussut taas pykälän verran, on myös Saari itse onnistunut nostamaan oman pelinsä vielä uudelle tasolle.

”Kakkosen pelit ovat tuntuneet hyv√§lt√§ Kolmosen kauden j√§lkeen. Itsell√§ on kokemusta Kakkosen peleist√§ suhteellisen paljon ja tuntuu, ett√§ sopii ainakin itselle paremmin. Tosin kent√§t on parempia ja se my√∂s suosii sek√§ joukkueen ett√§ omaa pelityyli√§ni”, Saari pohtii.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ luonnehtii Matti Saaren jatkoa eritt√§in t√§rke√§ksi. ”Sopimus on todella iso asia seuralle. Masa on selke√§sti t√§m√§n sarjan parhaita pelaajia, ja on upea asia asia, ett√§ saamme nauttia h√§nen pelist√§√§n ainakin viel√§ seuraavanakin kautena. Masa tuo pelaamiseen alituisen uhkan vastustajan puolustukselle, ja h√§n pystyy henkil√∂kohtaisilla suorituksillaan k√§√§nt√§m√§√§n pelej√§. On sanomattakin selv√§√§, ett√§ olen eritt√§in tyytyv√§inen t√§h√§nkin jatkosopimukseen.”

Lopuksi Matti Saari l√§hett√§√§ viel√§ terveiset kannattajille: ”Loppukaudesta odotan hyvi√§ otteluita ja tapahtumia varsinkin kotiotteluissa. Napsitaan viel√§ muutama joukkue sarjataulukossa niin voisi olla tyytyv√§inen joukkueen loppukauteen. Tulkaa kaikki paikalle kotiotteluihin antamaan joukkueelle tuki. Sit√§ tullaan tarviimaan!”

Huomenna lauantaina TamU pelaa Musan Salaman vieraana Porissa, mutta seuraava kotiottelukin tulee jo ensi viikon torstaina 24.8. kun Salon Palloilijat vierailee Tammelassa. Kyseessä on samalla Matti Saaren ja kumppaneiden kauden viimeinen tilaisuus viihdyttää kotiyleisöä Tammelassa, sillä syyskuun kolme kotiottelua pelataan Ratinan stadionilla.

Sopimuspelaajat kaudelle 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Eetu Rahkola
Matti Saari
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Matti Saaren haastattelu: