Maskussa nähtiin suuret maalijuhlat

18/06/2024 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United matkusti sunnuntaina Maskuun sarjanousija MaPSin vieraaksi, joka oli TamUlle täysin uusi tuttavuus. Sateisessa illassa TamU nappasi täydet kolme pistettä kotimatkalleen peräti lukemin 0–13. Sinipaitojen maaleja viimeisteli yhteensä kuusi eri pelaajaa, joista Jenni Särö ja Elsa Kaihia tekivät hattutemput.

Naisten Kolmonen

0 – 13

  • Ottelu ratkesi nopeasti, sillä vartin pelin jälkeen TamU johti jo lukemin 0–3.
  • TamU jatkaa tappiottomana sarjan kärjessä, mutta nousu­taistelu jatkuu tiiviinä.
  • Juhannuksesta alkaa kuukauden mittainen tauko otteluista.

TamU sai luotua hyvin maalipaikkoja ja painetta vastustajan päähän heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Pelin ensimmäinen maali syntyikin jo, kun peliä oli pelattu vain kymmenen minuuttia Elsa Kaihian viimeistellessä hyvän syöttökuvion päätteeksi.

Pelin toinen maali syntyi muutama minuutti myöhemmin, kun keskikenttä Jenni Särö pääsi vetämään keskeltä pallon vasempaan alakulmaan. Vain minuutti Särön maalista, oli jälleen Kaihian vuoro, kun pallo pelattiin suoraviivaisesti linjan taakse ja Kaihia pääsi karkaamaan yksin läpi. Neljännen maalin viimeistelystä vastasi Alina Matilainen, joka pelasi sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa kärjessä.

TamU jatkoi vyöryttämistään ja viimeisteli lukemiksi jo 0–5, kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia. Asialla oli jälleen Jenni Särö, joka viimeisteli illan toisensa. Ennen taukoa nähtiin vielä kaksi maalia aivan jakson loppuminuuteilla. Maalihanansa ottelussa avannut Elsa Kaihia viimeisteli illan kolmantensa 41. peliminuutilla ja kaunisteli illan maalisaldoaan jo neljään maaliin ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Tauolle siirryttiin Sinipaitojen 0–7-johdossa.

Toiselle jaksolle TamU lähti parantamaan pallonhallintaansa. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tilanteita, joissa joukkueen syvyys puolustajien ja hyökkääjien välillä oli lähes olematon. Sinipaitoja saattoi seistä jopa viisi vierekkäin valmiina karkaamaan pystyyn, kun MaPS piti linjansa korkealla. Syvyyttä pelaamisessa nähtiin enemmän ja TamU malttoi hyödyntää pelileveyttä paremmin.

Illan kahdeksas maali syntyi MaPS pelaajan omasta jalasta. Tilanteen alusti kuitenkin hyökkääjä Serena Lehtonen ja keskikenttä Särö. Oma maali nähtiin 52. peliminuutilla, ja jälleen ehdittiin pelaamaan vain neljä minuuttia, kun TamU viimeisteli seuraavan maalin. Yhdeksännen maalin tekijän toimi wingback Helmi Rasinen, joka sai jalan auki boksin rajan tuntumassa.

Kotijoukkue sai ottelussa yhden hyvän tilanteen kohti TamUn maalia, kun MaPSin pelaaja karkasi puolustajilta yksin läpi. Maalivahti Kiira Kaivola kuitenkin torjui tilanteen kulmapotkuksi. Myös kulmapotku toimitettiin hyvin maalille, mutta viimeistely-yritys jäi hieman heikoksi.

Pelin kymmenes maali syntyi 66. minuutilla, kun TamU pääsi nopeaan hyökkäykseen oikealla laidalla. Oikealta laidalta toimitettiin pallo hyvin lähelle maalia, ja Johanna Heikkinen pääsi sijoittamaan pallon sisään varmalla laukauksella.

Heikkisen maalista ei kulunut kuin neljä minuuttia, ja TamU iski jälleen. Maalintekijänä oli tällä kertaa Jessi Hiltunen, joka sai voitettua pallon itselleen kuudentoista rajan tuntumassa ja pääsi vetämään pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Vielä saman minuutin aikana syntyi toinen maali. Helmi Rasinen pääsi pelaamaan laidalta pystypallon Jenni Särölle juoksuun, josta hän ajoi maalille ja nosti pallon ulkosyrjällä etukulmaan. Tämä oli jo Särön kolmas maali ja lukemat olivat 0–12.

Ottelun viimeinen maali syntyi kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Jenni Särön pelatessa MaPSin puolustuslinjan läpi pallon Alina Matilaiselle juoksuun. Matilainen sijoitti takakulmaan maalivahdin ohi, ja näin ottelu päättyi 0–13-lukemiin.

Voitolla TamU vankisti asemaansa sarjan kärjessä. Nousutaistelussa lähin takaa-ajaja on PIF, joka on neljän pisteen päässä. Heinäkuun lopussa pelattava keskinäinen ottelu voi nousta vielä tärkeäksi, etenkin kun PIF:llä on vielä Sinipaitojakin parempi maaliero. TamUn tapaan tappiotta pelannut FC Nokia on varmasti myös mukana nousustaistelussa, mutta on yhden ottelun kärkikaksikkoa vähemmän pelanneena viiden pisteen päässä TamUsta.

TamU pelaa ensimmäisen sarjakierroksen viimeisen ottelunsa Turun Toverien vieraan keskiviikkona 19.6. klo 19.00 alkaen. Tämän jälkeen vuorossa on pidempi tauko otteluista, sillä seuraavan kerran pelataan vasta sunnuntaina 21.7. klo 14.00, kun TamU saa vieraakseen Pyynikin urheilukentälle Salon Palloilijat.

Naisten Kolmonen

0 – 13

( 0 – 7 )

10′ Elsa Kaihia
14′ Jenni Särö
15′ Elsa Kaihia
21′ Alina Matilainen
23′ Jenni Särö
41′ Elsa Kaihia
45′ Elsa Kaihia
52′ Oma maali
56′ Helmi Rasinen
66′ Johanna Heikkinen
70′ Jessi Hiltunen
70′ Jenni Särö
87′ Alina Matilainen

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49