Markus Kopfille kolmas kausi kakkos­joukkueen käskijänä

06/10/2023 TamU 2
Uutinen

Miesten kakkosjoukkueen päävalmentajana kaudesta 2022 alkaen toiminut Markus Kopf jatkaa joukkueen peräsimessä myös kaudella 2024. Joukkueella on suuri strateginen merkitys Tampere Unitedille, sillä sen tarkoituksena on tukea edustus­joukkueen toimintaa. Tähän mennessä parhaiten on toteutunut se, että kakkosjoukkue on laadukas joukkue, jossa vähemmän minuutteja saaneet pelaajat voivat käydä hakemassa peliaikaa. Lisäksi joukkuetta kehitetään askel askeleelta ympäristöksi, jossa kehitetään nuoria pelaajia edustus­joukkueen tarpeisiin. Myös ensi kaudeksi joukkueeseen pyritään saamaan hyvä sekoitus kokeneita pelaajia ja nuoria pelaajia, joilla on potentiaalia nousta edustusjoukkueeseen.

Markus Kopf

  • Pelasi edustusjoukkueessa kaudet 2020–21.
  • Kakkosjoukkueen päävalmentaja kaudesta 2022 alkaen.
  • UEFA B -valmentajalisenssi.

Pelaaminen Kolmosessa hyvässä valmennuksessa kehittää pelaajaa enemmän kuin jossakin Kakkosen joukkueessa harjoittelu ilman peliaikaa. Erityisesti nuoret pelaajat tarvitsevat peliaikaa, ja sitä me voimme antaa.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Meillä on nuorille pelaajille hyvä ympäristö. Harjoittelemme kolme kertaa viikossa, eli useammin kuin moni muu Kolmosen joukkue, joten meillä on hyvä kehittyä seuraavalle tasolle.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Markus Kopfille päävalmentajan pesti Tampere Unitedin kakkosjoukkueessa on ensimmäinen pesti vastuuvalmentajana. Kopfin varsinainen peliura päättyi kauteen 2021, joskin tällä kaudella hän on pelannut TamUn kolmosjoukkueessa muutaman pelin ja myös kakkosjoukkueessa joitakin minuutteja otteluiden lopusta, kun loppukaudesta joukkue on joutunut pelaamaan pienellä vaihtopenkillä.

”Tämä kaksi kautta on ollut mukavaa aikaa minulle. Olen ottanut ensimmäiset askeleet valmentajan urallani, ja olen oppinut paljon valmentamisesta”, Kopf kertoo.

Matkus Kopf kertoi vuosi sitten sopimusuutisessa tykästyneensä Tampere Unitediin eteenpäin menevänä yhteisöllisenä seurana, ja siksi jatkosopimuksen tekeminen oli luonteva askel.

”Kuten sanoin jo vuosi sitten, pidän seuran visiosta ja seuran kannattajista. Seurassa on hyvä tunnelma”, Kopf kuvailee.

Lisäksi Kopf kertoo, että hänellä on tavoitteita kakkosjoukkueen kanssa, ja haluaa jatkaa niiden eteen työskentelyä.

”Haluan rakentaa joukkueen, joka lähitulevaisuudessa taistelee Kolmosen kärkisijoista.”

Takana haastava kausi Kolmosessa

Kakkosjoukkueen kausi Kolmosessa ei ole tulosten valossa sujunut aivan niin hyvin kuin vuotta aiemmin. Loppusijoitus on todennäköisesti seitsemäs, kun viime vuonna joukkue oli viides heti muista selvästi erottuneen kärkinelikon jälkeen. Tämä ei kerro kuitenkaan koko tarinaa.

”Pelimme on kehittynyt tällä kaudella. Pelaamme huomattavasti kontrolloidummin eikä meille enää tehdä niin paljon maaleja, sillä puolustuspelimme on kehittynyt. Myös palloa hallitessamme pelaamme paremmin ja syötöt ovat laadukkaampia”, Kopf kuvailee.

”Isoin haaste oli, että meillä ei ollut todellista ysipaikan pelaajaa, joka pystyy tekemään paljon maaleja. Se teki kaudesta hankalan. Lisäksi kauden loppupuolella meillä oli paljon loukkaantumisia, ja lisäksi muutama pelaaja jäi yllättäen pois muutettuaan opiskelemaan toiselle paikkakunnalle.”

Tehtyjen maalien määrä pistääkin silmään kun katsoo sarjataulukkoa. Niitä TamUlla on vain 29 eli kutakuinkin sama määrä kuin aivan sarjan tyvessä olevilla joukkueilla, kun yläpuolella olevilla joukkueilla tehtyjä maaleja on 50–80. Kaudella 2022 myös TamU pääsi näihin lukemiin 55:llä maalillaan.

Markus Kopf näkee kuitenkin joukkueen olevan viime vuotta lähempänä sarjan kärkijoukkuetta.

”Se ei näy pisteissä, mutta se näkyy siinä miten me pelaamme. Olemme tänä vuonna jopa voittaneet kärkijoukkueita, kun viime kaudella saimme vain kaksi tasapeliä. Nyt voitimme NoPSin ja ACEn, ja pelasimme kesäkuussa tasan TPV:n kanssa”, Kopf luettelee.

”Lukuunottamatta kauden ensimmäistä ja kolmatta peliä emme myöskään kertaakaan hävinneet suurin lukemin. Pelit olivat tasaisia, ja olisimme voineet kääntää ne useammin voitoiksi, sillä monesti olimme mielestäni pelillisesti jopa parempi joukkue, mutta maalinteko oli vaikeaa.”

Joukkueen kehittäminen jatkuu

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on jo alkanut, ja useampikin nuori pelaaja on jo tiedustellut mahdollisuutta pelata TamUn kakkosjoukkueessa ensi kaudella. Myös avoin haku tryouteille avataan pian TamUn nettisivuilla. Markus Kopf toivoo tietysti joukkueen löytävän selkeän maalintekijän, joka pystyy laittamaan keskitykset verkon perukoille ja on muutoinkin tehokas maalin edessä.

”Myös puolustukseen tarvitaan lisää pelaajia. Vaikka meille ei paljon maaleja tehtykään, meillä oli pelistä toiseen haasteita saada riittävä määrä puolustajia kokoonpanoon. Siihen tarvitaan lisää syvyyttä”, Kopf toteaa.

”Toki kaikille muillekin pelipaikoille otetaan mieluusti yksi tai kaksi uutta pelaajaa, mutta isoimmat tarpeet ovat puolustuslinjassa ja kärjessä.”

Erityisesti Markus Kopf haluaa kolmosjoukkueen toimivan ponnahduslautana TamUn edustusjoukkueeseen.

”Olemme jo näyttäneet, että meiltä voi nousta edustukseen, kun Eelis Korhonen ja Eemeli Rantaneva siirtyivät meiltä täksi kaudeksi edustusjoukkueeseen.”

TamUun siirtymistä harkitseville nuorille pelaajille Markus Kopfilla on selkeät terveiset.

”Pelaaminen Kolmosessa hyvässä valmennuksessa kehittää pelaajaa enemmän kuin jossakin Kakkosen joukkueessa harjoittelu ilman peliaikaa. Erityisesti nuoret pelaajat tarvitsevat peliaikaa, ja sitä me voimme antaa, ja samalla annamme mahdollisuuden kehittyä pelaajaksi joka on valmis ottamaan isomman roolin myös edustusjoukkueessa.”

”Meillä on nuorille pelaajille hyvä ympäristö. Harjoittelemme kolme kertaa viikossa, eli useammin kuin moni muu Kolmosen joukkue, joten meillä on hyvä kehittyä seuraavalle tasolle.”

Lopuksi Kopf haluaa vielä korostaa sitoutumisen tärkeyttä.

”Haluan joukkueeseen sitoutuneita pelaajia, jotka todella identifioituvat joukkueeseen ja ovat joukkueen käytössä silloin kun tarvitaan.”

Kohti Kolmosen kautta 2024

Ensi kauden tavoitteita Markus Kopf lähestyy nimenomaan pelaajakehityksen kautta, ja uskoo sen johtavan myös parempaan menestykseen joukkueena.

”Tavoitteena on tehdä pelaajista parempia. Sitä kautta meillä on paremmat mahdollisuudet kehittyä myös joukkueena, ja nousta lähemmäksi Kolmosen kärkijoukkueita.”

”Tänä vuonna emme sarjapisteiden valossa ole niin lähellä kuin toivoin, mutta pelillisesti olemme lähempänä, ja kun jatkamme näin, meillä on ensi kaudella mahdollisuus haastaa kärki myös sarjataulukossa”, Kopf kaavailee.

Kakkosjoukkue pelaa vielä kauden viimeisen ottelunsa Tervakosken Padon vieraana lauantaina 7.10. klo 14.15 alkaen. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen kauteen 2024 täydellä painolla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49