Markus Kopf tuo saksalais­voimaa Unitediin

09/01/2020
Uutinen

TamU on tehnyt uuden tulemisensa ensimmäisen kansainvälisen siirron, kun keskikentällä viihtyvä Markus Kopf siirtyy Tampere Unitediin saksalaisseura SV Stadelhodenista. Jo sunnuntain harjoitusottelussa pelanneen Kopfin sopimus kattaa kauden 2020.

Markus Kopfin, 31, junioriura päättyi aikanaan Offenburger FV:n riveissä, jolloin hän oli nostamassa seuran A-juniorijoukkuetta Saksan junioreiden Bundesliigaan. Samassa seurassa hän aloitti myös aikuisuransa, mutta siirtyi jo vuotta myöhemmin SV Stadelhofenin riveihin, jossa hän pelasi peräti yksitoista vuotta. Tänä aikana SV Stadelhofen pelasi pääosin Saksan kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla Verbandsligassa, josta joukkue putosi kaudeksi 2018–2019 pykälää alemmas Landesligan ensimmäiselle tasolle.

Kopf on toiminut edelliset neljä kautta ajan Saksassa varakapteenina ja pitääkin kaikkein tärkeimpänä asiana joukkueen menestystä. Hän kuvailee itseään joukkuepelaajaksi, joka kokemuksellaan pyrkii auttamaan nuoria pelaajia. Omien sanojensa mukaan Kopfille mieluisimmat pelipaikat löytyvät keskikentän pohjalta ja hyökkäävän keskikentän tontilta, mutta hänellä on paljon kokemusta myös topparin roolista.

Pelaajaan itsensä mukaan hän pelaa yksinkertaista ja helppoa peliä. Hän ei pyri näyttäviin ratkaisuihin, sen sijaan hän luottaa rauhallisuuteensa myös paineen alla ja pyrkii lukemaan sekä rikkomaan vastustajan peliä. Suomeen Kopfin on tuonut suomalainen tyttöystävä, ja hän halusi jatkaa jalkapallouraansa myös Tampereella. TamU osoittautui hänelle oikeaksi seuraksi.

”Olen onnellinen päästyäni joukkueeseen. Heti ensimmäisissä harjoituksissa huomasin tämän joukkueen sopivan minulle. Suomeen muutettuani halusin liittyä kunnianhimoiseen seuraan ja näin tässä joukkueessa potentiaalia. Haluan auttaa nuoria pelaajia kehittymään ja vahvistaa joukkuetta tulevaisuuden tavoitteissa”, Kopf kertoo.

”Haluan myös oppia suomalaisia harjoittelutapoja, sillä voin hyvin kuvitella valmentavani tulevaisuudessa”, jo nyt UEFA:n B-lisenssin suorittanut Kopf lisää.

Kopfin valmennuskyvyt on jo huomattu Sinipaitojen valmennusportaassa, ja päävalmentaja Jukka Listenmaa on vakuuttunut kokeneen saksalaisen kyvyistä myös tällä osa-alueella.

”Markus on ollut meillä heti ensimmäisestä harjoittelukerrasta lähtien mukana. Oli tykännyt ja halusi jäädä meille. Hänellä on UEFA:n B-valmentajatutkintosuoritettuna, joten kun hoidetaan hommat omalta osaltamme hyvin, niin näen että hänestä voi olla tulevaisuudessa paljonkin iloa TamUlle”, avaa Listenmaa ajatuksiaan.

”Kun noita harjoituksia katselee, niin hän puhuu ja ohjaa peliä ihailtavalla tavalla. Minun on ihan turha mennä siinä vaiheessa sinne mitään kertomaan. Ei siinä valmentajaa tarvita, kun hän kertoo asioita vieressä pelaaville”, Listenmaa ylistää saksalaisen johtajan taitoja.

Listenmaa kehui Kopfia jo viime viikonlopun harjoituspelin jälkeen, mutta kehuja satelee vielä lisää sopimusuutisen yhteydessä.

”Erittäin tyytyväinen olen tähän sopimukseen. Markus Kopf tuo meille ennen kaikkea paljon kaivattua kokemusta nuoreen ryhmään, mutta pelillisesti hän tuo samalla erittäin tärkeitä helppoja syöttöjä omalle joukkueille. Hänellä on laaja syöttövalikoima ja kyky rauhoittaa peliä. Hänen pelaamistaan oli sunnuntaina kiva katsella, kun hänellä riittää malttia tehdä ratkaisu pallon kanssa. Jaloissa hänellä on toki pientä verkkaisuutta, mutta muuten kyseessä on erinomainen pelimies”, summaa Listenmaa tuoreen hankinnan.

Kopf saatetaan nähdä seuraavan kerran kentällä jo reilun viikon kuluttua Suomen Cupin ottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Tätä ennen kannattaa hankkia jo tulevan kauden kausikortti TamU-kaupasta. Kausarin hinta on 70 €, alennusryhmiltä 45 €.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mahad Hussein (p)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Markus Kopf (kk)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa