9.1.2020

 
 

Markus Kopf tuo saksalais­voimaa UnitediinTamU on tehnyt uuden tulemisensa ensimmäisen kansainvälisen siirron, kun keskikentällä viihtyvä Markus Kopf siirtyy Tampere Unitediin saksalaisseura SV Stadelhodenista. Jo sunnuntain harjoitusottelussa pelanneen Kopfin sopimus kattaa kauden 2020.

Markus Kopfin, 31, junioriura p√§√§ttyi aikanaan Offenburger FV:n riveiss√§, jolloin h√§n oli nostamassa seuran A-juniorijoukkuetta Saksan junioreiden Bundesliigaan. Samassa seurassa h√§n aloitti my√∂s aikuisuransa, mutta siirtyi jo vuotta my√∂hemmin SV Stadelhofenin riveihin, jossa h√§n pelasi per√§ti yksitoista vuotta. T√§n√§ aikana SV Stadelhofen pelasi p√§√§osin Saksan kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla Verbandsligassa, josta joukkue putosi kaudeksi 2018‚Äď2019 pyk√§l√§√§ alemmas Landesligan ensimm√§iselle tasolle.

Kopf on toiminut edelliset neljä kautta ajan Saksassa varakapteenina ja pitääkin kaikkein tärkeimpänä asiana joukkueen menestystä. Hän kuvailee itseään joukkuepelaajaksi, joka kokemuksellaan pyrkii auttamaan nuoria pelaajia. Omien sanojensa mukaan Kopfille mieluisimmat pelipaikat löytyvät keskikentän pohjalta ja hyökkäävän keskikentän tontilta, mutta hänellä on paljon kokemusta myös topparin roolista.

Pelaajaan itsensä mukaan hän pelaa yksinkertaista ja helppoa peliä. Hän ei pyri näyttäviin ratkaisuihin, sen sijaan hän luottaa rauhallisuuteensa myös paineen alla ja pyrkii lukemaan sekä rikkomaan vastustajan peliä. Suomeen Kopfin on tuonut suomalainen tyttöystävä, ja hän halusi jatkaa jalkapallouraansa myös Tampereella. TamU osoittautui hänelle oikeaksi seuraksi.

”Olen onnellinen p√§√§sty√§ni joukkueeseen. Heti ensimm√§isiss√§ harjoituksissa huomasin t√§m√§n joukkueen sopivan minulle. Suomeen muutettuani halusin liitty√§ kunnianhimoiseen seuraan ja n√§in t√§ss√§ joukkueessa potentiaalia. Haluan auttaa nuoria pelaajia kehittym√§√§n ja vahvistaa joukkuetta tulevaisuuden tavoitteissa”, Kopf kertoo.

”Haluan my√∂s oppia suomalaisia harjoittelutapoja, sill√§ voin hyvin kuvitella valmentavani tulevaisuudessa”, jo nyt UEFA:n B-lisenssin suorittanut Kopf lis√§√§.

Kopfin valmennuskyvyt on jo huomattu Sinipaitojen valmennusportaassa, ja päävalmentaja Jukka Listenmaa on vakuuttunut kokeneen saksalaisen kyvyistä myös tällä osa-alueella.

”Markus on ollut meill√§ heti ensimm√§isest√§ harjoittelukerrasta l√§htien mukana. Oli tyk√§nnyt ja halusi j√§√§d√§ meille. H√§nell√§ on UEFA:n B-valmentajatutkintosuoritettuna, joten kun hoidetaan hommat omalta osaltamme hyvin, niin n√§en ett√§ h√§nest√§ voi olla tulevaisuudessa paljonkin iloa TamUlle”, avaa Listenmaa ajatuksiaan.

”Kun noita harjoituksia katselee, niin h√§n puhuu ja ohjaa peli√§ ihailtavalla tavalla. Minun on ihan turha menn√§ siin√§ vaiheessa sinne mit√§√§n kertomaan. Ei siin√§ valmentajaa tarvita, kun h√§n kertoo asioita vieress√§ pelaaville”, Listenmaa ylist√§√§ saksalaisen johtajan taitoja.

Listenmaa kehui Kopfia jo viime viikonlopun harjoituspelin jälkeen, mutta kehuja satelee vielä lisää sopimusuutisen yhteydessä.

”Eritt√§in tyytyv√§inen olen t√§h√§n sopimukseen. Markus Kopf tuo meille ennen kaikkea paljon kaivattua kokemusta nuoreen ryhm√§√§n, mutta pelillisesti h√§n tuo samalla eritt√§in t√§rkeit√§ helppoja sy√∂tt√∂j√§ omalle joukkueille. H√§nell√§ on laaja sy√∂tt√∂valikoima ja kyky rauhoittaa peli√§. H√§nen pelaamistaan oli sunnuntaina kiva katsella, kun h√§nell√§ riitt√§√§ malttia tehd√§ ratkaisu pallon kanssa. Jaloissa h√§nell√§ on toki pient√§ verkkaisuutta, mutta muuten kyseess√§ on erinomainen pelimies”, summaa Listenmaa tuoreen hankinnan.

Kopf saatetaan n√§hd√§ seuraavan kerran kent√§ll√§ jo reilun viikon kuluttua Suomen Cupin ottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. T√§t√§ ennen kannattaa hankkia jo tulevan kauden kausikortti TamU-kaupasta. Kausarin hinta on 70 ‚ā¨, alennusryhmilt√§ 45 ‚ā¨.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mahad Hussein (p)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Markus Kopf (kk)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)