Markus Kopf jatkaa miesten kakkos­joukkueen päävalmentajana

14/09/2022 TamU 2
Uutinen

Miesten kakkosjoukkueen päävalmentajana vajaa vuosi sitten aloittanut Markus Kopf on tehnyt kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Saksalais­valmentaja liittyi Sinipaitoihin alunperin kaudella 2020 pelaajana, mutta jo tuolloin tiedettiin, että kokeneella Kopfilla oli sekä koulutus että kiinnostus valmentamiseen. Palaset loksahtivat viime syksynä kohdalleen, kun Kolmoseen noussut kakkosjoukkue tarvitsi uuden valmentajan, ja yhteinen sävel löytyi Kopfin kanssa nopeasti. Samoja loksahtelun ääniä on kuultu pitkin kautta, kun kakkosjoukkue otti Kopfin johdolla nopeasti sarjapaikan uusimiseen tarvittavat pisteet ja on haastanut jopa aivan sarjan kärkijoukkueita kauden mittaan.

Markus Kopf

  • Pelasi TamUn edustuksessa kaudet 2020–21 ja sitä ennen mittava ura Saksassa.
  • Kuluva kausi on saksalaisen ensimmäinen kausi päävalmentajana, vaikka hänellä on muuta aiempaa valmennuskokemusta.
  • Uusi sopimus kattaa kauden 2023.

Tämä on minulle hyvä tilaisuus kasvaa valmentajana ja auttaa samalla myös seuraa kasvamaan ja saavuttamaan tavoitteitaan.

- Markus Kopf
Kakkosjoukkueen päävalmentaja

Haluan tuoda kakkosjoukkueen lähemmäksi edustusjoukkuetta, siten että kehitämme kakkosjoukkueessa pelaajia edustusjoukkueen tarpeisiin.

- Markus Kopf
Kakkosjoukkueen päävalmentaja

Tärkein tavoite ensi kaudelle on, että piste-ero kärkijoukkueisiin kaventuu ja ero takana oleviin joukkueisiin kasvaa, vaikka sijoitus olisikin sama kuin nytkin.

- Markus Kopf
Kakkosjoukkueen päävalmentaja

Markus Kopf kertoo olevansa tyytyväinen joukkueensa tähänastiseen suorituksen kauden aikana. Joukkue asetti itselleen tavoitteen sijoittua vähintään viidenneksi, ja sillä on vielä hyvä mahdollisuus parantaa tätä sijoitustavoitetta yhdellä, vaikka viime viikonlopun vierastappio Loiskeelle pudottikin TamUn sarjataulukon neljänneltä sijalta nimenomaan viidenneksi.

Hyvä urheilullinen menestys teki sopimuksen uusimisesta molemmille osapuolille helpon ratkaisun.

”Halusin uusia sopimukseni sillä pidän tästä työstä. Pidän myös joukkueesta ja seurasta, ja tämä on minulle hyvä tilaisuus kasvaa valmentajana ja auttaa samalla myös seuraa kasvamaan ja saavuttamaan tavoitteitaan”, Kopf toteaa.

”Markuksesta huokuu intohimo jalkapalloa kohtaan. Palaute pelaajilta ja kaikilta muiltakin on ollut erittäin positiivista, ja joukkueen tavoitteet ovat täyttyneet. Lisäksi Markus jakaa seuran ajatukset siitä, mihin suuntaan kakkosjoukkuetta olisi hyvä kehittää”, toteaa puolestaan Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Kopf vahvistaa tämän ajatuksen:

”Jalkapallo on intohimoni. Olen todella motivoitunut näkemään joukkueeni kehittyvän. Tällä kaudella olemme edistyneet joukkueena paljon, ja se motivoi minua valmentajana.”

”Olen mielestäni onnistunut kehittämään joukkueen taktista pelaamista ja lisäksi syöttöpelin laatua. Sitä olemme harjoitelleet todella paljon, jottei pelaajan tarvitse ajatella seuraavaa syöttöä, vaan se tulee selkäytimestä. Pallonmenetykset ovatkin vähentyneet selvästi kauden alkuun verrattuna, ja pystymme kontrolloimaan peliä pallollisena aiempaa paremmin”, konkretisoi Kopf joukkueen kehitystä aivan perusasioista lähtien.

Tavoitteena nuorten pelaajien kehittäminen edustusjoukkueelle

Tampere Unitedin kakkosjoukkue nousi kuluvaksi kaudeksi Kolmoseen samalla kun edustusjoukkue nousi Kakkoseen. Tämä mahdollistaa sen, että kakkosjoukkue voi aiempaa enemmän palvella edustusjoukkuetta, kun sekin pelaa sarjatasolla jossa nuorten pelaajien kehittäminen on mahdollista.

Toistaiseksi liikenne on kuitenkin edelleen ollut pääasiassa siihen suuntaan, että edustusjoukkueessa vähemmälle peliajalle jääneet tai loukkaantumisesta toipuvat pelaajat ovat hakeneet peliaikaa kakkosjoukkueesta. Markus Kopf haluaa muuttaa tämän.

”Haluan tuoda kakkosjoukkueen lähemmäksi edustusjoukkuetta, siten että kehitämme kakkosjoukkueessa pelaajia edustusjoukkueen tarpeisiin. Haluan joukkueeseen hyvän sekoituksen kokeneita pelaajia sekä nuoria pelaajia, joilla on mahdollisuus kehittyä ja nousta edustusjoukkueeseen yhdessä, kahdessa tai kolmessa vuodessa”, Kopf toteaa.

”Kesken kauden meille liittyikin pari nuorta pelaajaa, joilla on potentiaalia pelata ylempänäkin. Talvella meillä ei vielä juurikaan ollut nuoria pelaajia. Ensi vuonna haluan kehittää enemmän nuoria pelaajia.”

Toki yhden poikkeuksen muodosti keväällä pelattu edustusjoukkueen vierasottelu MuSaa vastaan. Flunssa-aalto kavensi joukkueen kokoonpanon todella ohueksi, mutta muutaman kakkosjoukkueen pelaajan avulla Porista haettiin riemukas yllätysvoitto.

Miten väli­matka kärki­joukkueisiin kurotaan umpeen?

Kuluvalla kaudella läntisen alueen Kolmosen B-lohkossa on neljä joukkuetta erottunut selvästi muista. Tässä vaiheessa nelosella alkava pistemäärä on TPV:llä, FC Haka junioreilla, NoPSilla ja TP-T:llä. Kaikilla muilla joukkueilla on alle 30 pistettä.

”Yksilöiden täytyy kehittyä. Nyt pelaamme hyvin joukkueena ja voitamme pelejä sen ansiosta, mutta tarvitsemme lisää yksilötaitoa”, Markus Kopf näkee eron kärkijoukkueisiin.

Lisäksi joukkueen sitoutumisen täytyy Kopfin mukaan kasvaa.

”Ymmärrän että Kolmosessa pelaajilla työt tai koulu menee joskus harjoitusten edelle. On kuitenkin vaikeaa, kun emme voi pelistä toiseen pelata samalla joukkueella, vaan vaihtuvuus on suurta, koska myös pelipäivinä pakolliset menot pitävät pelaajia poissa joukkueesta. Toki muilla joukkueilla on samanlainen tilanne.”

”Tärkein tavoite ensi kaudelle on, että piste-ero kärkijoukkueisiin kaventuu ja ero takana oleviin joukkueisiin kasvaa, vaikka sijoitus olisikin sama kuin nytkin. Tähän mennessä olemme saaneet kärkijoukkueilta vain yhden pisteen, ja sitä haluan myös parantaa ensi kaudella. Samalla toki haluan kehittää nuoria pelaajia kohti sitä, että heistä voisi tulla Kakkosen tason pelaajia”, Kopf summaa tavoitteet.

Jäljellä vielä kaksi kotiottelua ja kaksi vierasottelua

Kakkosjoukkueella on kuluvalla kaudella jäljellä vielä neljä ottelua. Näistä ensimmäinen pelataan ensi sunnuntaina 18.9. kello 12.30 alkaen, jolloin Pyynikin urheilukentälle saadaan vastustajaksi PP-70. Anniskelualue ja TamUn grilli palvelevat jo klo 12.00 alkaen.

Seuraavalla viikolla perjantaina 23.9. on vuorossa yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun TPV isännöi Sinipaitoja Kaupin tekonurmella 3. Ottelu alkaa kello 20.00. Lisäksi ACS isännöi Sinipaitoja samassa paikassa heti tiistaina 27.9. kello 20.00. Kauden viimeinen ottelu pelataan kotona Pyynikillä lauantaina 8.10. kello 16.00 Ikaalisten urheilijoita vastaan.

Katso Markus Kopfin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2