Markus Halme jatkaa valmennus­tiimissä

27/11/2017
Uutinen

Tampere United aloittaa tänään tryoutit kaudelle 2018 tutun valmennuskaksikon johdolla, sillä edustusjoukkueen valmennuksessa kaudesta 2015 alkaen mukana ollut Markus Halme jatkaa päävalmentaja Mikko Mäkelän aisaparina. Kauden 2018 kattava sopimus tarkoittaa Halmeelle neljättä vuotta Sinipaitojen mukana.

Halme on nähnyt Sinipaitojen mukana kaksi sarjanousua ja monien ulkopuolisten odotukset ylittäneen Kakkosen debyyttikauden. Kauden 2015 jälkimmäisen puolikkaan Halme toimi pelaajavalmentajana, ja suurelle yleisölle mieliin on jäänyt vahvimmin kauden päätösottelussa Halmeen tekemä sarjanousun varmistanut voittomaali FC Teivon verkkoon. Monelta on kuitenkin jäänyt ymmärtämättä Halmeen merkitys valmennustiimin tärkeänä osana.

”Vaikka päävalmentaja tekee lopulliset päätökset, niin on ollut hienoa kuinka alusta asti ’Mäksä’ on aina kuunnellut ja kysynytkin mielipiteitä. Alusta asti on ollut sellainen olo että luottamus on kunnossa”, kehuu Halme yhteistyötä päävalmentaja Mikko Mäkelän kanssa.

Halme kertoo että Kakkoseen nousu nosti joukkueen työmäärää valtavasti, ja sitä myötä myös valmentajilta vaaditaan aiempaa enemmän. ”Harjoitteita ja niiden laatua on pitänyt kehittää paljon siihen suuntaan, että kaikki tekeminen tukisi pelaamistamme. Pelikaudella myös vastustajien tarkkailuun ja pelitapojen analysointiin käytetään paljon enemmän aikaa kuin aikaisemmin”, Halme kuvailee.

”Mäksän kanssa käydään paljon asioita läpi puhelimitse ja reeneissä, ja pyritään aina yhdessä löytämään paras mahdollinen ratkaisu, on kyseessä sitten pelaamiseen tai harjoitteluun liittyvät asiat. Mäksän kanssa on ollut helppo toimia, saa vastuuta ja tukea ja on aito mahdollisuus kehittyä valmentajana”, Halme kiittelee.

Viime kautta Halme kuvailee tuloksellisesti onnistuneeksi, ja on tyytyväinen siihen että joukkue pelasi hyvää ja ennen kaikkea pelaajia kehittävää jalkapalloa. ”Meillä on hyvä pohja luotuna niin joukkueen rungon kuin pelitavankin osalta, ja onkin mahtavaa olla mukana kehittämässä tätä vielä pidemmälle. Viime kaudella päästettiin aivan liikaa maaleja, eli puolustuspelaamista ja etenkin reagointia pallon menetyksen jälkeen pitää kehittää”, Halme suunnittelee.

Työ pelaajien kanssa alkaa siis tänään, kun tryoutit pyörähtävät käyntiin Pirkkahallissa. Mukaan on ilmoittautunut sopimuspelaajien lisäksi 18 pelaajaa, jotka hakevat paikkaa Sinipaidoista ensi kaudeksi. Tamperelaisyleisö pääsee tarkkailemaan uusia pelaajia ensimmäisen kerran jo lauantaina 16.12. klo 16.30, kun TamU kohtaa paikalliskilpailija TPV:n Pirkkahallissa. Viikkoa aiemmin joukkue matkustaa Hämeenlinnaan, jossa se kohtaa Kakkoseen ensi kaudeksi nousseen HJS:n Pullerin tekonurmella lauantaina 9.12. klo 13.30.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49