27.11.2017

 
 

Markus Halme jatkaa valmennus­tiimiss√§Tampere United aloittaa tänään tryoutit kaudelle 2018 tutun valmennuskaksikon johdolla, sillä edustusjoukkueen valmennuksessa kaudesta 2015 alkaen mukana ollut Markus Halme jatkaa päävalmentaja Mikko Mäkelän aisaparina. Kauden 2018 kattava sopimus tarkoittaa Halmeelle neljättä vuotta Sinipaitojen mukana.

Halme on nähnyt Sinipaitojen mukana kaksi sarjanousua ja monien ulkopuolisten odotukset ylittäneen Kakkosen debyyttikauden. Kauden 2015 jälkimmäisen puolikkaan Halme toimi pelaajavalmentajana, ja suurelle yleisölle mieliin on jäänyt vahvimmin kauden päätösottelussa Halmeen tekemä sarjanousun varmistanut voittomaali FC Teivon verkkoon. Monelta on kuitenkin jäänyt ymmärtämättä Halmeen merkitys valmennustiimin tärkeänä osana.

”Vaikka p√§√§valmentaja tekee lopulliset p√§√§t√∂kset, niin on ollut hienoa kuinka alusta asti ’M√§ks√§’ on aina kuunnellut ja kysynytkin mielipiteit√§. Alusta asti on ollut sellainen olo ett√§ luottamus on kunnossa”, kehuu Halme yhteisty√∂t√§ p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§n kanssa.

Halme kertoo ett√§ Kakkoseen nousu nosti joukkueen ty√∂m√§√§r√§√§ valtavasti, ja sit√§ my√∂t√§ my√∂s valmentajilta vaaditaan aiempaa enemm√§n. ”Harjoitteita ja niiden laatua on pit√§nyt kehitt√§√§ paljon siihen suuntaan, ett√§ kaikki tekeminen tukisi pelaamistamme. Pelikaudella my√∂s vastustajien tarkkailuun ja pelitapojen analysointiin k√§ytet√§√§n paljon enemm√§n aikaa kuin aikaisemmin”, Halme kuvailee.

”M√§ks√§n kanssa k√§yd√§√§n paljon asioita l√§pi puhelimitse ja reeneiss√§, ja pyrit√§√§n aina yhdess√§ l√∂yt√§m√§√§n paras mahdollinen ratkaisu, on kyseess√§ sitten pelaamiseen tai harjoitteluun liittyv√§t asiat. M√§ks√§n kanssa on ollut helppo toimia, saa vastuuta ja tukea ja on aito mahdollisuus kehitty√§ valmentajana”, Halme kiittelee.

Viime kautta Halme kuvailee tuloksellisesti onnistuneeksi, ja on tyytyv√§inen siihen ett√§ joukkue pelasi hyv√§√§ ja ennen kaikkea pelaajia kehitt√§v√§√§ jalkapalloa. ”Meill√§ on hyv√§ pohja luotuna niin joukkueen rungon kuin pelitavankin osalta, ja onkin mahtavaa olla mukana kehitt√§m√§ss√§ t√§t√§ viel√§ pidemm√§lle. Viime kaudella p√§√§stettiin aivan liikaa maaleja, eli puolustuspelaamista ja etenkin reagointia pallon menetyksen j√§lkeen pit√§√§ kehitt√§√§”, Halme suunnittelee.

Työ pelaajien kanssa alkaa siis tänään, kun tryoutit pyörähtävät käyntiin Pirkkahallissa. Mukaan on ilmoittautunut sopimuspelaajien lisäksi 18 pelaajaa, jotka hakevat paikkaa Sinipaidoista ensi kaudeksi. Tamperelaisyleisö pääsee tarkkailemaan uusia pelaajia ensimmäisen kerran jo lauantaina 16.12. klo 16.30, kun TamU kohtaa paikalliskilpailija TPV:n Pirkkahallissa. Viikkoa aiemmin joukkue matkustaa Hämeenlinnaan, jossa se kohtaa Kakkoseen ensi kaudeksi nousseen HJS:n Pullerin tekonurmella lauantaina 9.12. klo 13.30.