Mari Virtanen, Emilia Numminen ja Pinja Aaltonen muodostavat kapteeniston

28/04/2023 TamU naiset
Uutinen

Naisten edustusjoukkueen kapteenit on valittu pelaajien äänestyksessä, ja kolmikkoon tulivat valituksi viime kaudellakin kapteenistoon kuuluneet Mari Virtanen ja Emilia Numminen sekä uutena mukaan tuleva Pinja Aaltonen. Kokenut Mari Virtanen on ollut joukkueen äitihahmo sen perustamisesta eli kaudesta 2017 alkaen. Emilia Numminen puolestaan liittyi mukaan kaudeksi 2020 ja Pinja Aaltonen kaudeksi 2022, ja ovat niin ikään kuuluneet joukkueen kantaviin voimiin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kapteenit 2023

  • Mari Virtanen, laitapuolustaja, TamUssa kaudesta 2017 alkaen.
  • Emilia Numminen, toppari, TamUssa kaudesta 2020 alkaen.
  • Pinja Aaltonen, hyökkääjä, TamUssa kaudesta 2022 alkaen.

Mari Virtanen on kokeneena pelaajana tärkeä esimerkki Tampere Unitedin melko nuorelle joukkueelle.

”Uusi kausi tuo uudet haasteet, ja kapteeniston merkitys joukkueen ja valmennuksen tukemisessa on tärkeä. Roolini kapteenina on toimia esimerkillisesti joukkueen tapahtumissa ja tsempata kaikkia saamaan itsestä se paras irti. Tehtäväni on edesauttaa toiminnallani luomaan yhtenäinen joukkue. Haluan olla luotettava ja helposti lähestyttävä niin pelaajiston kuin valmennuksen ja taustojenkin kanssa”, Virtanen kuvailee rooliaan kapteenina.

Emilia Numminen on puolustuslinjan johtavana pelaajana myös pelillisesti sellaisessa roolissa, jossa kapteenin tehtävää on luonteva hoitaa.

”Kiitän joukkuetovereitani tästä kunniatehtävästä, johon he minut äänestivät ja pyrin olemaan heidän luottamuksensa arvoinen. Alimman linjan pelaajana johdan joukkuetta pelillisesti sekä ohjaan paljon.”

”Kuuntelen pelaajien mietteitä ja välitän tietoa valmennukselle ja muille taustoille, sekä myös toiseen suuntaan. Pyrin tukemaan Maria ja Pinjaa toiminnallani. Meillä on hyvä yhteishenki kapteenistossa ja joukkueessa ja kesästä tulee varmasti huippu”, kuvailee Numminen kapteenin kentän ulkopuolista roolia.

Pinja Aaltonen siirtyi TamUun viime kaudeksi paikalliskilpailija FC Nokiasta, ja on päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Valinta kapteenistoon kertoo joukkuetoverien arvostuksesta.

”Kapteenistoon valituksi tulemisen myötä haluan yhä enemmän olla joukkueen johtavia pelaajia ja omalla esimerkilläni auttaa joukkuetta saavuttamaan asettamamme tavoitteet. Vaatimustasoni on kova treeneissä ja peleissä, joten toivon että tämä auttaa koko joukkuetta suorittamaan kovalla tasolla läpi kauden”, Aaltonen kommentoi iloisena joukkuekaverien luottamuksesta.

Sarjakausi käyntiin lauantaina

Sarjakausi alkaa huomenna lauantaina 29.4. klo 14.00 Kaupin jalkapallostadionilla. Avausotteluun saadaan vastaan IFK Mariehamn, ja ottelussa on viime kausilta tutut palvelut. Anniskelualueelta saa siis Pyynikin Brewing Companyn juomia ja grilliltä muun muassa Tapolan ja Vegemin makkaroita sekä kuumia ja kylmiä juomia.

Kauden 2023 tukikausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta tai suoraan alla olevasta napista. Tukikausarien tuotot käytetään täysimääräisesti joukkueen kulujen kattamiseen ja sitämyötä pelaajien kausimaksujen alentamiseen. Tue siis joukkuetta ja sen tavoitetta nousta sarjatasoa ylemmäksi Kakkoseen!

TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana miesten kausikortti, jolloin molempien kausikorttien hinta on viisi euroa alempi.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49