Mahdi Ali vahvistaa Sinipaitojen keskus­puolustusta

16/01/2017
Uutinen

Vahvana keskuspuolustajana tunnettu Mahdi Ali, 26, siirtyy Tampere Unitediin. Poikamaajoukkueessakin pelannut toppari on itä-helsinkiläisseura FC Viikinkien kasvatti, mutta on saanut jalkapallokoulutusta myös USA:ssa. Viimeiset kaksi kautta Mahdi Ali pelasi Kakkosen ylempään keskikastiin kuuluneessa Järvenpään Palloseurassa.

Mahdi Alin siirrolla Tampere Unitediin on tuttu tausta: ”Muutin koulun perässä Tampereelle ja koulukaveri kehui TamUa. Tulin kokeilemaan ja huomasin että on mahtava nippu. On ollut kiva treenata ja joukkue on tosi taitava. Heti joulukuun harjoitusjakson jälkeen oli oikeastaan aika itsestään selvää, missä jatkan”, kehuu koko talven Sinipaitojen mukana harjoitellut Mahdi Ali.

Mahdi Ali kävi läpi FC Viikinkien koko junioriputken ja nousi edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon kaudella 2009, kun joukkue pelasi Ykkösessä. Jo edellisellä kaudella vyölle kertyi Kakkosen pelejä lainalla toisessa itä-helsinkiläisseurassa FC Kontussa. ”Kävin jo katsomassa, että Viikingit on samassa lohkossa ja se on hieno juttu. Kiva palata Heteniitylle, tällä kertaa vähän erivärisessä paidassa. Ainahan siellä on kiva pelata”, Mahdi Ali hehkuttaa.

Talvella 2009 Mahdi Ali debytoi myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa suoraan avauskokoonpanossa, kun Suomi kaatoi Viron 2–0. Samassa ottelussa vaihdosta kentälle tuli myös Tampere Unitedissa viime kaudella loistanut Niclas Kalatsev.

Syyskesällä 2010 Mahdi Ali siirtyi USA:n yliopistosarjojen eli NCAA:n korkeimmassa divisioonassa pelaavan Pohjois-Carolinan yliopiston joukkueeseen Greensboron kaupunkiin. Siellä hän pelasi kausien 2010–13 aikana joukkueen avauskokoonpanossa kaikissa joukkueensa 78 ottelussa ja valittiin kaudella 2013 eteläisen konferenssin tähdistöjoukkueeseen.

Syksyllä 2014 Mahdi Ali palasi FC Viikinkeihin ja pääsi sovittamaan kasvattajaseurassaan myös kapteenin nauhaa käsivarteensa. Viikinkien kausi 2014 päättyi kuitenkin putoamisen Kakkoseen, kun sarjapisteitä kertyi koko kaudella vain kuusi. Mahdi Ali päätti vaihtaa maisemaa ja siirtyi Kakkosessa pelanneeseen Järvenpään Palloseuraan.

”Mahdi on Kakkosen johtavia toppareita”, hehkuttaa pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä, ”Harva tajuaa minkälaisen kultakimpaleen saimme riveihimme. Hän on nopea, rauhallinen ja fyysisesti vahva.”

”Mahdi tuo tärkeää kokemusta peräpäähän. Hän osoitti ensimmäisistä reeneistä lähtien tuovansa kovan rutiinin ja kokemuksen nuoreen joukkueeseemme”, päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa tyytyväisenä. ”Mahdi on pelannut jo usean vuoden Palloliiton sarjoissa, ja uskon että hän tuo kokemuksen lisäksi myös kovaa johtajuutta joukkueeseemme.”

Tampere Unitedilla on Mahdi Alin sopimuksen myötä tasan 20 pelaajasopimusta. Kokoonpanossa on vielä muutama paikka avoinna, joten sopimusuutisia on odotettavissa vielä pitkin kevättä. Uusia julkistuksia odotellessa kannattaa hankkia TamU-kaupasta Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2017. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa. Myös Tampere Unitedin jäseneksi liittyminen on tietenkin mahdollista.

Mahdi Alin haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Mahdi Ali
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tuomo Hiltunen
Tero Intala
Topias Järvelä
Ali Koljonen
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Sampo Ojala
Riku Oras
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Lauri Saari
Matti Saari
Santeri Salomaa
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49