2.1.2020

 
 

Mahad Hussein vahvistaa Sinipaitojen puolustustaTopparin paikalla viihtyvä Mahad Hussein siirtyy Tampere Unitediin helsinkiläisestä FC Kontusta, joka viime kaudella sijoittui omassa Kolmosen lohkossaan toiseksi. Husseinin sopimus kattaa kauden 2020 ja sisältää seuran option myös seuraavasta kaudesta.

Mahad Hussein, 24, on pelannut edelliset kolme kautta itähelsinkiläisessä FC Kontussa, jonka valmennusryhmään on kuulunut myös entinen maajoukkuevalmentaja Antti Muurinen. Juniorivuotensa Hussein on pelannut pääkaupunkiseudulla GrIFK:ssa ja HIFK:ssa, jossa peliminuutteja kertyi myös HIFK:n kakkosjoukkueessa. Topparin paikka on Husseinille luontaisin, mutta hän pystyy pelaamaan myös laitapakkina.

”Selkeimm√§t vahvuuteni ovat pelin ohjaaminen sek√§ pelin rakentaminen alhaalta”, Hussein sanoo. Puolustuksen vahvistamisen lis√§ksi Hussein asettaa tavoitteekseen tehd√§ my√∂s pari maalia tulevalla kaudella.‚Ä®‚Ä®TamUn harjoitusrinkiin Hussein liittyi joulukuussa, ja h√§n pelasi my√∂s koko pelin harjoitusottelussa Ilves-Kissoja vastaan. Meininki harjoituksissa on miellytt√§nyt topparia.

”Olen pit√§nyt Jukka Listenmaan otteista ja uskon h√§nen viev√§n meid√§t pitk√§lle”, Hussein kaavailee.

Myös Listenmaa on lyhyessä ajassa mieltynyt uuteen sopimuspelaajaan. Erityisesti hänen johtajan ominaisuutensa ovat tehneet häneen vaikutuksen.

”Heti ensimm√§isest√§ harjoituksesta n√§ki, ett√§ Hussein on johtajatyyppi. H√§n alkoi heti ottaa vastuuta ja ohjata muita puolustuksessa”, Listenmaa kertoo.

”Mahad on urheilullinen ja hyv√§ toppari. H√§n menee kovaa tilanteisiin ja on kimmoisa kaveri. Maalivahtivalmentaja Juha Sepp√§l√§ huomasi nopeasti veryttelyjen yhteydess√§ h√§nen pomppunsa ja uskon, ett√§ t√§st√§kin ominaisuudesta on meille iloa tulevalla kaudella”, jatkaa Listenmaa.

Listenmaan mukaan edellinen ottelu Ilves-Kissoja vastaan oli Husseinille vaikea.

”Viime peliss√§ h√§n ei ehk√§ ollut ihan parhaimmillaan. Mahadilla oli meille saapuessaan hieman rikkonainen kausi alla ja pelaamattomuus n√§kyi viel√§, mutta tilanne paranee, kun h√§n saa pelej√§ alle”, Listenmaa uskoo.

Mahad Husseinin ja muut Sinipaidat voi nähdä seuraavan kerran jo sunnuntaina Pirkkahallissa, kun Tampere United isännöi TPV:n kakkosjoukkuetta kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mahad Hussein (p)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Toni Tuuri (kk)