Mahad Hussein vahvistaa Sinipaitojen puolustusta

02/01/2020
Uutinen

Topparin paikalla viihtyvä Mahad Hussein siirtyy Tampere Unitediin helsinkiläisestä FC Kontusta, joka viime kaudella sijoittui omassa Kolmosen lohkossaan toiseksi. Husseinin sopimus kattaa kauden 2020 ja sisältää seuran option myös seuraavasta kaudesta.

Mahad Hussein, 24, on pelannut edelliset kolme kautta itähelsinkiläisessä FC Kontussa, jonka valmennusryhmään on kuulunut myös entinen maajoukkuevalmentaja Antti Muurinen. Juniorivuotensa Hussein on pelannut pääkaupunkiseudulla GrIFK:ssa ja HIFK:ssa, jossa peliminuutteja kertyi myös HIFK:n kakkosjoukkueessa. Topparin paikka on Husseinille luontaisin, mutta hän pystyy pelaamaan myös laitapakkina.

”Selkeimmät vahvuuteni ovat pelin ohjaaminen sekä pelin rakentaminen alhaalta”, Hussein sanoo. Puolustuksen vahvistamisen lisäksi Hussein asettaa tavoitteekseen tehdä myös pari maalia tulevalla kaudella.

TamUn harjoitusrinkiin Hussein liittyi joulukuussa, ja hän pelasi myös koko pelin harjoitusottelussa Ilves-Kissoja vastaan. Meininki harjoituksissa on miellyttänyt topparia.

”Olen pitänyt Jukka Listenmaan otteista ja uskon hänen vievän meidät pitkälle”, Hussein kaavailee.

Myös Listenmaa on lyhyessä ajassa mieltynyt uuteen sopimuspelaajaan. Erityisesti hänen johtajan ominaisuutensa ovat tehneet häneen vaikutuksen.

”Heti ensimmäisestä harjoituksesta näki, että Hussein on johtajatyyppi. Hän alkoi heti ottaa vastuuta ja ohjata muita puolustuksessa”, Listenmaa kertoo.

”Mahad on urheilullinen ja hyvä toppari. Hän menee kovaa tilanteisiin ja on kimmoisa kaveri. Maalivahtivalmentaja Juha Seppälä huomasi nopeasti veryttelyjen yhteydessä hänen pomppunsa ja uskon, että tästäkin ominaisuudesta on meille iloa tulevalla kaudella”, jatkaa Listenmaa.

Listenmaan mukaan edellinen ottelu Ilves-Kissoja vastaan oli Husseinille vaikea.

”Viime pelissä hän ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan. Mahadilla oli meille saapuessaan hieman rikkonainen kausi alla ja pelaamattomuus näkyi vielä, mutta tilanne paranee, kun hän saa pelejä alle”, Listenmaa uskoo.

Mahad Husseinin ja muut Sinipaidat voi nähdä seuraavan kerran jo sunnuntaina Pirkkahallissa, kun Tampere United isännöi TPV:n kakkosjoukkuetta kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mahad Hussein (p)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2