Maalivahti­lupaus Remu Koikkalainen TamU-paitaan

03/02/2023 TamU
Uutinen

Vasta 19-vuotias maalivahti Remu Koikkalainen siirtyy Tampere Unitediin joensuulaisesta JIPPOsta. Raamikkaan ja huippulupaavan Koikkalaisen sopimus kattaa kauden 2023, ja lisäksi seuralla on optio seuraavasta kaudesta. Koikkalaisen sopimuksen myötä TamUn maalivahtikolmikko on valmis, sillä jo aiemmin on julkaistu Antti Kuusisen ja Veikka Stålhandin jatkosopimukset.

Remu Koikkalainen

  • Syntynyt 24. helmikuuta 2004
  • Muutti kuunvaihteessa Tampereelle Joensuusta, jossa pelasi JIPPOn paidassa P17 SM-sarjaa.
  • Kasvattajaseura on Savonlinnan Työväen Palloseura.

Kävin TamUn tryouteilla ja niistä jäi sellainen olo, että TamU on hyvä joukkue edetä urallani.

- Remu Koikkalainen
Maalivahti

Jo viiden minuutin treenaamisen jälkeen meille oli Jussi Siltasen kanssa selvää, että tämä kaveri halutaan.

- Juha Seppälä
Maalivahtivalmentaja

Vaikka savonlinnalaislähtöinen Remu Koikkalainen on vielä teini-ikäinen, löytyy nuorelta mieheltä kokemusta miesten peleistä jo useamman kauden ajalta. Kaudella 2019 vain 15-vuotias Koikkalainen debytoi miesten peleissä kasvattajaseuransa STPS:n maalilla, ja pelasi kaudella lopulta viisi Kolmosen ottelua edustusjoukkueen paidassa.

Kaudeksi 2021 Koikkalainen siirtyi Joensuuhun ja JIPPOon, jossa hän pelasi B-juniorien SM-sarjaa. Viime kaudella miesten pelejä kertyi JIPPOn harjoitusotteluissa ja Kolmosessa LehPan riveissä.

Koikkalainen ehti harjoitella tammikuussa TamUn kanssa viikon ajan. Tampereelle opintojen perässä tuleva Koikkalainen muuti kuunvaihteessa pysyvämmin kaupunkiin, ja samalla hän pääsee kunnolla mukaan joukkueen tekemiseen.

”Kun Tampereelle muutto selvisi, rupesin miettimään, missä joukkueessa voisin jatkaa jalkapalloa. Kävin TamUn tryouteilla ja niistä jäi sellainen olo, että TamU on hyvä joukkue edetä urallani”, Koikkalainen kertaa.

Savonlinnassa Koikkalaista suitsutettiin erityisesti kovasta harjoittelumoraalista, fysiikasta, ulottuvuudesta ja lähitorjunnoista. Koikkalaisella on kova palo kehittyä entistä paremmaksi maalivahdiksi. Kun Koikkalaiselta kysyy, millä osa-alueilla hän haluaisi erityisesti kehittyä, vastaus on ”kaikilla”.

”Haluan päästä oppimaan uutta ja kehittymään jalkapalloilijana sekä ihmisenä.”

Ei mikään kiintiöjunnu

TamUn maalivahtivalmentaja Juha Seppälä on hyvin innoissaan Koikkalaisen sopimuksesta.

”Jo viiden minuutin treenaamisen jälkeen meille oli Jussi Siltasen kanssa selvää, että tämä kaveri halutaan. Remu on saanut modernin maalivahtikasvatuksen. Hänellä on hyvä taitotaso ja fysiikka. Raamitkin ovat 190-senttisenä kunnossa”, Seppälä sanoo.

Koikkalaisen sopimuksen myötä TamUn maalivahtipaletti on valmis tulevaa kautta varten. Vaikka kehityspotentiaalia on roppakaupalla, uskoo Seppälä Koikkalaisen pystyvän haastamaan kokeneemmat veskarit Antti Kuusisen ja Veikka Stålhandin jo tällä kaudella.

”Remu ei täytä mitään juniorikiintiötä, vaan taistelee tosissaan pelaavan maalivahdin paikasta.”

Kehityskohteena Seppälä näkee sen, että Kakkosessa tilanteet tapahtuvat nopeammin kuin juniorisarjoissa tai Kolmosessa, mikä luo omat haasteensa. Koikkalaisella riittää jalkaa, mutta pelin avaamisen tulee myös palvella joukkueen taktiikkaa ja kulloistakin tilannetta.

”Remu on varmasti tuntematon kaveri tällä alueella, mutta moni tulee yllättymään, kuinka kova maalivahti hän onkaan”, Seppälä painottaa.

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Remu Koikkalaisen liityttyä joukkoon Tampere Unitedin julkaistujen sopimuspelaajien määrä on neljätoista. Lisää sopimuksia on jo tehtynä, ja niitä julkaistaan jälleen ensi viikolla.

Joukkueen rakentumista pala palalta seuratessa on hyvä jo hankkia kausikortti tulevalle kaudelle. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv

Katso Remu Koikkalaisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49