Maalivahti Veikka Stålhand liittyy Sinipaitoihin

02/09/2022 TamU
Uutinen

TamU on tehnyt tärkeän loppukauden kiinnityksen, kun maalivahti Veikka Stålhand, 22, on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Maalivahtitarpeen taustalla on se, että 405 minuuttia 5 ottelussa kuluvalla kaudella pelannut Aapo Sipponen on aloittanut opiskelun Oulussa, eikä pääse kaikkiin otteluihin. Toisaalta Thanasis Zeris joutui palaamaan kotimaahansa Kreikkaan jo aiemmin kesällä, joten Antti Kuusinen oli jäämässä ainoaksi maalivahdiksi. Mikkelistä sopivasti Tampereelle muuttanut Stålhand täyttää siis tärkeän aukon Sinipaitojen kokoonpanossa.

Veikka Stålhand

  • Syntynyt 1. syyskuuta 2000
  • Mikkelin Palloilijoiden kasvatti
  • Muut seurat: Mikkelin Pallo-Kissat, Ristiinan Pallo

Olen ollut mukana neljät treenit eli vajaan kaksi viikkoa. Treeneissä on kyllä ollut hyvä meininki. Tykkään siitä, että maalivahtivalmennus on laadukasta, ja pääsen kehittämään omaa pelaamistani.

- Veikka Stålhand
Maalivahti

Veikka on meidän tyyppinen maalivahti. Hän on saanut hyvän maalivahti­koulutuksen Mikkelissä ja perusasiat ovat hyvin hanskassa. Sen lisäksi hän on erinomainen jalalla, ja sehän sopii kyllä meidän pelityyliin.

- Juha Seppälä
Maalivahtivalmentaja

”Kausi on ollut meille sikäli eksoottinen, että kauden alussa meillä oli kolme maalivahtia, mutta sitten tilanteet ovat eläneet. Ensin ’Tane’ lähti suorittamaan asevelvollisuuttaan Kreikkaan. Sitten ajateltiin että Antilla ja Aapolla mennään loppukausi, kunnes Aapo sai opiskelupaikan Oulusta, ja ilmoitti lähtevänsä elo-syyskuun vaihteessa sinne”, kuvailee Tampere Unitedin maalivahtivalmentaja Juha Seppälä tilannetta johon TamU ajautui.

”Onneksi olimme sikäli onnellisessa asemassa, että meihin oli ollut muutama Tampereelle muuttanut maalivahti yhteydessä. Veikka oli sitten se johon tartuimme”, Seppälä jatkaa tarinan onnelliseen päätökseen.

Tampere Unitedille kävi siis maalivahtitarpeen ollessa pahin sikäli onnekkaasti, että sopiva maalivahti tuli tarjolle sen tavallisen tarinan kautta. Veikka Stålhandin toivat nimittäin Tampereelle juuri nyt elokuussa alkaneet koneinsinöörin opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa.

”On hienoa, että me olemme sillä tavalla tunnettu seura, että vaikka emme tietäisi pelaajan muuttaneen Tampereelle, hän osaa itse olla meihin yhteydessä. Se on mielestäni todella makea juttu!”

Mikkelin Palloilijoiden kasvatti

Veikka Stålhand on käynyt läpi Mikkelin Palloilijoiden junioriputken. Vielä kaudella 2020 hän pelasi MP:ssä P20 SM-sarjaa, mutta kun paikka edustusjoukkueessa ei auennut, Stålhand siirtyi peliajan perässä toiseen paikalliseen seuraan eli Mikkelin Pallo-Kissoihin, jossa tilille kertyi kaudella 2021 viisi Kakkosen ottelua avauskokoonpanossa.

”Olen asunut Mikkelissä tähän asti koko elämäni ja pelasin kaikki juniorivuodet läpi Mikkelin Palloilijoissa”, vahvistaa Veikka Stålhand.

”Tänä vuonna on ollut vähän heikompi kausi, koska olkapääni leikattiin viime syksynä, ja olen pelannut Kolmosta Ristiinan Pallossa osittain myös kenttäpelaajana. Olkapää saatiin kesällä kuntoon, ja nyt pystyn jo reenaamaan ihan täydellä teholla.”

Siirtyminen Tampere Unitediin tarkoittikin paluuta monta pykälää Ristiinan Palloa ammattimaisempaan toimintaan, ja tästä Stålhand kertookin nauttineensa.

”TamU oli ensimmäinen seura, johon halusin olla yhteydessä, kun mietin uutta joukkuetta. TamUssa näyttää homma toimivan hyvin, ja siksi soitin sinne ensimmäisenä”, Stålhand taustoittaa.

”Olen ollut mukana neljät treenit eli vajaan kaksi viikkoa. Treeneissä on kyllä ollut hyvä meininki. Tykkään siitä, että maalivahtivalmennus on laadukasta, ja pääsen kehittämään omaa pelaamistani.”

”Tällä kaudella haluan kehittyä ja pelata niin hyvin kuin pystyn, jos pääsen kentälle. Tulevina kausina haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja nauttia pelaamisesta, ja jos hommat menee hyvin, niin tottakai kiinnostaa pelata niin korkealla ja niin hyvien pelaajien kanssa kuin mahdollista”, kertoo Stålhand tavoitteistaan.

Kaupunkina Tampere on Stålhandille lähes täysin uusi ja samalla myös tamperelainen jalkapallo on jäänyt tähän asti vieraammaksi.

”En ole aiemmin ihan hirveästi TamUsta tiennyt tai muutenkaan tamperelaisesta futiksesta, kun olen ollut vähän toisella puolella Suomea ja pelannut ihan eri joukkueita vastaan. Kesän aikana tuli seurailtua, ja TamU on kyllä hieno seura, jolla on pitkä historia ja nyt rakennetaan hienosti uutta nousua. Kannattajat ovat hienosti peleissä mukana, ja se tuo kyllä aina lisäfiilistä pelaamiseen.”

Tampere Unitediin sopiva maalivahti

Kenttäpelaajana Kolmosen tasolla pelaaminen kertoo siitä, että jalalla pelaaminen kuuluu Veikka Stålhandin vahvuuksiin. Nuori maalivahti vahvistaa tämän arvion, ja mainitsee muiksi vahvuuksikseen pelin ohjaamisen ja lähitorjunnat.

Myös maalivahtivalmentaja Juha Seppälä on pannut merkille vahvan jalalla pelaamisen.

”Veikka on meidän tyyppinen maalivahti. Hän on saanut hyvän maalivahti­koulutuksen Mikkelissä ja perusasiat ovat hyvin hanskassa. Sen lisäksi hän on erinomainen jalalla, ja sehän sopii kyllä meidän pelityyliin”, Seppälä myhäilee.

Nuorena maalivahtina Veikka Stålhandilla on vielä mahdollisuudet tehdä merkittäväkin ura jalkapalloilijana, ja seuraavat vuodet näyttävät suuntaa. Ensimmäinen askel olisi tietysti päästä pelaavaksi maalivahdiksi TamUssa.

”Veikalla on mahdollisuudet vaikka mihin. Mahdollisuudet on ottaa peliaikaa meiltäkin, vaikka loppukausi on rehellisyyden nimissä on sellainen, että vaikea meillä on tällä aikataululla murtautua pelaavaksi maalivahdiksi. Toisaalta ei meillä ole mitään ongelmaa jos vaikka Antti Kuusiselle käy jotain, koska Veikalla voidaan silloin mennä loppukausi ihan hvyin”, maalivahtivalmentaja Seppälä arvioi.

Veikka Stålhand nähdään näillä näkymin kokoonpanossa jo tänään perjantaina, kun TamU kohtaa paikallisvastustaja Ilves-Kissat. Vierasottelu potkaistaan käyntiin Kaupissa klo 18.30. Nähdään siellä!

Katso Veikka Stålhandin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49