29.12.2021

 
 

Maalivahti Thanasis Zeris sopimukseen Tampere Unitedin kanssaTampere United on solminut pelaajasopimuksen kreikkalaisen Thanasis Zeriksen kanssa. Tampereelle vuosi sitten muuttaneen 22-vuotiaan maalivahdin sopimus kattaa kauden 2022.

Tampere Unitedin tryouteilla vakuuttanut Thanasis Zeris on yksi Tampere Unitedin maalivahdeista tulevalla kaudella. Zeris pelasi täydet minuutit molemmissa joulukuun harjoitusotteluissa JJK:ta ja Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Sopimuksen myötä TamUlla on tulevalle kaudelle kolme hyvätasoista maalivahtia, kun Zeris muodostaa Antti Kuusisen ja Aapo Sipposen kanssa Sinipaitojen veskariosaston.

Zeris on toisen polven maalivahti, sillä myös hänen isänsä pelasi samalla pelipaikalla. Zeris kävi läpi paikallisen Apollon Pargas -seuran juniorimyllyn ja oli lisäksi jo 14-vuotiaasta lähtien mukana seuran edustusjoukkueessa, joka pelasi Kreikan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Vuonna 2020 hän siirtyi sarjatasoa ylempänä pelanneeseen Pas Acheron Kanalakiouhun, jossa hän pelasi Suomeen muuttamiseensa asti.

Zeris muutti Suomeen vuoden 2021 alussa ja liittyi Kakkosesta kauden p√§√§tteeksi pudonneen Tampereen Pallo-Veikkojen riveihin. Kakkosen kaudella Zeris pelasi kolmessa ottelussa, joista yksi oli tasatulokseen 2‚Äď2 p√§√§ttynyt paikalliskamppailu Ilves-Kissoja vastaan.

”Tavoitteeni on kehitty√§ ja olla valmiina aina, kun joukkue tarvitsee minua. Jokin p√§iv√§ haluaisin pelata viel√§ korkeammalla sarjatasolla”, Zeris kertoo henkil√∂kohtaisista tavoitteistaan.

Kreikkalaista jalkapallokulttuuria Zeris kuvaa intohimoiseksi. Hän kuitenkin näkee, että suurin osa rahoista käytetään pelaajien hankintoihin eikä seuroja kehitetä kokonaisvaltaisesti. Myös pelityyli kuvastaa keinoja kaihtamatonta halua voittaa.

”Useimmat joukkueet Kreikassa eiv√§t yrit√§ avata peli√§ alhaalta, vaan keskittyv√§t vain korkean pallon pelaamiseen”, Zeris kuvailee tyypillist√§ pelitapaa.

Kannattajille Zeris lähettää myös terveisiä:

”Annan pelatessani aina kaikkeni. Haluan tehd√§ teid√§t iloiseksi. En malta odottaa, ett√§ n√§en teid√§t kent√§n laidalla.”

Kova kolmikko kasassa

Tampere Unitedin maalivahtivalmentaja Juha Sepp√§l√§ on tyytyv√§inen Thanasis ”Tane” Zeriksen sopimukseen. Viime kauden p√§√§tteeksi Henri Savolainen siirtyi edustuksen maalivahdin paikalta kakkosjoukkueen joukkueenjohtajaksi, ja Zeriksen saapumisen my√∂t√§ TamUlla on tulevallakin kaudella kova kolmikko kilpailemassa paikasta ykk√∂svahtina.

”Tane on urheilullinen kaveri ja h√§nell√§ on hyv√§ potkutekniikka. Pallo lent√§√§ sinne minne h√§n haluaa, mutta meid√§n pit√§√§ viel√§ keskitty√§ siihen, ett√§ h√§n tunnistaa tilanteet, joissa meill√§ on ylivoima, ja minne pallo kannattaa toimittaa”, Sepp√§l√§ pohdiskelee.

”Tyyppin√§ Tane on √§lytt√∂m√§n miellytt√§v√§ ja h√§nen kanssaan on kiva tehd√§ ty√∂t√§. H√§nell√§ on valtava into oppia uutta. Mielenkiinnolla odotan, miten pitk√§lle voimme viel√§ ensi vuoden aikana p√§√§st√§”, Sepp√§l√§ kertoo.

Vaikka miellyttävä luonne onkin joukkueurheilussa hyvä ominaisuus, liittyy siihen maalivahdin tontilla omat haasteensa.

”Meill√§ maalivahti on puolustuksen johtaja ja organisoija. Thane ei ole perusluonteeltaan sellainen, mutta sit√§ pit√§√§ opetella”, Sepp√§l√§ sanoo.

Kielitaidon puutteen Seppälä ei usko vaikuttavan tekemiseen, sillä Zeris ymmärtää suomea hyvin ja sen puolesta pelin ohjaaminen luonnistuu.

Kaikkinensa Seppälä pitää Tampere Unitedin maalivahtiosastoa erittäin hyvänä Kakkosen kautta ajatellen.

”Meill√§ on todella hyv√§ kolmikko t√§h√§n sarjaan. Sopivasti nuoruutta, intoa ja taitoa. Meid√§n maalivahdeille ei ole mit√§√§n ongelmaa vaihtaa sarjatasoa ylemm√§s”, Sepp√§l√§ sanoo.

Kilpailuasetelma on hyvä eikä edustuksen tolppien välissä varmaa peliaikaa ole luvassa kenellekään.

”En anna peliaikaa, mutta peliajan voi kukin ottaa itselleen”, Sepp√§l√§ paaluttaa.

Tampere Unitediin on tulossa useita uusia pelaajia kaudeksi 2022, ja nyt kun tryouteille osallistuneiden pelaajien sopimusjulkistuksissa on saatu p√§√§ auki, lis√§√§ sopimusuutisia on luvassa nopealla tahdilla. Niit√§ odotellessa kannattaa hankkia kausikortti tulevalle Kakkosen kaudelle. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa per√§ti 12 sarjakauden kotiottelua. Lis√§ksi hintaan sis√§ltyv√§t Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sill√§ Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimm√§isess√§ cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Thanasis Zerisin haastattelu