Maalivahti Thanasis Zeris sopimukseen Tampere Unitedin kanssa

29/12/2021 TamU
Uutinen

Tampere United on solminut pelaajasopimuksen kreikkalaisen Thanasis Zeriksen kanssa. Tampereelle vuosi sitten muuttaneen 22-vuotiaan maalivahdin sopimus kattaa kauden 2022.

Tampere Unitedin tryouteilla vakuuttanut Thanasis Zeris on yksi Tampere Unitedin maalivahdeista tulevalla kaudella. Zeris pelasi täydet minuutit molemmissa joulukuun harjoitusotteluissa JJK:ta ja Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Sopimuksen myötä TamUlla on tulevalle kaudelle kolme hyvätasoista maalivahtia, kun Zeris muodostaa Antti Kuusisen ja Aapo Sipposen kanssa Sinipaitojen veskariosaston.

Zeris on toisen polven maalivahti, sillä myös hänen isänsä pelasi samalla pelipaikalla. Zeris kävi läpi paikallisen Apollon Pargas -seuran juniorimyllyn ja oli lisäksi jo 14-vuotiaasta lähtien mukana seuran edustusjoukkueessa, joka pelasi Kreikan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Vuonna 2020 hän siirtyi sarjatasoa ylempänä pelanneeseen Pas Acheron Kanalakiouhun, jossa hän pelasi Suomeen muuttamiseensa asti.

Zeris muutti Suomeen vuoden 2021 alussa ja liittyi Kakkosesta kauden päätteeksi pudonneen Tampereen Pallo-Veikkojen riveihin. Kakkosen kaudella Zeris pelasi kolmessa ottelussa, joista yksi oli tasatulokseen 2–2 päättynyt paikalliskamppailu Ilves-Kissoja vastaan.

”Tavoitteeni on kehittyä ja olla valmiina aina, kun joukkue tarvitsee minua. Jokin päivä haluaisin pelata vielä korkeammalla sarjatasolla”, Zeris kertoo henkilökohtaisista tavoitteistaan.

Kreikkalaista jalkapallokulttuuria Zeris kuvaa intohimoiseksi. Hän kuitenkin näkee, että suurin osa rahoista käytetään pelaajien hankintoihin eikä seuroja kehitetä kokonaisvaltaisesti. Myös pelityyli kuvastaa keinoja kaihtamatonta halua voittaa.

”Useimmat joukkueet Kreikassa eivät yritä avata peliä alhaalta, vaan keskittyvät vain korkean pallon pelaamiseen”, Zeris kuvailee tyypillistä pelitapaa.

Kannattajille Zeris lähettää myös terveisiä:

”Annan pelatessani aina kaikkeni. Haluan tehdä teidät iloiseksi. En malta odottaa, että näen teidät kentän laidalla.”

Kova kolmikko kasassa

Tampere Unitedin maalivahtivalmentaja Juha Seppälä on tyytyväinen Thanasis ”Tane” Zeriksen sopimukseen. Viime kauden päätteeksi Henri Savolainen siirtyi edustuksen maalivahdin paikalta kakkosjoukkueen joukkueenjohtajaksi, ja Zeriksen saapumisen myötä TamUlla on tulevallakin kaudella kova kolmikko kilpailemassa paikasta ykkösvahtina.

”Tane on urheilullinen kaveri ja hänellä on hyvä potkutekniikka. Pallo lentää sinne minne hän haluaa, mutta meidän pitää vielä keskittyä siihen, että hän tunnistaa tilanteet, joissa meillä on ylivoima, ja minne pallo kannattaa toimittaa”, Seppälä pohdiskelee.

”Tyyppinä Tane on älyttömän miellyttävä ja hänen kanssaan on kiva tehdä työtä. Hänellä on valtava into oppia uutta. Mielenkiinnolla odotan, miten pitkälle voimme vielä ensi vuoden aikana päästä”, Seppälä kertoo.

Vaikka miellyttävä luonne onkin joukkueurheilussa hyvä ominaisuus, liittyy siihen maalivahdin tontilla omat haasteensa.

”Meillä maalivahti on puolustuksen johtaja ja organisoija. Thane ei ole perusluonteeltaan sellainen, mutta sitä pitää opetella”, Seppälä sanoo.

Kielitaidon puutteen Seppälä ei usko vaikuttavan tekemiseen, sillä Zeris ymmärtää suomea hyvin ja sen puolesta pelin ohjaaminen luonnistuu.

Kaikkinensa Seppälä pitää Tampere Unitedin maalivahtiosastoa erittäin hyvänä Kakkosen kautta ajatellen.

”Meillä on todella hyvä kolmikko tähän sarjaan. Sopivasti nuoruutta, intoa ja taitoa. Meidän maalivahdeille ei ole mitään ongelmaa vaihtaa sarjatasoa ylemmäs”, Seppälä sanoo.

Kilpailuasetelma on hyvä eikä edustuksen tolppien välissä varmaa peliaikaa ole luvassa kenellekään.

”En anna peliaikaa, mutta peliajan voi kukin ottaa itselleen”, Seppälä paaluttaa.

Tampere Unitediin on tulossa useita uusia pelaajia kaudeksi 2022, ja nyt kun tryouteille osallistuneiden pelaajien sopimusjulkistuksissa on saatu pää auki, lisää sopimusuutisia on luvassa nopealla tahdilla. Niitä odotellessa kannattaa hankkia kausikortti tulevalle Kakkosen kaudelle. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa peräti 12 sarjakauden kotiottelua. Lisäksi hintaan sisältyvät Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sillä Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimmäisessä cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Thanasis Zerisin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV