29.1.2016

 
 

Maalivahti Juuso Auvinen siirtyy TamUun

Kuopion Palloseuran kasvatti Juuso Auvinen, 21, siirtyy Siilinjärven Palloseurasta Tampere Unitedin maalinsuulle. Viime syksynä Tampereelle opiskelemaan muuttanut maalivahti täyttää näin joukkueessa tähän asti avoinna ammottaneen ja koko seurayhteisöä puhuttaneen ykkösmaalivahdin paikan, ja on käytettävissä jo lauantaisessa Suomen Cupin ottelussa. Auvinen on ulottuva ja teknisesti taitava maalivahti, joka hallitsee hyvin alueensa ja kykenee oikea-aikaisiin vastaantuloihin.

Talvella 2013 Auvinen harjoitteli KuPS:n edustusjoukkueen mukana, ja sai muutaman minuutin verran peliaikaakin VPS:ää vastaan pelatussa Liigacupin ottelussa. Tuolloin kuopiolaisseurassa pelasi useita TamU-taustaisia pelaajia: Auvisen tieltä maalinsuulta väistyi Mika Hilander ja lisäksi kentällä nähtiin Antti Hynynen sekä Jussi Kujala. Nykyisistä TamU-pelaajista ottelussa pelasi täydet minuutit Ali Koljonen. Liigaotteluissa Auvinen ei kuitenkaan peliaikaa KuPSissa saanut, ja armeijavuoden jälkeen hän siirtyi Kolmosessa edelleenkin pelaavaan Siilinjärven Palloseuraan.

Ykk√∂smaalivahdin l√∂ytymisen my√∂t√§ Tampere Unitedin edustusjoukkue on valmis tulevaan kauteen. Maalivahdin j√§ljille joukkueen kokoamisesta vastannut Mika Suonsyrj√§ p√§√§si tuoreen sopimuspelaajan my√∂t√§: ”Sain Alilta (Koljonen) vinkin, ett√§ KuPSin ajalta tuttu veska on muuttanut Tampereelle”, Suonsyrj√§ kertaa. ”Tuntia my√∂hemmin kaveri oli puhelimen p√§√§ss√§ ja jo samana iltana antamassa n√§ytt√∂j√§.”

T√§m√§n j√§lkeen asiat eteniv√§t varsin nopeasti. ”Valmennus ihastui ‚ÄėAuvin’ otteisiin v√§litt√∂m√§sti ja keskusteluissa k√§vi nopeasti ilmi ett√§ meill√§ on samanlaiset intressit jalkapallon suhteen. Oli helppo p√§√§t√∂s ottaa leppoisa ja tasokas kaveri mukaan joukkueeseen”, Suonsyrj√§ kertoo leve√§sti hymyillen.

Auvinen n√§ht√§neen kent√§ll√§ jo lauantaina, kun Sinipaidat kohtaavat Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Tampereen Peli-Toverit. Takanaan Auvisella on jo muutamat harjoitukset joukkueen kanssa, ja n√§kemys joukkueesta on selv√§. ”Meill√§ on kasassa todella kova porukka ja joukkueessa on hyv√§ meininki. Odotan innolla kautta”, Auvinen toteaa.

Sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Niclas Kalatsev
Jonne Keränen
Ali Koljonen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Sasha PopovitŇ°
Eetu Rahkola
Jussi Rasva
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen