Maalivahti Juuso Auvinen siirtyy TamUun

29/01/2016
Uutinen

Kuopion Palloseuran kasvatti Juuso Auvinen, 21, siirtyy Siilinjärven Palloseurasta Tampere Unitedin maalinsuulle. Viime syksynä Tampereelle opiskelemaan muuttanut maalivahti täyttää näin joukkueessa tähän asti avoinna ammottaneen ja koko seurayhteisöä puhuttaneen ykkösmaalivahdin paikan, ja on käytettävissä jo lauantaisessa Suomen Cupin ottelussa. Auvinen on ulottuva ja teknisesti taitava maalivahti, joka hallitsee hyvin alueensa ja kykenee oikea-aikaisiin vastaantuloihin.

TamU-uutiskuva

Talvella 2013 Auvinen harjoitteli KuPS:n edustusjoukkueen mukana, ja sai muutaman minuutin verran peliaikaakin VPS:ää vastaan pelatussa Liigacupin ottelussa. Tuolloin kuopiolaisseurassa pelasi useita TamU-taustaisia pelaajia: Auvisen tieltä maalinsuulta väistyi Mika Hilander ja lisäksi kentällä nähtiin Antti Hynynen sekä Jussi Kujala. Nykyisistä TamU-pelaajista ottelussa pelasi täydet minuutit Ali Koljonen. Liigaotteluissa Auvinen ei kuitenkaan peliaikaa KuPSissa saanut, ja armeijavuoden jälkeen hän siirtyi Kolmosessa edelleenkin pelaavaan Siilinjärven Palloseuraan.

Ykkösmaalivahdin löytymisen myötä Tampere Unitedin edustusjoukkue on valmis tulevaan kauteen. Maalivahdin jäljille joukkueen kokoamisesta vastannut Mika Suonsyrjä pääsi tuoreen sopimuspelaajan myötä: ”Sain Alilta (Koljonen) vinkin, että KuPSin ajalta tuttu veska on muuttanut Tampereelle”, Suonsyrjä kertaa. ”Tuntia myöhemmin kaveri oli puhelimen päässä ja jo samana iltana antamassa näyttöjä.”

Tämän jälkeen asiat etenivät varsin nopeasti. ”Valmennus ihastui ‘Auvin’ otteisiin välittömästi ja keskusteluissa kävi nopeasti ilmi että meillä on samanlaiset intressit jalkapallon suhteen. Oli helppo päätös ottaa leppoisa ja tasokas kaveri mukaan joukkueeseen”, Suonsyrjä kertoo leveästi hymyillen.

Auvinen nähtäneen kentällä jo lauantaina, kun Sinipaidat kohtaavat Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Tampereen Peli-Toverit. Takanaan Auvisella on jo muutamat harjoitukset joukkueen kanssa, ja näkemys joukkueesta on selvä. ”Meillä on kasassa todella kova porukka ja joukkueessa on hyvä meininki. Odotan innolla kautta”, Auvinen toteaa.

Sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Niclas Kalatsev
Jonne Keränen
Ali Koljonen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Sasha Popovitš
Eetu Rahkola
Jussi Rasva
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2