20.11.2017

 
 

Maalivahti Juuso Auvinen jatkaa SinipaidoissaViimeiset kaksi kautta Tampere Unitedissa pelannut maalivahti Juuso Auvinen, 23, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kolmosen kaudella 2016 Auvinen oli yksi sarjanousun takuumiehistä, ja aloitti viime kaudenkin ykkösmaalivahtina. Pieni loukkaantuminen pilasi kuitenkin syyskauden, ja pelejä kertyi juhannuksen jälkeen vain kolme ja koko kaudella yhteensä kymmenen. Ensi kauteen Auvinen lähtee jälleen ykkösmaalivahdin paikka mielessään.

”Olen omaan kauteeni kokonaisuutena ihan tyytyväinen”, toteaa Juuso Auvinen. ”Alku meni totutellessa sarjatasoon koko joukkueella ja itsellä, mutta vaikean alun jälkeen saatiin peli rullaamaan ja paljon onnistumisia. Loukkaantumiset sotki kesällä pelejä jonkun verran, mutta sain silti hyvin vastuuta ja pääsin nauttimaan pelaamisesta.”

Jatko Tampere Unitedissa oli Auviselle lähest itsestään selvä valinta. ”En näe mitään syytä miksi en jatkaisi pelaamista täällä hienossa seurassa mahtavien fanien edessä. Meillä on hyvä nuori joukkue ja kova yhteishenki, ja odotan paljon jo ensi kautta. Odotan, että otamme joukkueena askeleen eteenpäin ja saadaan sellainen voittamisen rutiini, että voidaan taistella kärkipaikoista”, Auvinen linjaa.

Kuopion Palloseuran kasvattina Juuso Auvinen pääsi jo kaudella 2013 haistelemaan liigajoukkueen tunnelmaa ja kerran lyhyesti kentällekin Liigacupin ottelussa. Nuorena poikana liigaura ei kuitenkaan vielä urjennut, vaan tie vei lopulta Kolmosessa pelanneeseen Siilinjärven Palloseuraan, josta Auvinen siirtyi edelleen Tampere Unitediin. Nyt Auvisen henkilökohtaiset tavoitteet kulkevat käsi kädessä koko seuran tavoitteiden kanssa: ”Haluan kehittyä pelaajana sille tasolle, että pystyn tuomaan voittoja ja pisteitä joukkueelle omalla panoksella tällä sarjatasolla – ja tulevaisuudessa vaikka ylempänäkin”, Auvinen linjaa.

Auvisesta säkenöi se, että nuori maalivahti on nauttinut ajastaan Tampere Unitedissa. ”Nämä kaksi vuotta, jotka olen seurassa ollut, ovat olleet todella hienoa aikaa jalkapalloilijana, ja on hienoa päästä jatkamaan tässä yhteisössä tämän tarinan kirjoittamista. Tämä on poikkeuksellinen seura täynnä hienoja ihmisiä, ja kannattajat kiertää meidän mukana ympäri Suomea. Täällä todella nauttii joka hetkestä jalkapallon parissa”, Auvinen päättää.

Juuso Auvisen sopimuksen myötä Tampere United on varmistanut viime kaudella pelit jakaneen maalivahtikaksikon jatkon seurassa. Yhdessä Jani Rantalan kanssa Auvinen muodostaa nuoren maalivahtikaksikon, ja nähtäväksi jää, millainen maalivahti täydentää kolmikon.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä onkin tyytyväinen siitä, että maalivahtitilanne on vakaalla pohjalla. ”’Auvi’ oli toissa vuonna iso tekijä nousussa kakkoseen, mutta pienet vaivat estivät ehjän kauden viime vuonna. Silti hän pelasi noin puolet peleistämme maalin suulla. Auvi on nuori ja nostanut tasoansa joukkueen mukana. Ensi kaudella hän taistelee jälleen ykkösmaalivahdin paikasta, ja uskon että kehitys jatkuu samaa rataa kuin tähänkin asti.”

Auvisen sopimuksen julkistuksen myötä Tampere Unitedin sopimuspelaajien määrä on jälleen 12. Samanaikaisesti sopimusneuvottelut käyvät kuumina monella rintamalla, ja on hyvinkin mahdollista, että siltä osin on tiedotettavaa jo kuluvalla viikolla. Nyt kannattaakin hankkia kausikortti kaudelle 2018 TamU-kaupasta, katso vaihtoehdot ja hinnat oheisesta taulukosta. Kausikortti on myös oivallinen joululahja!

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 90 € 65 €
Alennusryhmät 65 € 45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Juuso Auvinen
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Tuomas Lehti
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen