Maalivahti Antti Kuusinen siirtyy Sinipaitoihin

12/12/2017
Uutinen

Sinipaitoihin saadaan tulevaksi kaudeksi kovan luokan nuori maalivahti, kun Antti Kuusinen, 21, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Tampere Unitediin. Kuusinen nousi jo 16-vuotiaana Ilveksen kakkosmaalivahdiksi, muttei päässyt tuolloin kaudella 2013 kentälle yhdessäkään Kakkosen ottelussa. Samana vuonna hän oli myös U17-maajoukkueen mukana Unkarissa EM-karsinnoissa. Huolimatta hyvistä lähtökohdista ja kovasta työnteosta Mika Hilanderin ja Mikko Kavénin ohjauksessa Kuusisen peliaika on jäänyt kasvattajaseurassaan vähiin myös myöhemmillä pelikausilla, ja hän lähteekin hakemaan innokkaasti peliaikaa Sinipaidoissa.

Liigadebyyttinsä Antti Kuusinen teki kaudella 2016, kun Tampere Unitedistakin tuttu ykkösmaalivahti Mika Hilander oli pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Ottelu pelattiin Tammelan stadionilla FC Interiä vastaan, eikä Kuusinen päästänyt turkulaisia tekemään maaliakaan. Nollapelistä huolimatta tämä ottelu jäi Kuusisen ainoaksi liigaotteluksi. Kaudella 2016 Kuusinen oli lähes joka kerta penkillä, mutta viime kaudella hän putosi alkukauden jälkeen kokonaan pois kokoonpanosta, ja pelasi sen sijaan seitsemän Kolmosen ottelua Ilveksen kakkosjoukkueessa ja neljä ottelua A-poikien SM-sarjassa.

”Ilveksestä ei ollut ensi kaudella irtoamassa peliaikaa, ja halusin pysyä Tampereella, joten TamU oli ehdoton ykkösvalinta”, toteaa Kuusinen syistään siirtyä Sinipaitoihin. Vanhat tutut TamUun jo edellisenä kahtena talvena siirtyneet pelikaverit olivat myös osatekijä siirron taustalla. ”Suurin osa pelaajista on tuttuja entuudestaan, ja joukkueeseen sisäänpääsy on ollut helppoa. Try-outilla on ollut mukana vähän kaikentasoista porukkaa, mutta joukkue on alkanut kaventua paremmaksi”, Kuusinen kehuu.

”Pelinohjaus on vahva osa peliäni, ja lisäksi jalalla pelaaminen on kehittynyt kohtuullisen vahvaksi”, kuvailee Antti Kuusinen itseään maalivahtina. ”Ensi kaudelta odotan peliaikaa, tunnelmaa kentillä ja sarjanousua. Omalla urallani tavoitteenani on päästä pelaamaan mahdollisimman korkealle.”

”Antti tuo maalivahtiosastolle loistavaa kilpailua sekä ison annoksen ammattimaisuutta”, myhäilee päävalmentaja Mikko Mäkelä tyytyväisenä. ”Antti on jo muutaman vuoden päässyt haistelemaan Ilveksessä ammattimaista reenaamista loistavassa valmennuksessa, mikä myös näkyy Antin jokapäiväisessä tekemisessä. Uskon että Antilla on vielä hyvä mahdollisuus päästä pelaamaan hyvinkin korkealla, ja pyrimme olemaan Antille hyvä ponnahduslauta kohti kovempia haasteita.”

Tampere United on nyt julkistanut yhteensä 14 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Tryoutit jatkuvat vielä kuluvan viikon, ja ne päättyvät ensi lauantaina Pirkkahallissa pelattavaan harjoitusotteluun paikalliskilpailija TPV:tä vastaan. Myös uusia sopimusjulkistuksia on luvassa jo kuluvalla viikolla. Lisäuutisia odotellessa kannattaa käydä ottamassa talteen kausikortti kaudelle 2018 TamU-kaupasta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti. Kausikortin ehtii tilata vielä myös joululahjaksi!

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset90 €65 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Antti Kuusisen haastattelu:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF