12.12.2017

 
 

Maalivahti Antti Kuusinen siirtyy SinipaitoihinSinipaitoihin saadaan tulevaksi kaudeksi kovan luokan nuori maalivahti, kun Antti Kuusinen, 21, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Tampere Unitediin. Kuusinen nousi jo 16-vuotiaana Ilveksen kakkosmaalivahdiksi, muttei päässyt tuolloin kaudella 2013 kentälle yhdessäkään Kakkosen ottelussa. Samana vuonna hän oli myös U17-maajoukkueen mukana Unkarissa EM-karsinnoissa. Huolimatta hyvistä lähtökohdista ja kovasta työnteosta Mika Hilanderin ja Mikko Kavénin ohjauksessa Kuusisen peliaika on jäänyt kasvattajaseurassaan vähiin myös myöhemmillä pelikausilla, ja hän lähteekin hakemaan innokkaasti peliaikaa Sinipaidoissa.

Liigadebyyttinsä Antti Kuusinen teki kaudella 2016, kun Tampere Unitedistakin tuttu ykkösmaalivahti Mika Hilander oli pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Ottelu pelattiin Tammelan stadionilla FC Interiä vastaan, eikä Kuusinen päästänyt turkulaisia tekemään maaliakaan. Nollapelistä huolimatta tämä ottelu jäi Kuusisen ainoaksi liigaotteluksi. Kaudella 2016 Kuusinen oli lähes joka kerta penkillä, mutta viime kaudella hän putosi alkukauden jälkeen kokonaan pois kokoonpanosta, ja pelasi sen sijaan seitsemän Kolmosen ottelua Ilveksen kakkosjoukkueessa ja neljä ottelua A-poikien SM-sarjassa.

”Ilveksest√§ ei ollut ensi kaudella irtoamassa peliaikaa, ja halusin pysy√§ Tampereella, joten TamU oli ehdoton ykk√∂svalinta”, toteaa Kuusinen syist√§√§n siirty√§ Sinipaitoihin. Vanhat tutut TamUun jo edellisen√§ kahtena talvena siirtyneet pelikaverit olivat my√∂s osatekij√§ siirron taustalla. ”Suurin osa pelaajista on tuttuja entuudestaan, ja joukkueeseen sis√§√§np√§√§sy on ollut helppoa. Try-outilla on ollut mukana v√§h√§n kaikentasoista porukkaa, mutta joukkue on alkanut kaventua paremmaksi”, Kuusinen kehuu.

”Pelinohjaus on vahva osa peli√§ni, ja lis√§ksi jalalla pelaaminen on kehittynyt kohtuullisen vahvaksi”, kuvailee Antti Kuusinen itse√§√§n maalivahtina. ”Ensi kaudelta odotan peliaikaa, tunnelmaa kentill√§ ja sarjanousua. Omalla urallani tavoitteenani on p√§√§st√§ pelaamaan mahdollisimman korkealle.”

”Antti tuo maalivahtiosastolle loistavaa kilpailua sek√§ ison annoksen ammattimaisuutta”, myh√§ilee p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ tyytyv√§isen√§. ”Antti on jo muutaman vuoden p√§√§ssyt haistelemaan Ilveksess√§ ammattimaista reenaamista loistavassa valmennuksessa, mik√§ my√∂s n√§kyy Antin jokap√§iv√§isess√§ tekemisess√§. Uskon ett√§ Antilla on viel√§ hyv√§ mahdollisuus p√§√§st√§ pelaamaan hyvinkin korkealla, ja pyrimme olemaan Antille hyv√§ ponnahduslauta kohti kovempia haasteita.”

Tampere United on nyt julkistanut yhteensä 14 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Tryoutit jatkuvat vielä kuluvan viikon, ja ne päättyvät ensi lauantaina Pirkkahallissa pelattavaan harjoitusotteluun paikalliskilpailija TPV:tä vastaan. Myös uusia sopimusjulkistuksia on luvassa jo kuluvalla viikolla. Lisäuutisia odotellessa kannattaa käydä ottamassa talteen kausikortti kaudelle 2018 TamU-kaupasta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti. Kausikortin ehtii tilata vielä myös joululahjaksi!

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 90 ‚ā¨ 65 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 65 ‚ā¨ 45 ‚ā¨

Sopimuspelaajat 2018:

Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Antti Kuusisen haastattelu: