8.10.2021

 
 

Maalivahdit Antti Kuusinen ja Aapo Sipponen jatkavat TamUssa myös ensi kaudellaTampere United on käyttänyt Antti Kuusisen, 24, ja Aapo Sipposen, 20, sopimuksissa olleet optiot, ja näin maalivahtikaksikko jatkaa Sinipaidoissa kaudella 2022. Viime viikolla uutisoitiin TamUn maalivahtivalmennustiimin jatkoista, joten jatkuvuutta on sekä kentällä että kentän laidalla.

TamUn maalivahtitilannetta on määrittänyt etenkin sarjatasoon nähden äärettömän kova kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta. Henri Savolainen aloitti kauden TP-T:tä vastaan, mutta ensimmäisen ottelun jälkeen Antti Kuusinen on pitänyt aloittavan maalivahdin paikkaa hallussaan kaikissa sarjaotteluissa lukuun ottamatta viimeisintä TKT-ottelua. Kolmessatoista ottelussa Kuusisen taakse on mennyt vain yhdeksän osumaa.

Ykkösmaalivahdin paikan vallannut Kuusinen pitää kilpailusta

Kova kilpailu ykkösvahdin paikasta oli Kuusisen tiedossa hänen palattuaan TPV:stä Sinipaitoihin, mutta se ei häntä ole haitannut.

”Kilpailutilanne on t√§ll√§ kaudella ollut kova, ja niin sen kuuluukin olla joukkueessa, joka haluaa yl√∂sp√§in. Itse n√§en kovan kilpailutilanteen hyv√§n√§ asiana, vaikka se v√§lill√§ tarkoittaakin, ettei p√§√§se pelaamaan. Se ajaa parempaan reenaamiseen ja parempaan pelaamiseen”, Kuusinen kertoo.

Tällä kaudella moni ottelu on ollut TamUn dominointia, mikä luo omat haasteensa maalivahdille.

”Maalivahdin n√§k√∂kulmasta vaikeimpia pelej√§ ovat sellaiset, miss√§ ei p√§√§se ollenkaan osallistumaan pelitapahtumaan ja tilanteita tulee harvakseltaan. Niiss√§ on vaikea pit√§√§ keskittyminen korkealla ja olla t√§ysin valmiudessa jos ja kun sielt√§ se vaarallinen tilanne lopulta v√§√§j√§√§m√§tt√§ tulee”, Kuusinen pohdiskelee maalivahtipelaamista sarjan kovimmassa joukkueessa.

Sarjatasoksi varmistui TKT-voitolla tulevaksi kaudeksi Kakkonen. Kuusinen uumoilee joukkueen rungon pysyvän hyvin kasassa myös tulevaan kauteen.

”Odotan, ett√§ jatketaan mahdollisimman samalla joukkueella. Kakkosessa toivotaan muiden haastamista ja ett√§ itselle tulee paljon peliaikaa”, Kuusinen summailee.

Antti Kuusinen

Armeijan harmaista Sinipaitaan

Aapo Sipposen kautta on h√§irinnyt joulukuussa loppuva asepalvelus, sill√§ Sipponen on p√§√§ssyt osallistumaan joukkueharjoituksiin vain lomillaan. T√§ysin ilman pelituntumaa ei Sipponen kuitenkaan ole t√§ll√§ kaudella j√§√§nyt, vaan h√§n on vartioinut TamUn kakkosjoukkueen maalia Nelosessa kahden ottelun verran. Viimeisin ottelu on muutaman viikon takaa, kun Sipponen pelasi maalissa koko ottelun 1‚Äď1-lukemiin p√§√§ttyneess√§ kamppailussa sarjak√§rki VehUa vastaan.

Kakkosjoukkueessa pelaaminen on tuonut Sipposelle minuutteja, joista nuori maalivahti on nauttinut.

”Kakkosjoukkueen pelit ovat olleet mukava tapa saada lomilla v√§h√§n pelituntumaa”, Sipponen sanoo.

Ensi kaudella armeija ei enää vaikeuta harjoittelua, joten Sipposella onkin jo paljon kasautunutta intoa tulevaa kautta ajatellen. Helpolla ei ykkösvahdin paikka tule tulevallakaan kaudella irtoamaan kellekään.

”Odotan innolla ensi kautta. T√§m√§ kausi on ollut ik√§v√§n katkonainen intin takia. Onneksi ensi kaudella p√§√§sen toimintaan mukaan alusta loppuun asti ja p√§√§sen tosissaan kilpailemaan peliajasta”, Sipponen fiilistelee.

Tampere United on julkaissut seitsemän ensi kauden sopimuspelaajan nimen, ja lisäksi julkaisematta on kolme käytettyä optiota, joista uutisoidaan piakkoin. Näitä uutisia odotellessa kannattaa ostaa kausikortti kaudelle 2022, sillä ne ovat vielä lokakuun ajan myynnissä vanhoilla Kolmosen hinnoilla. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta. Tervetuloa kausikorttiostoksille!

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Roope Kostiainen (h)
Antti Kuusinen (mv)
Aapo Sipponen (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Antti Kuusisen haastattelu