Maalivahdit Antti Kuusinen ja Aapo Sipponen jatkavat TamUssa myös ensi kaudella

08/10/2021 TamU
Uutinen

Tampere United on käyttänyt Antti Kuusisen, 24, ja Aapo Sipposen, 20, sopimuksissa olleet optiot, ja näin maalivahtikaksikko jatkaa Sinipaidoissa kaudella 2022. Viime viikolla uutisoitiin TamUn maalivahtivalmennustiimin jatkoista, joten jatkuvuutta on sekä kentällä että kentän laidalla.

TamUn maalivahtitilannetta on määrittänyt etenkin sarjatasoon nähden äärettömän kova kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta. Henri Savolainen aloitti kauden TP-T:tä vastaan, mutta ensimmäisen ottelun jälkeen Antti Kuusinen on pitänyt aloittavan maalivahdin paikkaa hallussaan kaikissa sarjaotteluissa lukuun ottamatta viimeisintä TKT-ottelua. Kolmessatoista ottelussa Kuusisen taakse on mennyt vain yhdeksän osumaa.

Ykkösmaalivahdin paikan vallannut Kuusinen pitää kilpailusta

Kova kilpailu ykkösvahdin paikasta oli Kuusisen tiedossa hänen palattuaan TPV:stä Sinipaitoihin, mutta se ei häntä ole haitannut.

”Kilpailutilanne on tällä kaudella ollut kova, ja niin sen kuuluukin olla joukkueessa, joka haluaa ylöspäin. Itse näen kovan kilpailutilanteen hyvänä asiana, vaikka se välillä tarkoittaakin, ettei pääse pelaamaan. Se ajaa parempaan reenaamiseen ja parempaan pelaamiseen”, Kuusinen kertoo.

Tällä kaudella moni ottelu on ollut TamUn dominointia, mikä luo omat haasteensa maalivahdille.

”Maalivahdin näkökulmasta vaikeimpia pelejä ovat sellaiset, missä ei pääse ollenkaan osallistumaan pelitapahtumaan ja tilanteita tulee harvakseltaan. Niissä on vaikea pitää keskittyminen korkealla ja olla täysin valmiudessa jos ja kun sieltä se vaarallinen tilanne lopulta vääjäämättä tulee”, Kuusinen pohdiskelee maalivahtipelaamista sarjan kovimmassa joukkueessa.

Sarjatasoksi varmistui TKT-voitolla tulevaksi kaudeksi Kakkonen. Kuusinen uumoilee joukkueen rungon pysyvän hyvin kasassa myös tulevaan kauteen.

”Odotan, että jatketaan mahdollisimman samalla joukkueella. Kakkosessa toivotaan muiden haastamista ja että itselle tulee paljon peliaikaa”, Kuusinen summailee.

Antti Kuusinen

Armeijan harmaista Sinipaitaan

Aapo Sipposen kautta on häirinnyt joulukuussa loppuva asepalvelus, sillä Sipponen on päässyt osallistumaan joukkueharjoituksiin vain lomillaan. Täysin ilman pelituntumaa ei Sipponen kuitenkaan ole tällä kaudella jäänyt, vaan hän on vartioinut TamUn kakkosjoukkueen maalia Nelosessa kahden ottelun verran. Viimeisin ottelu on muutaman viikon takaa, kun Sipponen pelasi maalissa koko ottelun 1–1-lukemiin päättyneessä kamppailussa sarjakärki VehUa vastaan.

Kakkosjoukkueessa pelaaminen on tuonut Sipposelle minuutteja, joista nuori maalivahti on nauttinut.

”Kakkosjoukkueen pelit ovat olleet mukava tapa saada lomilla vähän pelituntumaa”, Sipponen sanoo.

Ensi kaudella armeija ei enää vaikeuta harjoittelua, joten Sipposella onkin jo paljon kasautunutta intoa tulevaa kautta ajatellen. Helpolla ei ykkösvahdin paikka tule tulevallakaan kaudella irtoamaan kellekään.

”Odotan innolla ensi kautta. Tämä kausi on ollut ikävän katkonainen intin takia. Onneksi ensi kaudella pääsen toimintaan mukaan alusta loppuun asti ja pääsen tosissaan kilpailemaan peliajasta”, Sipponen fiilistelee.

Tampere United on julkaissut seitsemän ensi kauden sopimuspelaajan nimen, ja lisäksi julkaisematta on kolme käytettyä optiota, joista uutisoidaan piakkoin. Näitä uutisia odotellessa kannattaa ostaa kausikortti kaudelle 2022, sillä ne ovat vielä lokakuun ajan myynnissä vanhoilla Kolmosen hinnoilla. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta. Tervetuloa kausikorttiostoksille!

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Roope Kostiainen (h)
Antti Kuusinen (mv)
Aapo Sipponen (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Antti Kuusisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2