26.8.2020

 
 

Luxemburgilaistaustainen Anton Bright vahvistaa Tampere UnitediaPoikamaaotteluitakin Luxemburgin paidassa pelannut suomalais-luxemburgilainen Anton Brightin liittyy Tampere Unitediin kauden 2021 loppuun ulottuvalla sopimuksella. Bright on harjoitellut TamUssa nyt parin viikon ajan, ja on käytettävissä jo perjantaina Janakkalassa, jos kansainvälinen siirto saadaan siihen mennessä vietyä maaliin.

Suomalaisten vanhempien poika Anton Bright pelasi juniorivuotensa Luxemburgissa, jossa hän nousi myös poikamaajoukkueeseen. Lukion jälkeen Bright lähti Englantiin opiskelemaan liikunta-alaa Bathin yliopistoon, missä hän myös pelasi yliopiston joukkueessa jalkapalloa sekä futsalia.

Viime syksynä 21-vuotias nuorimies muutti Englannista Tampereelle tekemään työharjoittelun Varalan Urheiluopistolla.

”Kavereita löytyy Tampereelta, joten sain vihdoinkin oivan tilaisuuden muuttaa Suomeen”, hyvää suomea puhuva Bright kertoo.

”Pidin lyhyen tauon jalkapallosta, mutta halusin taas päästä kentälle, ja TamU kuulosti minulle sopivalta joukkueelta”, Bright taustoittaa paluutaan viheriöille.

”Arvostan TamUn ja sen kannattajien intohimoa ja halua päästä korkeampiin sarjoihin.”

Bright on vasenjalkainen keskikenttäpelaaja, joka on kuitenkin urallaan pelannut lähes jokaista pelipaikkaa. Poikamaajoukkueessa tutuksi tuli myös vasemman laitapuolustajan tontti.

Poikamaaotteluita Luxemburgin paidassa Bright on pelannut U17-tasolla, jossa vastaan tulivat mm. Suomi ja Ruotsi. Ruotsin joukkueessa vastassa oli tuolloin mm. Alexander Isak, joka kuluneella kaudella teki yhdeksän La Liga -maalia Real Sociedadissa.

”Vahvuuksiani ovat peliäly ja fyysisyys”, Bright toteaa.

”Toivon pystyväni auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon ja pelaamaan sekä viihdyttävää että tuloksellista jalkapalloa.”

Listenmaa pitää Brightia mielenkiintoisena tapauksena, jolla on paljon annettavaa

”Mielenkiintoinen tapaus”, ovat päävalmentaja Jukka Listenmaan ensimmäiset sanat, kun kysytään Anton Brightista.

”CV on kaverilla todella kunnossa. Harvemmin Kolmosessa tulee nähtyä pelaajia, joilla on maajoukkuetaustaa nuorisopeleistä, ja vielä harvemmin niitä tulee omaan joukkueeseen mukaan. Kun Antonin näki ensimmäistä kertaa treeneissä, niin heti kyllä näki, että tämä kaveri on pelannut ennenkin palloa”, jatkaa Listenmaa hieman kattavammin.

Päävalmentaja Listenmaa näkee Brightilla olevan TamUlle lisäarvoa keskikentällä erityisesti hieman puolustavammassa roolissa.

”Keskikenttämies hänhän noin lähtökohtaisesti on. Anton varmaankin itse haluaisi olla enemmän hyökkäävämmässä roolissa keskikentällä, mutta hieman puolustavampi rooli voisi olla meidän lähtökohtien kannalta sopivampi. En näe lainkaan mahdottomana ajatuksena, jos hän pelaisi meillä vielä jossain vaiheessa vaikkapa topparina.”

Anton Bright on samalla Tampere Unitedin kolmas sopimuspelaaja kaudelle 2021.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Anton Bright, kk
Arttu Haapala, kk
Mauno Sirén, p